Charlotte Labee


Brain Balance Music

Welkom bij Brain Balance Music

Wil jij muziek luisteren om je hersenen in de juiste gemoedstoestand te krijgen? Dan ga jij Brain Balance Music heel fijn vinden! Alle tracks zijn gemaakt op verschillende vibraties die je kunnen helpen ontspannen, focussen, concentreren of slapen.

Luister alle Brain Balance Music en geniet ervan!

Hersenactiviteit kan worden gemeten door hersengolven. Dit zijn kleine elektrische stroompjes die gemeten kunnen worden door het aantal trillingen of golven per seconde. Alle muziek van Brain Balance Music is afgestemd op deze hersengolven.

Hersengolven worden uitgedrukt in Herz (Hz) en worden ingedeeld in Gamma, Beta, Alfa, Teta en Delta.

Gamma
Gammagolven zijn de snelste van de hersengolffrequenties en duiden op de hoogst mogelijke staat van focus.

Ze worden geassocieerd met piekconcentratie en de optimale frequentie van de hersenen voor cognitief functioneren. De Nobelprijswinnende wetenschapper Sir Francis Crick is van mening dat de 40 Hz-frequentie de sleutel kan zijn tot de handeling van cognitie. 40 Hz is de vensterfrequentie die wordt gebruikt in alle Brain Sync Gamma- en Beta-golfprogramma’s.

Bèta
Bètagolven variëren tussen 13-40 HZ Je bent klaarwakker, alert. Je geest is scherp, gefocust. Het maakt snel en gemakkelijk verbindingen en je bent klaar om werk te doen dat uw volledige aandacht vereist.

In de bèta-toestand vuren neuronen overvloedig, in snelle opeenvolging, om u te helpen topprestaties te bereiken. Nieuwe ideeën en oplossingen voor problemen flitsen als een bliksemflits door je hoofd.

Alfa
Alfagolven creëren een intens plezierige en ontspannen bewustzijnsstaat die essentieel is voor stressvermindering en een hoog niveau van creativiteit.

Artiesten, muzikanten en atleten zijn productieve alfaproducenten; zo zijn intuïtieve personen, en zo was Albert Einstein. Alfa-onderzoeker, Joe Kamiya, zegt: “Het genoegen kan komen van het feit dat alfa “staat voor zoiets als het loslaten van angsten.”

Theta
Theta is een van de meer ongrijpbare en buitengewone hersentoestanden die je kunt verkennen. Het staat ook bekend als de schemertoestand die je normaal gesproken slechts vluchtig ervaart bij het ontwaken of in slaap vallen.

Theta is de hersenstaat waar magie plaatsvindt in de smeltkroes van je eigen neurologische activiteit.

Delta
In de Delta-toestand ben je in diepe slaap. Deltagolven zijn de langzaamste van alle vijf hersengolffrequenties en variëren tussen 0-4 Hz. Slow Wave Sleep of SWS, is de diepste slaaptoestand en speelt een vitale rol in gezondheid en welzijn.

Wil jij muziek luisteren om je hersenen in de juiste gemoedstoestand te krijgen? Dan ga jij Brain Balance Music heel fijn vinden! Alle tracks zijn gemaakt op verschillende vibraties die je kunnen helpen ontspannen, focussen, concentreren of slapen.

Volg Brain Balance Music  en geniet ervan!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg het
e-book 'Overprikkeld brein' cadeau!

Ontvang wekelijks handige tips en technieken om je denkvermogen te verbeteren
en een gezonde mentale balans te behouden!

Charlotte Labee Nieuwsbrief

Gratis e-book
"Overprikkeld brein"

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en krijg mijn e-book “overprikkeld brein” cadeau.