Charlotte Labee

14 t/m 18 juni Brain Energy Retreat

Geluk

Geluk ervaar je met een gezond brein in balans

 

Wat is geluk?

Geluk. Het is wat iedereen nastreeft in het leven. De een zoekt het in voldoening uit hard werken. De ander in zoveel mogelijk zintuiglijk genot. Maar maken deze zaken ons wel echt gelukkig? En wat betekent gelukkig zijn eigenlijk?

Eén ding is in elk geval zeker: romantische films en veelbelovende reclames ten spijt, bestaat er niet zoiets als een permanente gelukstoestand. Wat je wél kunt ervaren, zijn intense geluksmomenten. Dat lukt alleen als jouw brein in optimale gezondheid en balans verkeert.

Daarom is Brain Balance de eerste stap als je gelukkiger wilt worden. Geluk ervaren begint in de hersenen. Die wil je daarom geven wat ze nodig hebben. Zo kom je geleidelijk in een flow van steeds meer geluksmomenten terecht en besef je uiteindelijk diep van binnen: ik ben gelukkig!

Hoe kun je gelukkig zijn of worden?

Wat gelukkig maakt, verschilt per persoon. Toch zijn er op dit vlak veel overeenkomsten tussen mensen. Denk aan een positieve mindset, genoeg sociale contacten, een goede gezondheid en voldoening uit je werk. Nog vaker hetzelfde zijn de dingen die niet gelukkig maken: gezondheidsproblemen (fysiek of mentaal), relatieproblemen, opstapelende deadlines, stress en vermoeidheid.

Een gelukkig leven begint dan ook bij het elimineren van de zaken die je ongelukkig maken. Niet geheel toevallig zijn dit vrijwel altijd dingen die voor een disbalans in de hersenen zorgen. Je oeroude brein is namelijk helemaal niet ingericht voor de uitdagingen van deze tijd: constant rinkelende telefoons, binnenstromende e-mails, last-minute deadlines en om aandacht schreeuwende WhatsApp-berichtjes. Daar worden je brein – en jij dus ook – niet gelukkig van!

Meer geluk in je leven

Maak jij je hoofd eenmaal leger door vaker voor jezelf te kiezen en hiermee stress te reduceren, dan ontstaat er ineens ruimte voor nieuwe en positieve dingen. Voor ontspanning, voor creativiteit, voor neuroplasticiteit. Dingen die je helpen om nieuwe gewoonten te leren en jezelf te ontwikkelen in de richting die je wilt. Ineens heb je niet meer het gevoel geleefd te worden, maar leef je het leven zoals jij dat voor je ziet. En de geluksmomenten? Die volgen dan vanzelf.

Gelukkiger worden is dan ook vooral een kwestie van het in balans brengen van je hersenen. Want disbalans betekent sneller mentaal maar ook fysiek problemen. In een hoofd dat tolt van de gedachten en constante vermoeidheid, is het nauwelijks mogelijk om geluk te ervaren. Geef je hersenen daarom de voeding, rust en beweging die ze nodig hebben. En doe dat geen dag, week of maand, maar maak er een structurele gewoonte van voor structurele verandering.

Voel je gelukkiger met brain balance

Een structurele gewoonte ontwikkelen: dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Daarom heb ik het Golden Growth Model ontwikkeld. Met dit model leer je in 6 duidelijke stappen om de balans in je brein te herstellen. Al binnen 60 dagen vervang je oude patronen die je niet dienen door betere en positievere gewoonten. De in het model geïntegreerde Kaizen-methode zorgt ervoor dat jouw nieuwe mindset stevig verankerd in je leven en daardoor ook blijvend is.

Deze nieuwe mindset die je met Brain Balance ontwikkelt, noemen we ook wel een growth mindset. Facetten als stressmanagement, beweging, ontspanning en brainfood zorgen ervoor dat je brein weer ruimte heeft voor ontwikkeling en groei. Kortom: je hebt weer de kracht en overtuiging om toe te werken naar je dromen. De growth mindset komt in de plaats van een fixed mindset, die jouw verandering tegenhoudt door angsten en belemmerende overtuigingen. 

Gelukkiger worden met het Golden Growth Model

Dat Brain Balance en het Golden Growth Model helpen om meer geluksmomenten te ervaren in je leven, blijkt wel uit de duizenden mensen die mijn tips en advies met succes hebben toegepast. Het geheim: als jij je gelukkiger voelt, kan je brein optimaal presteren. Je komt dan in een flow terecht waarbinnen je het idee hebt dat alles lukt en mogelijk is.

Wil jij ook in deze positieve staat belanden? Lees dan mijn boeken of volg mijn The Golden Growth Academy® online cursus. Ook m’n blogartikelen en lezingen zijn een aanrader als je direct wilt beginnen met het leiden van een gelukkiger leven.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg het e-book 'Top 10 Brain Foods' cadeau!

Ontvang wekelijks tips & tricks over het vergroten van je breinkennis voor een brein in balans!