Charlotte Labee

Brain Balance Teenage Journal

Na het succes van de journal voor volwassenen, is er ook de journal voor tieners! Hoe vroeger je begint met het leren begrijpen van je brein, hoe meer profijt je hier van hebt op latere leeftijd. En dat in slechts 15 minuten per dag! Klinkt dit als iets wat je tiener kan gebruiken?

Tieners krijgen tegenwoordig heel veel prikkels te verduren, vooral van hun telefoon. Maar denk ook aan het presteren op school, sport of het onderhouden van vriendschappen. Deze journal helpt om beter met stress en angsten te leren omgaan en bewust te zijn van hun mindset, focus en levensstijl. Ook het inzichtelijk maken en visualiseren van persoonlijke dromen kan met dit journal.

Daarom heb ik de Brain Balance teenage journal geschreven: de ultieme tool om aan te zetten tot dagelijkse actie. Voor alle tieners die aan de slag willen met het structureel ontwikkelen van positieve gewoontes, die een goede basis zijn voor latere leeftijd.

Klik op de bovenstaande afbeelding om het inkijkexemplaar te bekijken.

Bereik je doelen in maar 15 minuten per dag!

Journalen is een hele effectieve methode om concreet aan de slag te gaan met jouw doelen. Een journal is een soort agenda, maar dan een die met jou meedenkt.  
 
In de Brain Balance teenage journal staat uitleg over hoe het tienerbrein werkt, hoe tieners op situaties kunnen reageren, maar ook leuke oefeningen en opdrachten.

Journalen verandert je hersenen (en leven)

Schrijven in je journal verhoogt je concentratie en verlaagt je stressniveau: door het op te schrijven maak je zaken concreet. Je denk- en leervermogen verbeteren daardoor en ook je humeur en creativiteit verbetert.  
 
Iets wat je herhaaldelijk opschrijft en aandacht geeft, verandert je neurale netwerken. Je hersenen veranderen, en daardoor je leven. Alle belangrijke breinthema’s die in de volwassen journal aan bod komen, vind je ook terug in de teenage journal: breinkennis, stress, slaap, Brain Food, beweging en ontspanning. 

Journalen voor jong én oud

Het is voor iedereen mogelijk aangeleerde patronen te doorbreken, welke leeftijd je ook hebt.  Wat je ervoor nodig hebt, is de juiste kennis van de hersenen. En in het bijzonder van een principe dat ‘zelfgestuurde neuroplasticiteit’ heet.

Dit principe betekent dat jij je brein zelf kunt stimuleren om zich te ontwikkelen en te veranderen. Om vaardigheden te leren die je nu nog niet beheerst. Om negatieve gewoonten om te zetten in positieve. En om zo grote stappen te zetten richting het leven van je dromen.

Er is een hele effectieve manier om de kracht van neuroplasticiteit in je voordeel te benutten. Deze manier is journalen. Voor alle leeftijden hebben we dan ook een geschikte journal, maar het kan ook heel goed zijn om als volwassene te beginnen bij de kids journal. Zo doorloop je alle stappen die wij tijdens onze jeugd hebben gemist.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg het
e-book 'Overprikkeld brein' cadeau!

Ontvang wekelijks handige tips en technieken om je denkvermogen te verbeteren
en een gezonde mentale balans te behouden!

Charlotte Labee Nieuwsbrief

Gratis e-book
"Overprikkeld brein"

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en krijg mijn e-book “overprikkeld brein” cadeau.