Test of jouw gezondheid extra aandacht nodig heeft

Charlotte Labee


Podcasts

Beter slapen voor meer energie - slaappodcast met slaapexpert Mark Schadeberg Brain Balance door Charlotte Labee

Goed herstellen in de nacht is heel belangrijk voor jouw energieniveau overdag. De hersenen kunnen niet zonder. Je hebt niet alleen een bepaald aantal uur per nacht nodig, maar je hebt vooral ook kwalitatieve slaap nodig. Maar wat is kwalitatieve slaap en wat kan je doen om meer goede slaap te hebben? Heeft wat je overdag doet invloed op je slaap? Moeten we powernaps gaan doen? En waar valt de grootste winst te behalen? Wat doet slaapmedicatie precies? In deze podcast ga ik in gesprek met onze slaap expert Mark Schadenberg. Al deze vragen en meer worden beantwoord, zodat jij met praktische tips aan de slag kan voor meer kwalitatieve slaap.

Wat doet fulltime aanstaan met je brein en wat kun je doen?

In dit gesprek tussen psychiater Mischa Selis en mij leer jij alles over stress. Mischa is niet alleen psychiater, maar ook directeur van een innovatieve GGZ-instelling, arts, mindfulness-trainer en leiderschapscoach. Ze merkt dat steeds meer gesprekken die zij voert als psychiater niet gaan over psychiatrische ziektes, maar dat veel klachten gerelateerd zijn aan levenservaringen, trauma, leefstijl, stress coping en sociale problematiek. In deze podcast komt alles hierover aan bod. Wat kan je bijvoorbeeld doen om stress te verminderen en hoe voorkom je stress? Hoe werkt stress uit de jeugd en wat kan je hier aan doen? Dit en nog veel meer in deze podcast!

Yoga voor je brein: in gesprek met yoga expert Jeanne Visser

‘Geluk ligt in de verbinding met jezelf’, aldus yoga expert Jeanne Visser. In deze tijden waarin verandering, stress en angst continu op de loer liggen, is het essentieel voor je brein om te bewegen en te ontspannen. Yoga heeft een hele helende werking op angst en stress. Samen met Yoga expert Jeanne Visser ga ik hierover in gesprek. Wat kan yoga je brengen en hoe werkt dat precies? Zijn we te weinig geaard? Hoe komt het dat veel mensen de verbinding met zichzelf verliezen? Jeanne is zowel yoga docent als yoga therapeut. Maar wat is yoga therapie eigenlijk? In deze podcast krijg je antwoord op deze vragen en meer.

Het lerende kinderbrein: in gesprek met neurowetenschapper Dr. Marcia Goddard

In deze aflevering ga ik in gesprek met neurowetenschapper Dr. Marcia Goddard over het lerende kinderbrein en het onderwijs. Ben jij een ouder of docent en benieuwd hoe we kinderen weerbaarder maken voor de huidige maatschappij? Hoe geef je goede feedback aan een kind (zowel in de klas als thuis)? Is digitaal leren nu wel of niet goed? En is niet stil kunnen zitten een teken van ADHD? In deze podcast geven we hierover tips en nog veel meer praktische tips voor ouders en leraren. 🧠

Meer energie door Brain Balance

Wil jij graag meer energie? Je vaker fit voele? Tegenwoordig ervaren veel mensen chronische vermoeidheid, iets wat bijna niet weg te denken is in de moderne wereld. Onze hersenen zijn soms oververmoeid, niet gek omdat ze altijd maar aan staan, stress, voeding, slaapgebrek, wat als gevolg een laag energie niveau geeft. Een signaal om niet te verwaarlozen en om wat mee te doen. De hoeveelheid energie bepaalt namelijk hoe je in t leven staat, hoe je je voelt en de keuzes die je maakt. In deze podcast deel ik meer informatie over energie en geef ik handige tips die je meteen kunt toepassen 🧠

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg het
e-book 'Overprikkeld brein' cadeau!

Ontvang wekelijks handige tips en technieken om je denkvermogen te verbeteren
en een gezonde mentale balans te behouden!