Charlotte labee theatertour

Charlotte labee theatertour

Tickets bestellen

Charlotte Labee / Supplementen

Supplementen

Supplementen leveren voedingsstoffen die van nature al aanwezig zijn in voeding. Met een gezond en gevarieerd voedingspatroon kom je daarom een heel eind. Volgens het Voedingscentrum hoef je als je gezond eet niet bang te zijn voor een tekort aan vitamines, mineralen of vetzuren. Er bestaan daarom geen supplementen die iedereen gegarandeerd nodig heeft. Wel blijkt het voor veel mensen in de praktijk lastig om dagelijks gezond én gevarieerd te eten. Hierdoor kunnen soms tekorten aan voedingsstoffen ontstaan, die per persoon verschillen. Lust je bijvoorbeeld geen vette vis? Dan krijg je minder omega 3-vetzuren binnen. Eet je te weinig groente en fruit? Dan gaat dit ten koste van je inname van vitamines, mineralen en antioxidanten.

Welke vitamines zijn voor veel mensen aan te bevelen om te supplementeren?

Hoewel supplementen dus niet voor iedereen nodig zijn, kunnen ze in sommige gevallen geen kwaad als aanvulling op het bestaande voedingspatroon. Zo zijn vitamine D, magnesium en omega 3 voorbeelden van stoffen waar menig Nederlander meer van kan gebruiken. Dit kan bijvoorbeeld komen door een verminderde blootstelling aan zonlicht (vooral in de herfst en winter) of aan een voedingspatroon dat relatief weinig groente en vis bevat. 

Daarnaast zijn er bepaalde groepen mensen die specifieke voedingsstoffen extra goed kunnen gebruiken. Supplementen zijn hiervoor een uitstekende aanvulling op de dagelijkse voeding. Denk hierbij onder meer aan zwangere vrouwen, die een verhoogde behoefte hebben aan vitamines en mineralen zoals foliumzuur, ijzer en vitamine D. Ook jonge kinderen en ouderen kunnen baat hebben bij supplementeren met vitamine D. 

Wat zijn de beste supplementen voor vegetariërs of veganisten?

Welke supplementen voor jou een meerwaarde kunnen zijn, hangt af van je levensstijl en vooral van je voedingspatroon. Ben je bijvoorbeeld vegetariër of veganist? Dan is het aan te raden om extra scherp te letten op je inname van vitamine D, eiwitten, ijzer, calcium, jodium, selenium, vitamine B1, vitamine B12 en omega 3-vetzuren

Vitamine B12 komt alleen voor in dierlijke producten. Daarom is het nemen van vitamine B12-supplementen een goede optie voor vegetariërs en veganisten. Wil je door te supplementeren geen dierlijke stoffen binnenkrijgen? Dan is het van belang om supplementen met stoffen van dierlijke oorsprong zoals gelatine, carnitine, creatine, collageen en taurine te vermijden.  

Wat is het verschil tussen synthetische en natuurlijke supplementen?

Supplementen bevatten stoffen die van synthetische of natuurlijke herkomst kunnen zijn. Synthetische vitamines zijn gemaakt in het laboratorium, terwijl natuurlijke vitamines in de natuur zijn ontstaan en daar als zodanig voorkomen. Mensen die zo natuurlijk mogelijk willen leven, geven vaak de voorkeur aan natuurlijke supplementen. 

Scheikundig gezien kunnen synthetische vitamines dezelfde chemische formule en structuur hebben als natuurlijke vitamines. In dat geval worden ze natuuridentiek genoemd. Verschillen zijn er soms ook. Zo verschilt natuurlijke vitamine E (d-alpha-tocoferol) van synthetische dl-alpha-tocoferol uit het laboratorium. De natuurlijke variant wordt beter door het lichaam opgenomen. 

Wanneer moet ik supplementen innemen?

Wanneer je je supplementen inneemt, hangt af van verschillende factoren. Zo laten supplementen met vetoplosbare vitamines zoals A, D, E en K zich het beste innemen bij een maaltijd (die liefst ook vet bevat). De levende bacteriën in probiotica daarentegen mogen niet te lang in de maag verblijven. Daarom neem je een probiotica supplement het liefst in de ochtend op een nuchtere maag. 

Elk supplement is anders en daarom is het aan te bevelen om de productinformatie op het etiket altijd goed te lezen. Vaak staan hier richtlijnen aangegeven over de dosering, maar ook over een optimaal moment van inname. Belangrijk tot slot is natuurlijk ook de gemaksfactor. Het moment van innemen moet immers passen bij jouw persoonlijke ritme en levensstijl. 

Waarom kiezen voor Charlotte Labee Supplements?

Wil jij supplementen van goede kwaliteit kopen? Dan kan ik je de producten van Charlotte Labee Supplements adviseren. In mijn shop vind je voedingssupplementen die ik zorgvuldig heb geselecteerd vanwege hun hoge kwaliteit en biologische beschikbaarheid. Bij elk supplement lees je een uitgebreide beschrijving, zodat je precies weet wat het product doet en of het aan jouw eisen voldoet. 

Vraag jij je af welke supplementen het beste aansluiten op jouw persoonlijke situatie en voedingspatroon? Hiervoor bied ik supplement advies op maat. Dit advies kost € 15,95, maar je ontvangt er ook een kortingscode van € 15,95 bij. Zo is het advies in feite gratis! Heb je een andere vraag over (het kopen van) een supplement? Neem dan contact op via info@charlottelabee.com.