Charlotte Labee

Brain Balance Journal

Zet dagelijks stappen om je hersenen te veranderen

Vind jij het ook zo lastig om ingesleten gewoonten te veranderen? Dan ben je zeker niet de enige. Het menselijk brein geeft namelijk de voorkeur aan aangeleerde patronen en dit maakt ze vaak moeilijk te doorbreken.

Daarom heb ik de Brain Balance-journal speciaal ontwikkeld om dagelijks de stappen te zetten die nodig zijn om je hersenen te veranderen. De laatste inzichten uit de neurowetenschap begeleiden je op een leuke manier stap voor stap door jouw persoonlijke reis van zelfontwikkeling. Het is een journal boordevol waardevolle inzichten, tools, tips en opdrachten. Over belangrijke breinthema’s zoals breinkennis, stress, slaap, Brain Food, bewegen en ontspannen.

Klik op de bovenstaande afbeelding om het inkijkexemplaar te bekijken.

Zet dagelijks stappen richting je doelen

De Brain Balance-journal komt beschikbaar in 4 unieke seizoensvarianten, die elk zijn uitgevoerd in een aparte kleur: voorjaar (gebroken wit), zomer (oranje), herfst (mosgroen) en winter (blauw). Een jaar lang journalen kan ook. De hele serie is tegen een mooie korting in één keer te bestellen.

Elke journal bevat dag-, week- en maandpagina’s, zodat je er dagelijks mee aan de slag kunt. Of je nu beter met stress en angsten wilt leren omgaan, je mindset, focus en levensstijl wilt ontwikkelen of grote stappen wilt zetten bij het bereiken van je persoonlijke dromen; alles begint met het veranderen van je hersenen. Met deze journal heb je hiervoor de ideale tool in handen. De journal geeft je meer inzicht in je eigen breinprogrammatie en belemmerende overtuigingen. Want juist het opschrijven en inplannen van je doelen, zet je aan tot dagelijkse actie.

De Brain Balance Journal is iets voor jou als je...

Waarom een Journal?

Het is voor iedereen mogelijk aangeleerde patronen te doorbreken. Wat je ervoor nodig hebt, is de juiste kennis van de hersenen. En in het bijzonder van een principe dat ‘zelfgestuurde neuroplasticiteit’ heet.

Dit principe betekent dat jij je brein zelf kunt stimuleren om zich te ontwikkelen en te veranderen. Om vaardigheden te leren die je nu nog niet beheerst. Om negatieve gewoonten om te zetten in positieve. En om zo grote stappen te zetten richting het leven van je dromen.

Er is een hele effectieve manier om de kracht van neuroplasticiteit in je voordeel te benutten. Deze manier is journalen.

Schrijven in een journal heeft namelijk een bijzondere uitwerking op het brein. Het verhoogt het concentratievermogen en verlaagt het stressniveau. Het versterkt je denk- en leervermogen en boost je humeur en creativiteit.

Maar nog belangrijker: dat wat je herhaaldelijk opschrijft en aandacht geeft, verandert iets in je neurale netwerken.

Door dagelijks te journalen, verander je dus je hersenen. En als onvermijdelijk gevolg daarvan verandert ook je leven.

Journalen voor jong én oud

Het is voor iedereen mogelijk aangeleerde patronen te doorbreken, welke leeftijd je ook hebt.  Wat je ervoor nodig hebt, is de juiste kennis van de hersenen. En in het bijzonder van een principe dat ‘zelfgestuurde neuroplasticiteit’ heet.

Dit principe betekent dat jij je brein zelf kunt stimuleren om zich te ontwikkelen en te veranderen. Om vaardigheden te leren die je nu nog niet beheerst. Om negatieve gewoonten om te zetten in positieve. En om zo grote stappen te zetten richting het leven van je dromen.

Er is een hele effectieve manier om de kracht van neuroplasticiteit in je voordeel te benutten. Deze manier is journalen. Voor alle leeftijden hebben we dan ook een geschikte journal, maar het kan ook heel goed zijn om als volwassene te beginnen bij de kids journal. Zo doorloop je alle stappen die wij tijdens onze jeugd hebben gemist.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg het
e-book 'Overprikkeld brein' cadeau!

Ontvang wekelijks handige tips en technieken om je denkvermogen te verbeteren
en een gezonde mentale balans te behouden!

Charlotte Labee Nieuwsbrief

Gratis e-book
"Overprikkeld brein"

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en krijg mijn e-book “overprikkeld brein” cadeau.