Charlotte labee theatertour

Charlotte labee theatertour

Tickets bestellen

Brain Balance in Business

De juiste energie en balans binnen jouw bedrijf zodat iedereen dagelijks vol energie, wendbaarheid & flexibiliteit aan de missie werkt, zónder dat dit de gezondheid kost.

Energie op de werkvloer

Als Brain Balance expert, spreker, trainer en auteur help ik mensen in balans te komen. Het is mijn missie om bewustzijn te vergroten en anderen te helpen de onvoorstelbare mogelijkheden van hun brein te ontdekken, waardoor gezondheid, geluk en wendbaarheid in een snel veranderende wereld mogelijk is. Ik heb hiervoor de Brain Balance methode ontwikkeld. Volledige balans bereik je door de zeven Brain Balance pijlers in balans te brengen: breinkennis, omgeving, ontspanning, stress, slaap, beweging en Brain Food. Als bedrijf kun jij hier een sleutelrol in spelen, wat niet alleen jouw werknemers, maar ook je bedrijf ten goede komt.

Veel mensen vragen mij: jullie lijken binnen het bedrijf allemaal zo goed in balans. Omdat jullie zo bewust bezig zijn, zullen jullie ook wel een stuk minder hard werken dan binnen andere bedrijven, toch? Het antwoord daarop is echter niet zo simpel. Bij ons wordt er – net als in ieder bedrijf – ook hard gewerkt, zijn er soms drukke en lange dagen, moeten we snel schakelen. Er gebeurt veel en dat vraagt om inzet van iedereen. Maar toch staat iedereen met volle energie en enthousiasme klaar, iedere dag weer.

Hoe dat komt?

De juiste energie. Als je niet alleen met je hoofd bezig bent voor je bedrijf, maar ook met je hart, dan zal werk energie geven in plaats van kosten. Een brein kan zoveel meer aan dan we denken. Het valt niet om bij de eerste de beste drukke periode op werk. Het valt om wanneer het aanhoudend geen passie, inspiratie, motivatie en verbinding ervaart in wat het doet.

Meer tonen

“Niets geeft meer stress dan werken op een manier die enkel energie kost en de ziel niet voedt.”

Balans binnen het bedrijf met de 7 Brain Balance pijlers

Stress

Breinkennis

Slaap

Ontspanning

Beweging

Omgeving

Brain Food &
supplementen

Burn-out is niet normaal

 

Stress als beroepsziekte nummer 1

Steeds meer mensen krijgen te maken met een burn-out. Met de stijgende cijfers lijkt het bijna het nieuwe normaal te worden. Misschien loop jij er in jouw bedrijf ook tegenaan. Maar laten we vergeten dat dit absoluut niet normaal is. Een burn-out ontstaat wanneer we leven op een manier die ons enkel energie kost en niets teruggeeft. Dit ontstaat dan ook niet alleen op de werkvloer. We leven in een maatschappij die chronische stress in de hand werkt. Door onze telefoons, het internet, de mindset van steeds maar ‘meer, sneller, beter’ staan onze breinen altijd aan. Zelfs in onze momenten van rust en ontspanning krijgen we constant prikkels binnen. Dan denken we wel dat we ontspannen, maar is ons brein nog steeds overuren aan het draaien. In de manier waarop we werken en leven worden we tot robots gevormd, die leven op de automatische piloot, in complete disconnect van onszelf en de wereld om ons heen, met enkel focus op resultaten.

Dit is duidelijk terug te zien in de cijfers uit het bedrijfsleven. Ziekteverzuim en het aantal burn-outklachten zijn hoger dan ooit:

  • Meer dan 1 miljoen mensen krijgt jaarlijks de diagnose depressie, en 16 procent van alle Nederlands kampt met psychische klachten.
  • Maar liefst 1,3 miljoen werkende Nederlanders ervaren burn-outklachten.
  • Het ziekteverzuim ligt hierdoor hoger dan ooit en kwam in 2022 voor het eerst boven de 5 procent, waarbij ruim een derde veroorzaakt wordt door (werk)stress.
  • Stress op het werk is beroepsziekte nummer 1.

Bron cijfers: Trimbos-Instituut, TNO

Te hoge werkdruk? Of de verkeerde energie?

Natuurlijk wil je dat als werkgever voorkomen – voor het welzijn van jouw collega’s, maar ook voor de gezondheid van het bedrijf. Helaas wordt de oplossing vaak in de verkeerde dingen gezocht: werkgevers investeren in een lagere werkdruk in plaats van een focus op meer werkgeluk. Weinig mensen begrijpen dat een brein veel drukte en hard werken heel goed aan kan, zo lang de energie goed is. Dat geld voor de privésituatie, maar ook zeker op de werkvloer. Niets geeft meer stress dan werken op een manier die enkel energie kost en de ziel niet voedt. Als meer en meer mensen zich zo slecht voelen, is dat een duidelijke schreeuw om hulp dat de manier waarop wij in de westerse wereld leven niet (meer) werkt. We missen verbinding, we missen aandacht, we missen ontspanning, we missen gemeenschap, we missen motivatie. Bedrijven hebben de verantwoordelijkheid om hier het verschil te maken.

