Onrustige darmen, overprikkeld brein

Onrustige darmen, overprikkeld brein

Pre-order nu

Reisverslag #17: deze nationale parken bezochten we in het Tanzania

Leestijd 3 minuten
Blog wereldreisBlogs

In het vorige reisverslag kon je al lezen dat het doen van een safari al jarenlang een droom van mij is die nu eindelijk uitkwam. En het heeft alle verwachtingen overstegen… Ik neem je graag mee langs de bijzondere dagen die wij in Tanzania hebben.

Tanzania is toch wel de meest bijzondere plek die we tot nu toe bezocht hebben… De energie die Afrika heeft, gaat verder dan wat ik kan omschrijven. Het voelt als een nieuw hoofdstuk voor mij, voor mijn eigen transformatie en het dieper zijn en weten. Op Zanzibar had ik vorig jaar al zo’n mooie diepgaande verandering. Veel inzichten, heling in processen, en kennis die ik daar opdeed. Nu mag ik dat weer ervaren, op een nog dieper niveau. Daar zal ik de komende tijd nog wel meer over vertellen. Maar eerst: de safari.

Warm welkom in Tanzania

Op de eerste dag werden we hier met open armen ontvangen door het team van Makasa. Zij organiseren safari’s in Tanzania en hebben alles tot in de puntjes geregeld voor ons. Een enorme aanrader, dus. Wij werden opgehaald na onze aankomst op Kilimanjaro Airport (waar helaas bleek dat onze koffers niet mee waren gekomen… gelukkig hadden we ze twee dagen later weer terug). Hierna werden we naar de Masai Lodge gebracht, waar we twee dagen verbleven. Ook hier kregen we zo’n warm welkom. We kreeg speer- en boogschietles, leerden dansen, zaten rond het kampvuur en deelden daar verhalen. De geit die werd rondgedeeld sloegen we even over, maar wat was het fijn om deel te nemen aan hun rituelen en gewoontes. Zoveel verbinding en samenzijn hier.

Safari’s, wilde dieren en wandelingen

Hierna gingen we naar nationale park Tarangire en Manyara, waar we bij de Mpingo Lemala ridge en Manyaras secret verbleven. Hier mochten we al zoveel bijzondere dieren zien, waarvan ik een aantal foto’s op Instagram heb gedeeld. Giraffen, olifanten, zebra’s en zelfs een python van 4,5 meter lang… gelukkig lag hij lekker rustig in de boom gerold en hadden we er niets van te vrezen.

In Manyara deden we ook een Tree Top wandeling, wat zo ontzettend mooi was, en ook heel fijn om weer even te kunnen wandelen. Tijdens een safari zit je natuurlijk vooral in de auto en kun je weinig wandelen, dat is overal te gevaarlijk. Ook op de plekken waar je verblijft kan dat niet zomaar. Je mag hier niet alleen naar je hut lopen of lekker buiten zitten: dat is te gevaarlijk met alle dieren. Er is dus altijd een Masai krijger die je begeleid en de wacht houdt als je buiten zit, met mes, pijl en boog en stok gereed. Dat voelt soms best een beetje spannend… Natuurlijk heb ik ze gevraagd wat voor dieren ze allemaal al zijn tegengekomen bij de hutten. Nou, daar komen ze dus regelmatig jachtluipaarden, hyena’s, jakhalzen (een oude bekende van ons) en leeuwen tegen. Dat hoort er in zo’n omgeving natuurlijk gewoon bij, en maakt het alleen maar meer bijzonder. Maar het was dus erg fijn om in Manyara de benen te kunnen strekken.

Bijzondere energie

Na Manyara reden we naar de Ngorongoro krater, waar we aan de rand van de krater verbleven. De uitzichten hier waren weer niet normaal… zo prachtig. Daarna verbleven we in het Serengeti nationaal park en als laatste deden we de Njema safari, aan de rand van de grens bij Kenia. We zijn van de ene verbazing in de andere gevallen met wat we op al deze plekken mochten zien. De dieren, de uitzichten, maar vooral gewoon de enorm bijzondere energie die hier hangt die eigenlijk gewoon niet te omschrijven is. Ik kan niet wachten om te zien wat onze tijd in Afrika ons verder gaat brengen.