Onrustige darmen, overprikkeld brein

Onrustige darmen, overprikkeld brein

Pre-order nu

Hier komen jouw negatieve emoties vandaan

Leestijd 3 minuten
Blogs

Je bent niet je gedachten. Gedachten zijn uitingen van je interne proces, een proces dat aangestuurd wordt door je onderbewustzijn. Welke informatie bevindt zich in de opslag van je cellen, je cellulair geheugen, je lichaamsintelligentie? Is dat ongemak, onrust, angst, onzekerheid, eenzaamheid of verdriet? Dat zijn allemaal symptomen, een gevolg van een dieperliggend verschijnsel. 

In de emoties zit een boodschap waar je naar kunt luisteren en mee kunt werken.

 

Emoties wegstoppen

Helaas zijn we gaandeweg vergeten hoe dat luisteren werkt. Als we opgroeien en volwassen worden, vergeten we vaak dat we ons biologische systeem de tijd moeten geven om ervaringen, emoties en pijn te verwerken. Op de leeftijd die je nu hebt ben je meester geworden in de kunst van het wegstoppen van ongemakkelijke emoties, gedachten en ervaringen. Het brein wil hiervan weg. Veel mensen, misschien jij ook wel, zijn geweldig goed geworden in het overtuigen van andere mensen én zichzelf dat het goed gaat.

 

Voorwaarden voor geluk

Diep van binnen voelt het wel anders. Er is een heel grote programmering die velen van ons in de weg zit en die constant wordt ingezet. Namelijk dat het ons geluk oplevert als we bepaalde dingen in ons leven bereiken. We denken dat als we meer geld, een mooier huis, een nieuwe baan, een geweldige relatie, of een ander lichaam hebben, dat ons een perfect leven geeft. We zoeken onbewust eindeloos naar succes en rijkdom, en daarmee eigenlijk naar goedkeuring en liefde. Maar dat gaat nooit werken.

En waarom niet? Omdat je eigen zelfbeeld niet klopt: het beeld dat onderbewust actief staat in je brein instellingen. Het beeld dat je van jezelf hebt, is wat je creëert in je leven. En het resultaat van de zoektocht naar succes is een toestand van intense leegte en ontkoppeling van het leven met emoties als angst, frustratie, eenzaamheid en een verloren gevoel.

 

Stress door slecht zelfbeeld

Deze emoties leveren ons een activatie op, welke we in de huidige maatschappij maar als normaal beschouwen en die door elk mens geaccepteerd wordt: STRESS. Op het moment dat je jezelf veroordeelt vanuit je diepste wezen van je onderbewustzijn, ervaar je stress. En als dit de rode draad in jouw leven is, dan zal het kopje van jouw leven nooit gevuld zijn met dat wat je er eigenlijk graag in zou willen hebben: liefde en geluk.

En ieder moment dat jij hier onbewust je energie insteekt, door enkel en alleen een gedachte of een gevoel te activeren, maak je je onderbewustzijn alleen maar sterker en krachtiger aanwezig.

 

Neem afscheid van blokkades

Maar je hoeft niet je oude gewoontes te blijven leven. Je hoeft niet te leven met emoties die je in de weg zitten en je blokkeren van de essentie waarom je hier op aarde bent. Je hoeft alleen maar weer te leren luisteren naar wat die gevoelens je te vertellen hebben.

Daar gaan we op 25 november een dag lang mee aan de slag tijdens de live dag in Ahoy Rotterdam. Omdat je het niet alleen hoeft te doen, niet alleen hoeft uit te vinden en niet alleen hoeft te ervaren. Verbinding creëert saamhorigheid, saamhorigheid creëert verandering. Ben jij erbij?