Charlotte Labee

Het 'Brain Food Smoothies' boek

Gezonde voeding was niet eerder zo belangrijk!

Steeds meer mensen ervaren mentale disbalans: 52 procent van de Nederlanders hikt tegen een burn-out aan, en ook een groot deel van de jongeren kampt met dezelfde klachten. En dat niet alleen: het aantal mensen dat lijdt aan depressies, alzheimer en dementie stijgt enorm. Met mijn boek, BRAIN FOOD Smoothies, geef je je brein een oppepper én houd je je hersenen gezond!

Voeding heeft een grote impact op de gezondheid van je hersenen. Van alles wat je eet, gaat maar liefst 20-25% van de binnengekregen energie naar je hersenen. Het is dus erg belangrijk dat je de juiste voeding binnenkrijgt om je zowel mentaal als fysiek goed te voelen. Maar wat hebben jouw hersenen nu allemaal nodig?

Wat gaat het 'Brain Food Smoothies' boek jou brengen?

Gezonde voeding is belangrijker dan ooit: meer dan de helft van de Nederlanders hikt tegen een burn-out aan en het aantal mensen dat lijdt aan depressieve gedachten, langdurige stress, alzheimer en dementie stijgt enorm. 

In het leven draait alles om het bewaken van balans. Bijvoorbeeld tussen werk en privé. Of tussen ontspanning en inspanning. Raakt deze balans verstoord, dan ondervind je hiervan vroeg of laat negatieve gevolgen voor je gezondheid. Maar wist je dat voeding grote invloed heeft om dit te helpen voorkomen? Je brein heeft gezonde voedingsstoffen nodig om in balans te blijven en optimaal te blijven functioneren, nu en in de toekomst. En dat is precies waar ik je in Brain Food Smoothies bij help!  
 
Beter voor je hersenen zorgen, begint bij het veranderen van je lifestyle. Elke dag weer doen we op de automatische piloot dezelfde producten in ons boodschappenmandje. Deze vastgeroeste gewoontes zijn in onze hersenen geprogrammeerd. En dat terwijl ons brein gezonde voeding nodig heeft om goed te functioneren. 

Aan de hand van de laatste inzichten uit de orthomoleculaire geneeskunde en neurowetenschap laat ik zien hoe je met brain food je leefstijl kunt aanpakken. Combineer de kracht van goede voeding met die van je eigen brein om nieuwe gewoontes te creëren en je gezondheid en mindset ingrijpend te veranderen. 

De heldere uitleg over de (samen)werking van je hersenen en darmen, handige breinweetjes over belangrijke voedingsstoffen en supplementen, praktische voedingstips en 80 heerlijke smoothie recepten gaan je helpen lekkerder in je vel te zitten.

Hoe is het boek opgebouwd?

Hoe je darmen je hersenen beïnvloeden
Hoe voeding het brein aanstuurt en je microbioom gezond kan houden

Over smoothies en sapjes
De pluspunten van smoothies op een rijtje

Antioxidanten
Waarom ons brein ze dagelijks nodig heeft

Oilpulling: een gezond ochtendritueel
Zorg voor je gebit is zorg voor je hersenen

De basis voor een Brain Food smoothie
Wat maakt je hersenen en darmen blij?

Hoe maak ik een gewoonte van mijn dagelijkse smoothie?
3 tips om een nieuwe gewoonte te creëren

Supplementen als aanvulling en ondersteuning
Geef je brein de voedingsstoffen die het nodig heeft

Neem alvast een kijkje in het boek:

Wat vind je nog meer in het 'Brain Food Smoothies' boek?

Voeding en onze hersenen

Voeding nemen die goed is voor je hersenen: Brain Balance-expert Charlotte Labee, die een orthomoluculaire opleiding volgde, is ervan overtuigd dat dat kan. ,,Ons brein bepaalt hoe we functioneren, handelen, reageren, hoe we ons gedragen en hoe we ons voelen, dus daar moeten we een beetje zuinig op zijn.’’

Volgens kenniscentrum Natuur Diëtisten Nederland werken onze hersenen beter als deze voldoende zuurstof en voedingsstoffen aangevoerd krijgen vanuit het bloed. De werking van de hersenen is daarom te beïnvloeden via het voedsel dat we binnenkrijgen.

