Test of jouw gezondheid extra aandacht nodig heeft

Charlotte Labee

Online burn-out training

Leer je brein kennen in tijden van burn-out

WAT GA JE LEREN:

 • Wat is een burn-out?
 • Wat zijn de verschijnselen?
 • Wanneer weet ik of ik een burn-out heb?
 • Wat gebeurt er in mijn hersenen in tijden van een burn-out?
 • Wat is een opgejaagd gevoel?
 • Hoe werkt mijn stress systeem?
 • Hoe kan ik mijn zenuwstelsel weer tot rust brengen?
 • Hoe de maatschappelijke eisen ons biologische systeem in de war schopt
 • Hoe social media en prikkels onze hersenen negatief beïnvloeden
 • Hoe lifestyle en de keuzes die je maakt je breinprocessen beïnvloeden
 • Voedingsstoffen die nodig zijn in tijden van een opgebrand gevoel
 • Welke bouwstenen zijn essentieel voor een brein in balans

En je krijgt tal van concrete oefeningen om aan de slag te gaan.

Wat houdt deze training in?

 • 7 uur durende online training met video’s, opdrachten en tools
 • Theoretisch begeleid met tekst
 • Concrete oefeningen
 • Online handboek met slides en informatie
 • Je kunt de training doen op de tijden wanneer het jou uitkomt
 • Na 3 maanden zou je met de aandacht en tijd die je in de training investeert, je brein beter kennen en er voor kunnen zorgen om in balans te blijven in uitdagende tijden
 • Je ontvangt thuis een Brain Balance map, pen en notitieblok om zo optimaal mogelijk de training te kunnen volgen.

Leer je brein kennen in tijden van burn-out

Tijdens deze online training: “ leer je brein kennen in tijden van burn-out” ga ik met je aan de slag om ervoor te zorgen dat je preventief een burn-out kunt voorkomen.

Wanneer je te maken hebt met een burn-out bevat deze training zeer waardevolle informatie om meer te leren begrijpen waarin je processen zich nu bevinden. Met de handige informatie, tools en opdrachten kun je zelf aan de slag om meer balans terug te brengen in je brein.

Let op! Het is geen training die ervoor zorgt dat je uit je burn-out komt, maar gaat je ondersteunen in diverse processen. Hoe meer je zelf aandacht besteed aan de informatie en tools die ik met je deel, hoe meer dit je proces zal ondersteunen. Om een burn-out te verhelpen is tijd, kennis en de juiste support nodig.

Wat doet een depressie met je brein?
Winterdip

Burn-outs komen in de huidige maatschappij steeds vaker voor

Een burn-out is een signaal van een brein wat niet in balans is. Waardoor mentale en fysieke problemen optreden.

Een burn-out is het gevolg van een grote disbalans in het brein, waarvan je niet van de ene op de andere dag hersteld bent. Je wilt een burn-out daarom liever voorkomen dan genezen en hiervoor is kennis van de hersenen cruciaal. Want wat gebeurt er eigenlijk precies in het brein bij een burn-out?

Wat zijn de signalen die we op tijd dienen te herkennen? Hoe werkt ons stresssysteem wanneer het ons tegenwerkt en wat kunnen we doen om ons centrale zenuwstelsel weer tot rust te brengen?

Het belang van het begrijpen van je eigen lichamelijke en mentale systeem wordt steeds groter. Voorkomen of herstellen van een burn-out kan alleen maar effectief werken wanneer je de juiste tools en informatie in handen hebt om concreet mee aan de slag te gaan.

De oplossing zit niet in tijdelijk rustig aan doen, even wat meer slapen of een vakantie boeken. De oplossing zit in kijken naar de oorzaak, waarom stuurt je brein aan op deze disbalans en wat is de reden dat je in een burn-out terechtkomt.

Wat de statistieken ons vertellen is dat gemiddeld iemand 2 tot 3 keer terug in een burn-out komt. Ik geloof dat niet zo. Ik geloof erin dat wanneer je op de juiste manier je systeem en brein een reset geeft deze cijfers heel anders kunnen zijn. Daarom heb ik deze online burn-out training samengesteld.

Lees hier de reviews over de burn-out training

“Ben aan deze training begonnen en kon niet stoppen met kijken. De video’s van Charlotte zijn verhelderend. Door de opdrachten ga je ook echt aan de slag, en blijf je niet passief afwachten. Omdat de cursus langer toegankelijk is, ga ik er zeker nog een keer doorheen. Herhaling is goed voor het brein heb ik geleerd ;)”

“De tips die je krijgt in deze training zijn echt enorm waardevol. Ik had eigenlijk niet het idee dat ik stress had, maar door deze training ben ik veel bewuster van mezelf en mijn stress symptomen. Hierdoor kan ik er ook bewust mee aan de slag met alle tips die Charlotte geeft. Heel fijn!”

“Wat hier fijn aan is, is dat je de training op je eigen tijd kunt doen. Door de handige map die er bij zit kun je de belangrijkste opdrachten uitprinten en voor je zelf bewaren en nog eens doornemen!”

“De informatie die Charlotte deelt maakt ze heel begrijpelijk en helder. De hoeveelheid informatie is goed te volgen doordat het korte video’s zijn per onderwerp. Ook de opdrachten zijn heel leuk, de mogelijkheid om zelf te bepalen wat je uitprint vind ik ook heel duurzaam. Vond ik echt iets waar over nagedacht is. De map, fles en begeleidende brief en notitieblok zijn zo leuk om te ontvangen. Aan deze training is aandacht besteed. Zeker een aanrader voor diegene die meer over zijn brein te weten wil komen”

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg het
e-book 'Overprikkeld brein' cadeau!

Ontvang wekelijks handige tips en technieken om je denkvermogen te verbeteren
en een gezonde mentale balans te behouden!