Charlotte Labee

Over Charlotte Labee

Als Brain Balance expert, spreker, trainer en auteur help ik mensen in balans te komen. In balans met zichzelf en in hun dagelijks bestaan, waardoor ze meer geluk, gezondheid en plezier ervaren in hun leven.

Eigen balans ver te zoeken

Ik durf te zeggen dat ik tegenwoordig goed in balans ben. Maar dit is niet altijd zo geweest. Ik heb hoge pieken en diepe dalen beleefd, en de balans was toen ver te zoeken. Ik werd geboren eind tachtiger jaren in Roosendaal. Op mijn zeventiende vertrok ik naar Milaan om mijn carrière te starten als model. In 2008 werd ik verkozen tot Miss Universe Nederland. Na mijn verkiezing presenteerde ik diverse programma’s bij Omroep Brabant en RTL4. Ik trouwde en kreeg een zoon.

Maar ik kende ook mindere periodes. Mijn kledinglijn ging failliet, ik kreeg baarmoederhalskanker, een burn-out en vlak na de bevalling van m’n zoon, brandde ons huis compleet af. Maar buiten deze externe factoren om, heb ik zelf voor de grootste disbalans gezorgd. Ik was 24/7 aan het werk, ontspande zelden, had chronische stress, sliep slecht, at ongezond en liep mezelf constant voorbij. Dit kostte me mijn gezondheid, wat uiteindelijk leidde tot verlammingsverschijnselen, waardoor ik mijn rechterarm en -vingers niet meer kon bewegen. In mijn eerste boek Brain Balance kun je mijn persoonlijke verhaal lezen.

Tijd voor verandering

Begin 2017 ging dan ook het roer om. Ik wilde me er niet bij neerleggen dat ik voor altijd plaatselijk verlamd zou raken en moest mijn levensstijl compleet veranderen. Ik ben me gaan verdiepen in psychologie en vooral in neurowetenschappen. Ik heb diverse opleidingen gevolgd, waaronder ‘Neural Cause Effects, ‘Body Mind Reset’, EMDR, Hypnosetherapie, Orthomoleculaire therapy tot epigenetica en nog veel meer. Ik ben nog steeds dag in, dag uit bezig met mijn kennis vergroten en die tot bruikbare informatie omzetten. Want de wereld staat niet stil. We weten nog lang niet alles van onze hersenen. Maar met wat we al wel weten, kom je verder dan je ooit voor mogelijk hield. Ik kan het weten.

Balans in je brein, balans in je leven

Die kennis en ervaringen die ik heb opgedaan wil ik doorgeven en delen. Ik zie mezelf als een gids van het menselijk leven vanuit mijn kennis over het brein en het lichaam. Het is mijn roeping mensen te mogen openen in hun bewustzijn en ze hierin te begeleiden. Met altijd de vraag: ‘waar ben jij zelf klaar voor?’. Want ieder heeft een eigen tempo waarmee een eigen pad wordt bewandeld. Ik zeg dat altijd tegen mensen: ik ben slechts de gids, maar jij mag het doen, jij mag leren in dit leven wat je moet leren en wat je meeneemt naar een volgend leven. Als je eenmaal begrijpt hoe dat krachtige brein van je in elkaar zit, kun je bergen gaan verzetten. Mijn missie is om in begrijpelijke taal helderheid te geven hoe we dingen anders kunnen doen. Voor onszelf, voor onze kinderen, en voor elkaar: want de huidige maatschappij maakt het ons allemaal moeilijk. Toxinen, ongezonde verleidingen, stress, drukte, telefoons, prestatieverwachtingen: het is niet niks.

Je kunt jezelf weerbaarder maken tegen al deze dingen. Dit doe je door balans te creëren tussen de vier lichamen: je mentale lichaam, je fysieke lichaam, je energetische lichaam, en je spirituele lichaam. Je brein kan niet zijn werk doen als er geen hart-breinverbinding is, en als de connectie met je ziel mist. Al deze dingen samen maken voor een brein in balans en zo creëer je weer balans in je leven. En dan zal er als vanzelf meer rust, gezondheid en geluk ontstaan.

Brain Balance Methode

Ik heb hiervoor de Brain Balance methode ontwikkeld. Volledige balans bereik je door de zeven Brain Balance pijlers in balans te brengen: breinkennis, omgeving, ontspanning, stress, slaap, beweging en brain food. Deze methode is uitgegroeid tot een volwaardige opleiding en uiteindelijk zelfs een erkend breininstituut: Brain Balance Opleidingen.

Ik heb hier zeven boeken over geschreven: Brain Balance, Brain Food, Brain Food Smoothies, Brain Balance Journal, Brain Balance Teenage Journal, Brain Balance Kids Journal en Overprikkeld Brein. Hieronder zijn meerdere bestsellers en het meest recente boek, Overprikkeld Brein, is zelfs als meer dan 100.000 keer verkocht! Aanvullend op de boeken ga ik ook door het land met verschillende theatertours. Zo is er de Brain Food Tour en ook de Overprikkeld Brein Tour, die razendsnel volledig uitverkocht was. En er staan nog veel meer prachtige evenementen op de planning.

Hier ben ik allemaal ontzettend trots op. Zelf had ik nooit durven dromen dat mijn eigen interesse in het brein zou uitgroeien tot wat het nu is. En ik ben iedere dag weer dankbaar dat ik steeds meer mensen kan helpen. Maar het begint bij jezelf: ik geloof er heilig in dat verandering zal komen op het moment dat jij dat echt wil. Als jij erin gelooft dat je het waard bent om te veranderen. Ik ga die reis graag met jou aan.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg het
e-book 'Overprikkeld brein' cadeau!

Ontvang wekelijks handige tips en technieken om je denkvermogen te verbeteren
en een gezonde mentale balans te behouden!

Charlotte Labee Nieuwsbrief

Gratis e-book
"Overprikkeld brein"

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en krijg mijn e-book “overprikkeld brein” cadeau.