Charlotte Labee

14 t/m 18 juni Brain Energy Retreat

Is jouw glas altijd halfvol of halfleeg?

Ben jij een positivo in hart en nieren of moet je er de juiste mindset voor gebruiken? Positief is mijn 2e naam, als kind was ik altijd al erg positief over alles, zag alles rooskleurig in. Kippen die konden best bij mij ondergebracht worden, konijnen? Ja hoor ook die ving ik wel op bij ons in het kleine stadstuintje, er vanuit gaande dat mijn ouders er net zo positief in zouden staan als ik en hier absoluut geen probleem van zouden maken.

En gelukkig deden ze dat ook niet en zo hielpen m’n ouders mij om mijn positiviteit niet te verliezen. In tegenstelling tot vele andere volwassenen die dit niet kunnen bij hun kind, en alles wat een kind doet of waar hij of zij mee aankomt af te keuren en in een negatief daglicht zetten, want als de kippen groot zijn, dan nemen ze meer ruimte in dan wanneer het kuikens zijn, of wanneer dat kleine konijn groot is ben je er vast allergisch voor?

Dat had de reactie kunnen zijn van een ouder, misschien niet doorhebbende wat het dan met het kind doet, je keurt daarmee zijn of haar positiviteit af, daarmee ook zijn input om de wereld een stukje beter te maken en meteen ontneem je een stukje eigenwaarde van je kind en voor je het weet is er een stukje bij de hersenen ontwikkeld wat in een negatieve staat verkeerd.

Zie deze negativiteit dan maar om te vormen tot een positief iets. Alles is mogelijk, dus ook dit, maar als we nu eens starten bij het begin, en dat is jouzelf een stuk positiever in de wereld zetten, daarmee je kinderen, je man, de mensen om je heen, je collega’s. Als iedereen dit kleine stukje bijdraagt, dan zal de wereld er binnen de kortste keren een stuk positiever uitzien.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg het e-book 'Top 10 Brain Foods' cadeau!

Ontvang wekelijks tips & tricks over het vergroten van je breinkennis voor een brein in balans!