Charlotte Labee

Brain Balance Kids Journal


Ook voor de allerjongsten onder ons hebben we een journal: de Brain Balance Kids Journal voor 4 tot 12 jaar. Want in deze eerste levensjaren worden de belangrijkste patronen en neurale netwerken aangelegd. Hoe fijn dat we direct het juiste kunnen aanleren, zodat je een goede basis neerzet.

Onze kinderen krijgen tegenwoordig heel veel prikkels te verduren. Deze journal helpt om hun hersenen beter te begrijpen en zo om te leren gaan met stress en angsten, maar ook bewust te zijn van hun mindset, focus en levensstijl. Met oefeningen, kleurplaten en spelletjes krijgen kinderen spelenderwijs mee hoe belangrijk het is om goed voor je brein te zorgen.

Daarom heb ik de Brain Balance Kids Journal gelanceerd: de ultieme tool om aan te zetten tot dagelijkse actie. Voor alle ouders die hun kinderen al op jonge leeftijd positieve gewoontes willen aanleren, die een goede basis zijn voor latere leeftijd.

Wat brengt de Kids Journal jou en je kind?

Leer het brein van je kind begrijpen en leer je kind zijn/haar brein begrijpen. In de Journal gaat je kind doelgericht aan de slag met de hierboven genoemde thema’s. De kinderen leren het brein te zien als een soort supercomputer die elke dag nieuwe dingen ziet en opslaat. Middels verschillende leuke opdrachten, puzzels en spelletjes gaan ze op een leuke manier met hun eigen brein aan de slag. Uiteraard zijn er ook een hope leuke visuals, stickers en kleurplaten in de Kids Journal te vinden. De kinderen leren onder andere:

Kinderbrein foto

Ga zelf met je kind aan de slag!

Helaas neemt het aantal brein gerelateerde ziekten zoals depressie, stress en overgewicht erg snel toe. Ook bij kinderen zien we deze ziekten en bijbehorende klachten steeds vaker. Daarom is het tijd voor verandering!

Het kinderbrein is een ontzettend krachtig orgaan dat veel aandacht nodig heeft om op de juiste manier te groeien en ontwikkelen. Met de Brain Balance Kids Journal help jij je kind naar een gezonder, gelukkiger brein dat in balans is

Journalen verandert je hersenen (en leven)

Schrijven in een journal verhoogt je concentratie en verlaagt je stressniveau: door het op te schrijven maak je zaken concreet. Je denk- en leervermogen verbeteren daardoor en ook je humeur en creativiteit verbetert.  
 
Iets wat je herhaaldelijk opschrijft en aandacht geeft, verandert je neurale netwerken. Je hersenen veranderen, en daardoor je leven. Alle belangrijke breinthema’s die in de volwassen en teenage journal aan bod komen, vind je ook terug in de kids journal: breinkennis, stress, slaap, Brain Food, beweging en ontspanning. 

In de Kids Journal leert jouw kind samen met jou op een leuke manier van alles over de volgende thema’s:

Bestel de Brain Balance Kids Journal vandaag nog!

In de Brain Balance Kids Journal staat ook ‘grotemensenpraat’ met verdere uitleg over hoe het kinderbrein werkt, hoe ze op situaties kunnen reageren, maar ook leuke oefeningen en opdrachten. Zo kun je met je kindje aan de slag gaan met dankbaarheid, complimenten geven, werken met de creativiteit van je hersenen, hoe je je brein kunt uitdagen en dat fouten maken juist goed is.

 

Journalen voor jong én oud

Het is voor iedereen mogelijk aangeleerde patronen te doorbreken, welke leeftijd je ook hebt.  Wat je ervoor nodig hebt, is de juiste kennis van de hersenen. En in het bijzonder van een principe dat ‘zelfgestuurde neuroplasticiteit’ heet.

Dit principe betekent dat jij je brein zelf kunt stimuleren om zich te ontwikkelen en te veranderen. Om vaardigheden te leren die je nu nog niet beheerst. Om negatieve gewoonten om te zetten in positieve. En om zo grote stappen te zetten richting het leven van je dromen.

Er is een hele effectieve manier om de kracht van neuroplasticiteit in je voordeel te benutten. Deze manier is journalen. Voor alle leeftijden hebben we dan ook een geschikte journal, maar het kan ook heel goed zijn om als volwassene te beginnen bij de kids journal. Zo doorloop je alle stappen die wij tijdens onze jeugd hebben gemist.

Bereik doelen in maar 15 minuten per dag!

Journalen is een hele effectieve methode om concreet aan de slag te gaan met jouw doelen. Een journal is een soort agenda, maar dan 1 die met jou meedenkt. Zo kunnen kinderen in de Kids Journal aan de slag met dankbaarheid, dat fouten maken goed is en leren ze met hun gedachten om te gaan.

In de Brain Balance Kids Journal staat ook ‘grotemensenpraat’ met verdere uitleg over hoe het kinderbrein werkt, hoe ze op situaties kunnen reageren, maar ook leuke oefeningen en opdrachten. Zo kun je met je kindje aan de slag gaan met dankbaarheid, complimenten geven, werken met de creativiteit van je hersenen, hoe je je brein kunt uitdagen en dat fouten maken juist goed is. 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg het
e-book 'Overprikkeld brein' cadeau!

Ontvang wekelijks handige tips en technieken om je denkvermogen te verbeteren
en een gezonde mentale balans te behouden!

Charlotte Labee Nieuwsbrief

Gratis e-book
"Overprikkeld brein"

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en krijg mijn e-book “overprikkeld brein” cadeau.