Onrustige darmen, overprikkeld brein

Onrustige darmen, overprikkeld brein

Pre-order nu

Hoe vind je jouw zingeving?

Leestijd 3 minuten
BlogsinsearchInspiratie

Vraag jij je wel eens af waarom je hier bent? Wat jij te brengen hebt? Dan ben je op zoek naar je zingeving. We hebben allemaal unieke zingeving die als ons levenskompas dient. Wat jouw zingeving is en hoe dit je op weg helpt naar een gezond en gelukkig leven leg ik je graag uit.

Stop hiermee

We lopen onszelf continu voorbij door de lat voor onszelf ongelofelijk hoog te leggen. Een goede moeder zijn, carrière maken, in beweging blijven, gezond eten, een sociaal leven onderhouden en nog zo veel meer. We vragen té veel van onszelf en raken de connectie met onszelf kwijt. We zijn zó ver van onszelf verwijderd dat we soms niet eens meer in de gaten hebben dat ons brein overprikkeld is.

Het resultaat? Je leeft op de automatische piloot, wordt ongemotiveerd wakker en gaat vermoeid naar bed om vervolgens boos op jezelf te worden dat je geen energie meer hebt. Want ‘anderen kunnen dit toch ook?’. Wat als ik je vertel dat het anders kan? Dat ik je vertel dat je je leven zo in kunt richten dat je vol energie je dag beleeft en ook nog eens tijd voor jezelf overhoudt.

Wat is zingeving?

De sleutel naar dat gelukkig leven vol energie en rust? Zingeving. Zingeving gaat letterlijk over ‘de zin die jij aan het leven geeft’. Daarmee doel ik niet op hoe veel of weinig zin je hebt in die afspraak of dat feestje. Nee, zingeving gaat over jouw levensmissie. Waartoe ben jij hier? Wat kom je brengen?

Zingeving wordt ook wel vaker ‘purpose’ genoemd. De levensmissie die je al hebt ontdekt of nog mag gaan ontdekken kun je op verschillende manieren uiten. Zodra je zingeving als je kompas gaat zien worden de mogelijkheden eindeloos! Soms lijkt je zingeving ver van je af te staan, maar het is altijd dichtbij. Door jouw zingeving op te zoeken blijf je altijd op het juiste pad voor jou. Leef je niet vanuit jouw unieke zingeving? Dan zul je dat vanzelf gaan merken.

Leer naar jezelf luisteren

Eén van de grootste oorzaken van een overprikkeld brein is het gebrek aan zingeving. Doe jij dingen die niet in lijn staan met je missie? Met wie je bent? Dan is je brein er al gauw klaar mee. Ons brein is zo slim dat het ons probeert aan te geven dat wat je doet het niet voor jou is, maar als jij hier niet naar luistert gaat het brein in protest. Dit protest kan zich op den duur uiten in burn-out of depressie.

Het is dus van belang om terug te keren naar jezelf, in contact te komen met je onderbewuste en te achterhalen wat zingeving voor jou is. Dit is een proces waarin je verschillende stappen moet ondernemen waar je de tijd voor mag nemen. Om jou binnen 10 weken naar een gelukkig leven te begeleiden schreef ik het boek ‘Overprikkeld Brein’. Bestel nu om het allereerste exemplaar te ontvangen!

Wat is zingeving voor mij?

Misschien sta je al te popelen om aan de slag te gaan… Daarom heb ik een kleine opdracht voor je bedacht die je kunt uitvoeren om de connectie met jezelf op te zoeken en jouw zingeving te ontdekken. Zingeving hebben we namelijk allemaal, écht allemaal!

Zoek een plekje op waar je niet gestoord kan worden, misschien wel lekker in de natuur. Neem een schriftje en een pen of potlood mee. Sluit je ogen, plaats één hand op je hart, de ander op je buik en adem 6 x diep in en uit. Neem dan de tijd om de volgende drie vragen op papier te zetten en je antwoord op te schrijven. Alles wat er in je opkomt is goed.

  • Wie ben ik?
  • Wanneer voel ik me op m’n gelukkigst?
  • Welke bijdrage wil ik aan de wereld leveren?

Mooi! De eerste stap is gezet! Ben jij er klaar voor om hier mee aan de slag te gaan? Je brein tot rust te brengen? En te leven vanuit zingeving? Bestel mijn boek ‘Overprikkeld brein’ dan nu!