Vraag je daarom eens af: voelt iedereen in het bedrijf de passie voor de missie? Wordt er naar elkaar geluisterd? Is er voor iedereen ruimte voor eigen inbreng en ontwikkeling? Is er aandacht voor fysieke én mentale gezondheid? Voelt jullie missie als iets waar jullie samen aan werken, met een visie en enthousiasme? Positieve energie binnen een bedrijf is geen vanzelfsprekendheid. Het is iets om samen in te investeren, iedere dag weer. Stel jezelf daarom ook de vraag: zit je als werkgever goed in je vel? Als degene die de kar trekt niets te geven heeft, dan kunnen we niet verwachten dat werknemers zich wel kunnen en willen inzetten.

Meer tonen

Brain Balance op de werkvloer: lezingen en trainingen

Boeken of meer informatie? Neem contact op via info@charlottelabee.com

Hoe zou het zijn als iedereen binnen het bedrijf lekker in zijn vel zat? Als werknemers wendbaar, weerbaar en flexibel met stressvolle situaties om konden gaan? Als iedereen gemotiveerd was en een sterke verbinding voelde met de bedrijfsmissie? Als de energie binnen het bedrijf zó hoog en goed was, dat werknemers ook energie krijgen in plaats van dat ze alleen maar moeten geven? Ik kom graag vertellen hoe jullie dat bereiken tijdens een van mijn lezingen.

Lezing 1: Brain Balance in Business

De Brain Balance methode leert ons dat wij als mensen het best in ons vel zitten en de ongekende mogelijkheden van ons brein kunnen inzetten wanneer we goed in balans zijn. Dit bereik je met de zeven pijlers: kennis van het brein, omgeving, ontspanning, stressmanagement, slaap, beweging en voeding. Elk van deze pijlers is cruciaal; als er één uit balans is, zal het hele systeem daaronder lijden. Is er wel balans, dan zul je merken dat jouw brein meer kan dan je ooit voor mogelijk hield.

Als bedrijf kun jij bijdragen aan de balans van deze pijlers. Als ondernemers en werknemers weten hoe zij het best voor hun brein kunnen zorgen om wendbaar en flexibel met dagelijkse uitdagingen om te gaan, halen ze daar op privé en professioneel gebied voordeel uit. En daar wordt het bedrijf ook weer beter van.

Lezing 2: Overprikkeld Brein

Wist jij dat multitasking en switch-tasken een van de redenen is dat we ons zo uitgeblust voelen na een dag werken? Of dat door je telefoon scrollen tijdens de lunchpauze het brein alleen maar verder uitput? Ja, ons brein heeft dagelijks veel te verwerken, van schermpjes tot deadlines en van social media tot spanningen. Alles schreeuwt om onze aandacht en dat vraagt nogal wat van onze hersenen. Als gevolg voelen veel mensen zich overprikkelt en zijn burn-out, angststoornissen en depressies enkele van de grootste problemen van onze tijd. Dat moet anders.

Tijdens de Overprikkeld Brein lezing sta ik stil bij de oorzaken van onze oververmoeide hersenen. Ik ga aan de slag met de theorie en materiaal uit mijn bestseller boek Overprikkeld Brein en deel praktische oefeningen om hier samen binnen het bedrijf mee aan de slag te gaan. Zo is overprikkeling verleden tijd en houd iedereen aan het einde van de werkdag voldoende energie over om ook van hun vrije tijd te genieten.

Lezing 3: Jouw Krachtige Brein

Tijdens de lezing van Jouw Krachtige Brein laat ik zien hoe je door bewuste aandacht voor jouw brein voluit kan leven vanuit jouw eigen krachtige energie, vertrouwen en liefde. Wanneer we ons brein als tool in ons leven willen gebruiken, zullen we het juist wat meer links moeten laten liggen en het minder macht moeten geven.

Ik neem je mee in hoe je steeds meer eigenaarschap over jouw leven en processen kunt krijgen. Ik identificeer waar groei en ontwikkeling zit en wat het verruimen van bewustzijn, zelfliefde en wilskracht voor je kan doen. De lezing biedt volop handvatten om als bedrijf samen met die betekenisvolle inzichten aan de slag te gaan. Met als beloning: meer grip op het leven en alle uitdagingen die daarbij komen kijken.

Over Charlotte Labee

Charlotte Labee, Brain Balance Expert, oprichter van het succesvolle Brain Balance Instituut en auteur. Inmiddels heeft zij acht boeken geschreven, waarvan al drie boeken die in de Nederlandse Bestseller top 60 stonden; Brain Food SmoothiesOverprikkeld Brein en Jouw Krachtige Brein. Charlotte hielp al meer dan 150.000 mensen hun doel te bereiken met haar boeken, theatertournee, coaching- en lifestyleadviezen, trainingen, opleidingen, social media, masterclasses en supplementen.