Test of jouw gezondheid extra aandacht nodig heeft

Charlotte Labee

Brain Balance Methodiek

Brain Balance is niet zomaar een methode; het is een levensfilosofie.

Ontdek de kracht van Brain Balance: Jouw kompas naar groei

Misschien voel je diep van binnen dat je meer te bieden hebt dan je nu laat zien. De wens en wil om te veranderen is het begin van persoonlijke transformatie. Misschien zit je vast in je huidige situatie of voel je dat oude overtuigingen je beperken. Dat kan allemaal veranderen; jouw verhaal is nog niet geschreven. De vraag is echter: ben je klaar om een nieuw hoofdstuk te beginnen en bereid hier alles voor te doen?

Vanaf het moment dat we geboren worden, is ons natuurlijke instinct om te groeien, te verkennen en te bouwen. Deze intrinsieke nieuwsgierigheid, de zogenaamde ‘growth mindset’, stelt ons in staat om gedurende onze kindertijd veel te bereiken. Maar naarmate we ouder worden, nemen angsten en twijfels toe, waardoor velen van ons vast komen te zitten in bekende patronen. Waarom? Omdat angstige gedachten als “Ik ben te oud om te leren” of “Dit zal waarschijnlijk mislukken” ons in hun greep houden. Het goede nieuws? Onderzoek toont aan dat ons brein, dankzij neuroplasticiteit, zich gedurende ons hele leven kan blijven ontwikkelen. De deur naar persoonlijke groei blijft dus altijd openstaan.

In ‘Jouw Krachtige Brein‘ deel ik mijn persoonlijke reis. Tegenslagen hebben mij nieuwe perspectieven en waardevolle levenslessen gebracht. Zelfliefde en bewustzijn hebben mij geholpen de regie over mijn leven te nemen. Ik heb mijn zielsmissie gevonden. En jij kan dit ook.

Maar verandering vereist energie. En die energie zit in ons brein. Zonder balans in ons brein, verzandt onze energie in de chaos van het dagelijkse leven. Maar met een gebalanceerd brein, krijgen we de mogelijkheid om elke dag een betere versie van onszelf te worden.

De 7 pijlers van Brain Balance

Brain Balance is niet zomaar een methode; het is een levensfilosofie. Deze aanpak is gebaseerd op zeven pijlers, waaronder kennis van het brein, omgeving, ontspanning, stressmanagement, slaap, beweging en voeding. Elk van deze pijlers is cruciaal; als er één uit balans is, zal het hele systeem daaronder lijden.

Wil je deze reis beginnen? Dan ben ik er om jou te helpen. Mijn website staat vol met waardevolle artikelen. Voor diepgaande begeleiding bieden wij 1-op-1 consulten aan. Wil je dieper duiken? De opleidingen aan ons Brain Balance Instituut zijn gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten en bevatten alle zeven pijlers.

Voor degenen die op zoek zijn naar praktische handvatten, heb ik inmiddels 8 boeken geschreven, waaronder ‘Overprikkeld Brein‘. Dit boek geeft diepgaande inzichten en een 10-wekenplan om je brein en leven in evenwicht te brengen. Duizenden mensen zijn al aan de slag met deze kennis.

Ben je klaar om de regisseur van je eigen brein te worden? Jouw reis naar een leven in balans begint nu!

“Het beste moment om een boom te planten is 20 jaar geleden. Het op een na beste moment is nu.”

Charlotte Labee live in Ahoy op 25 november 2023

95% van onze acties, emoties en gedachtes worden door ons onderbewustzijn aangestuurd. Alleen begrijp jij echt hoe jouw onderbewustzijn functioneert en hoe deze voor jou is geprogrammeerd? Wat als dit onderbewuste proces jou nu in de weg zit?
 
Wil jij meer grip krijgen op je eigen leven en vastgeroeste patronen leren doorbreken? Meer connectie leren voelen tussen je brein, hart en buik? Tijdens deze dag in Ahoy laat ik je zien dat het niet werkt om alleen aan één van deze drie breinen van je lichaam te werken. Zodra er een disbalans ontstaat tussen de verbinding van je brein, hart en buik ontstaat er disbalans in het hele systeem. Je krijgt kennis, de nieuwste inzichten over de biologische breinregels, gaat aan de slag met oefeningen en we keren veel terug tot onszelf. Alleen dan ontdekken we hoe we vol in het leven kunnen staan en kunnen leven vol dromen en ambities, zonder overprikkeling.
 
Het een kan niet zonder het ander. Van stress tot slechte voeding tot leven in externe afleidingen, onverwerkte emoties, belemmerende programmeringen en gewoontes tot weinig beweging. Kom van deze verstoringen af en start nu met het herprogrammeren van jouw bewuste en onbewuste processen. 
 
Zet nu de eerste stap op jouw reis naar een gezonder brein. Schrijf je in voor de unieke 1-daagse training, live in Ahoy.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg het
e-book 'Overprikkeld brein' cadeau!

Ontvang wekelijks handige tips en technieken om je denkvermogen te verbeteren
en een gezonde mentale balans te behouden!