Charlotte labee theatertour

Charlotte labee theatertour

Tickets bestellen

Dit is de invloed van jouw familie op onbewust conflict in jezelf

Leestijd 2 minuten
Blogs

Hoe is of was de relatie met jouw ouders? De familie waarin we geboren worden is een van de grootste invloeden op ons leven, op onze identiteit, onze normen en waarden, maar ook ons eigenbeeld. Die invloed kan positief zijn, maar hij kan je ook flink in de weg zitten. Vooral als je ouders gedrag vertonen of hebben vertoond dat jij als negatief beschouwt.

 

Ik leg je graag uit wat de invloed is van jouw familie op (onbewuste) conflicten die jij in je leven ervaart.

De plek in je familiesysteem

Jij bent wanneer je geboren wordt 50 procent jouw moeder, en 50 procent jouw vader. Onbewust geeft dit een sterke loyaliteit naar je ouders toe – zelfs als je dit bewust misschien niet zo voelt. Dit noemen we de zijnsloyaliteit.

Wat gebeurt er dan als jouw ouders dingen doen die jij afkeurt? Dan keur je – onbewust – ook jezelf af. Je bent immers 50 procent jouw moeder en 50 procent jouw vader. Als jij het gedrag van jouw ouders afkeurt, zet je jezelf als het ware ‘boven’ hen, en dit klopt niet. Want jij hoort onder je ouders te staan in jullie familiesysteem. Het gedrag van je ouders afkeuren gaat dan tegen de zijnsloyaliteit in, wat in het onderbewuste een conflict veroorzaakt.

Blijvende invloed

Dit geldt ook als jij broers of zussen hebt. Ook dan hebben jullie allemaal een plek in je familiesysteem die elkaar beïnvloeden. Keur je gedrag af, dan verschuift de plek in het familiesysteem en ontstaat er conflict. Deze invloed blijf je voelen, ongeacht je leeftijd en ongeacht of je al jaren niet meer in hetzelfde huis woont. De relatie met je broers en zussen is namelijk de langste die je in je leven zal hebben.

Werken met de invloed van jouw familie

Dit gaat zo door, tot je je bewust wordt van dit onderbewuste proces. Blijvende verandering kun je altijd alleen maar creëren door onbewuste processen en programmeringen naar het bewuste te brengen, zichtbaar te maken en ermee te gaan werken. In dit geval kom je er dan achter dat veel gedrag en problemen in jouw leven voortkomen uit dit loyaliteitsconflict. Gedrag waarmee je jezelf in de weg zit en waardoor je ervan belemmerd wordt écht gelukkig te zijn.

Wil jij deze puzzelstukjes uit jouw onderbewuste naar boven brengen? Wil jij niet dienende programmeringen die jij hebt meegekregen uit jouw opvoeding en familie herkennen en herprogrammeren? Zodat jij eindelijk volledig jouw eigen identiteit kunt omarmen? Neem dan eens een kijkje bij een van onze opleidingen. Hier gaan we aan de slag met jouw eigen programmeringen die voortkomen uit onder andere jouw opvoeding en familiesysteem. Zo leer je deze programmeringen herkennen, erkennen en herprogrammeren en hoef je er niet meer door belemmerd te worden.