Onrustige darmen, overprikkeld brein

Onrustige darmen, overprikkeld brein

Pre-order nu

Charlotte Labee / Overprikkeld Brein Boek
Charlotte Labee / Overprikkeld Brein Boek

Overprikkeld Brein

Zo ontprikkel je je brein in 10 stappen

Ruim 1,2 miljoen mensen hebben burn-outklachten, en het aantal groeit. Brain Balance expert Charlotte Labee deelt in dit boek de laatste wetenschappelijke kennis over dit urgente topic. Het altijd ‘aan staan’, continue prikkels via (social) media en prestatiedruk zorgen ervoor dat onze hersenen overprikkeld raken. Hoe gaat ons brein om met alle mogelijkheden in de moderne maatschappij? Denk aan ons overmatige gebruik van telefoon en social media, toenemende gevoelens van stress, angst en onrust, verslavingsgedrag, en de consumptie van voeding die slecht is voor onze hersenen en darmen.

In 10 stappen naar een brein in rust en balans

Dit boek helpt om klachten te herkennen en binnen 10 weken meer rust in het brein te brengen. In 10 eenvoudige stappen op het gebied van voeding, beweging, je hartcoherentie, de connectie met jezelf en ontspanning helpt Charlotte Labee je op weg naar een nieuwe balans en meer rust.

Voor wie is het Overprikkeld brein-boek?

Het Overprikkeld brein-boek is bedoeld voor iedereen die meer rust en balans wil vinden in het vaak hectische bestaan in de moderne wereld. Je ontdekt hoe je met de juiste tools en kennis in minder dan 10 weken enorm positieve en structurele veranderingen kunt zien in de klachten die jou al lange tijd in hun greep houden. De duidelijke uitleg en toegankelijke tips in het boek maken het leuk en eenvoudig om de stappen in het 10-wekenplan in je leven te integreren en lekkerder in je vel te komen dan ooit.

“Overprikkeling van het brein is een van de grootste opkomende problemen in de huidige maatschappij. Het is de oorzaak van talloze lichamelijke, geestelijke en emotionele gezondheidsklachten, zoals paniekaanvallen, angststoornissen, burn-out of depressie.

Charlotte Labee

Brain Balance Expert

Het boek Overprikkeld Brein geeft antwoorden op onderwerpen als:

“Een emotie of een gevoel, is niet meer dan een ervaring uit het verleden”

Inmiddels gingen al meer dan 130.000 mensen jou voor:

Wat een fantastisch boek is dit. Net op het juiste moment binnen gekomen ook. Ik zit momenteel hoog in mijn stress-level wat gepaard gaat met paniekaanvallen en onrust. Altijd maar “aan” staan
Dit boek is een echte eye-opener. Meer de natuur in, mediteren, je schermtijd drastisch verminderen etc…Kortom, veel (heel veel) werk aan de winkel maar dankzij deze verhelderende inzichten komt het allemaal goed!! ❣️  – Linda

Ik heb dit boek gelezen op advies van mijn fysiotherapeut, die mij een jaar lang begeleid heeft voor long-covid. Charlotte beschrijft precies de life-style die ik wil volgen en vasthouden. Alles wat ik in de afgelopen 5 jaar heb geleerd, beschrijft zij in 1 boek. Alles wat je moet weten voor een gezond en fit leven staat beschreven. Geweldig! – Danielle Koopman

Ik heb al wat meer gelezen om weer beter in vorm te komen maar in dit boek vind je gewoon (bijna?) alle aspecten om je weer goed te gaan voelen en alle klachten veroorzaakt door ons huidige drukke, altijd-aan-staan leven worden besproken en als je de tips volgt dan ga je je echt beter voelen! Beloofd! 💞 – D.P.

Wat een fantastisch boek, goed geschreven, informatief en ontzettend boeiend. Wat is ons brein toch een bijzonder en geweldig orgaan. Dat er zoveel mogelijk is om ons brein te ondersteunen vind ik een prachtig gegeven. Ik ga ermee aan de slag. Dank Charlotte voor de fijne inzichten en je supplementen waar ik ook fan van ben. – E

Het boek trok al een aantal keer mijn aandacht in de boekwinkel, waardoor ik besloot het boek te kopen. De verwachting die ik had bij de titel ‘Overprikkeld Brein’ bleek anders dan de inhoud van het boek, maar de inhoud was zo interessant dat ik het boek in een adem heb uitgelezen. Wat een geweldig boek! De informatie in het boek is helder en compleet en was alles wat ik op dat moment nodig had. Zo bijzonder! Ik ga er zeker meer mee doen! 🙏✨❤ ️- Jell

Helaas ben ik een tijd terug met overspannenheids klachten thuis komen te zitten. Door altijd maar door te rennen, nooit rust te nemen en altijd aan te staan. Toen kreeg ik dit boek cadeau van een vriendin. En wat was het fijn om te lezen hoe alles in je hoofd werkt, wat het één invloed heeft op het ander. Sommige dingen heel logisch maar nooit bij stilgestaan. Blij dat ik dit boek gehad heb en het heeft zeker een bijdrage gegeven in het snappen van waarom en ook deels hoe het anders moet om dit te voorkomen in de toekomst en nu weer op te krabbelen ❤️🙏. – Marlies

Ik heb zoveel kennis over meer dan enkel ons brein uit dit boek gehaald. Het is ook duidelijk opgezet met rustgevende kleuren die op mij positief werken. Ik heb na dit boek de tools toegepast en ben me veel meer bewust van mijn valkuilen, hoe ik balans kan vinden in alles en hoe ik beter om kan gaan met prikkels. Door de kennis die er gedeeld wordt heb ik een veel beter beeld van hoe processen in het brein en lichaam werken en hoe alles in verbinding staat. Hierdoor kan ik een betere versie van mezelf zijn. – C.

Toen mijn fysiotherapeut dit boek opbracht in een gesprek, heb ik het erna gelijk gekocht. Wat een boek, ik was er binnen enkele dagen doorheen! Het leest prettig en Charlotte schrijft op een manier dat je het niet twee keer na hoeft te lezen. Dit boek is voor mij een stap naar een rustiger en minder overprikkeld brein en lichaam. Zeker een aanrader (heb het al meerdere keren in gesprekken benoemd bij vrienden en familie)! Charlotte, dankjewel voor dit geweldige boek!❣️  🙏 – L.v.B.

Fantastisch leerzaam boek over ons brein en teveel prikkels uit onze omgeving. Staan ook voorbeelden in, waardoor je het wellicht gemakkelijker koppelt aan jouw situatie en waardoor het begrijpelijker wordt.
Ik heb het boek in een aantal dagen uitgelezen, vond het zo boeiend! Dankjewel Charlotte (en team) voor alle info, ook over de supplementen. Ze hebben mijn leven veranderd ❤️❤️❤️. – M.

Dit boek van Charlotte is pijnlijk confronterend. In begrijpelijke taal beschrijft ze door welke factoren van binnen en buitenaf je brein overprikkeld kan raken. Gelukkig blijft het daar niet bij, want er staat ook een fijn plan in om aan de slag te gaan en meer in balans te raken. Weer een heel fijn boek, Charlotte! – Fleur

Echt een toevoeging op alle voorgaande boeken van Charlotte Labee. Wetenschappelijke informatie wordt op een toegankelijke manier met je gedeeld, waardoor het goed te begrijpen is en lekker weg leest. Daarnaast is het ook fijn dat er veel praktische tips worden gegeven, wat het makkelijker maakt om bepaalde dingen in je eigen leefstijl toe te passen. Dit boek zou iedereen gelezen moeten hebben! 🧠🙏 – Z.d.

Het boek gekocht op Schiphol om mee op vakantie te nemen, eigenlijk zonder verwachting. Er direct in begonnen de eerste dag op het strand, en het niet meer neergelegd. Wat een fijn, handzaam boek. Erg leerzaam en zet je meteen aan het denken. Voor iedereen die de hersenen interessant vindt en direct met handige tips aan de slag wilt voor meer rust, zeker een aanrader! – Naomi

ik ben al jaren fan van charlotte labee; door oa voeding, oefeningen en growth mind set ben ik een ander mens geworden; dit boek is de kers op de taart! zo duidelijk uitgelegd met mooie oefeningen. Dit zou wat mij betreft ook een schoolboek mogen zijn. dank je wel charlotte! 💘 – J.H.

Hoe overprikkeld ben jij?

Een overprikkeld brein ontstaat niet zomaar en is dan ook niet zomaar opgelost.

Over dit boek

Samenvatting

Het handboek ‘Overprikkeld brein’ van Brain Balance Expert Charlotte Labee biedt concrete handvatten voor meer rust en balans.

Brain Balance Expert Charlotte Labee deelt in ‘Overprikkeld brein’ de laatste wetenschappelijke kennis over ons vaak overprikkelde en oververmoeide brein. Charlotte helpt je om symptomen van overprikkeling te herkennen en geeft concrete handvatten om je brein en leven weer in balans te krijgen. Ze laat zien hoe je door aan de slag te gaan met voeding, beweging, ontspanning en verbinding binnen 10 weken meer rust ervaart en je energie terugkrijgt.

Kenmerken

Bindwijze

Paperback

Aantal pagina’s

272

Editie

1

Gewicht

696 g

Product Breedte

170 mm

Product Hoogte

23 mm

Product lengte

241 mm

Over Charlotte Labee

Charlotte Labee, Brain Balance Expert, oprichter van het succesvolle Brain Balance Instituut en auteur. Inmiddels heeft zij acht boeken geschreven, waarvan al drie boeken die in de Nederlandse Bestseller top 60 stonden; Brain Food Smoothies, Overprikkeld Brein en Jouw Krachtige Brein. Charlotte hielp al meer dan 150.000 mensen hun doel te bereiken met haar boeken, theatertournee, coaching- en lifestyleadviezen, trainingen, opleidingen, social media, masterclasses en supplementen.