De Hersenstichting meldt dat twintig procent van de ingenomen energie van het voedsel dat je binnenkrijgt naar je hersenen gaat. Wat je in je mond stopt, heeft effect op hoe gezond, alert en actief je bent en heeft zelfs effect op hoe groot je hersenen zijn, laat onderzoek van het Erasmus Universitair Medisch Centrum zien.

Het AD 05-06-20 – Isabelle Voois en Ellen den Hollander 

Brain Food Boek

Wil je nog meer lezen over Brain Food? In mijn boek ‘Brain Food’ leer je alles over gezonde voeding voor je hersenen. Het Brain Food-boek is voor iedereen die meer wil halen uit voeding en het leven. Je ontdekt hoe je de kracht van natuurlijke voeding combineert met die van je eigen brein om nieuwe gewoonten te ontwikkelen en je leven en gezondheid ingrijpend te veranderen. De praktische voedingstips en heerlijke recepten in het boek maken het makkelijk en leuk om Brain Food in je leven te integreren en lekkerder in je vel te zitten dan ooit. 

Op een uitgebreide maar toch toegankelijke manier vertelt Charlotte je over de laatste inzichten uit de orthomoleculaire geneeskunde en neurowetenschap. 

Het boek is op logische wijze opgebouwd, zodat alle belangrijke thema’s rondom voeding en het brein uitgebreid aan bod komen. Bij het kiezen van onderwerpen om over te schrijven, heb ik rekening gehouden met de vragen die me vaak gesteld worden. 

Het resultaat is meer dan 300 pagina’s boordevol: 

 1. Voedingsadvies en recepten
 2. Praktische tips & eetmomenten
 3. Up-to-date breinkennis & Golden Growth Model
 4. Achtergrondinformatie

Brain Food is essentieel voor een gezonde brain balance.

Maar alleen Brain Food is niet genoeg!

Brain Food is extreem belangrijk voor een gezond brein. Echter zijn er naast Brain Food ook nog andere stappen die je moet zetten voor een gezonde Brain Balance!

In mijn eerste boek Brain Balance vertel ik je meer over mijn Golden Growth model, en hoe jij structureel verandering aan kan brengen in jouw leven, en laat ik je zien hoe jij je persoonlijk kunt ontwikkelen door middel van een growth mindset!

“Brain Food is geen dieet, het is een lifestyle.”
Charlotte Labee
Brain Balance Expert

Brain Food online training

Meer kennis over Brain Food en de invloed op jouw hersenen

Lukt het je niet vast te houden aan gezonde voeding? Heb je geen inspiratie meer? Of wil je gewoon goed voor je brein zorgen en beter in je vel zitten? Dan heb ik iets voor je!

Speciaal voor jou heb ik de Brain Food training opgezet. Gedurende een training van ruim 4 uur neem ik je mee in de wereld van Brain Food. Welke voedingsstoffen heeft ons brein nodig? Waarom is gevarieerd eten zo belangrijk? Hoe ga je aan de slag met Brain Food? Maar met name; hoe zorg je ervoor dat Brain Food binnenkort ook jouw lifestyle is?

Schrijf je hier in voor de Brain Food training en leer voor jezelf en voor je brein zorgen!

Wat houdt deze training in?
 • 4 uur durende online training met video’s, opdrachten en tools
 • Theoretisch begeleid met tekst
 • Concrete oefeningen
 • Online handboek met slides en informatie
 • Een live Q&A met Charlotte om al je vragen te stellen
 • Je hebt in totaal 3 maanden toegang tot alle informatie en video’s
 • Je kunt de training doen op de tijden wanneer het jou uitkomt
 • Na 3 maanden zou je met de aandacht en tijd die je in de training investeert, je brein beter kennen en er voor kunnen zorgen om in balans te blijven in uitdagende tijden
 • Je maakt van Brain Food een lifestyle
 • Je ontvangt thuis een Brain Balance map, pen en notitieblok om zo optimaal mogelijk de training te kunnen volgen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg het
e-book 'Overprikkeld brein' cadeau!

Ontvang wekelijks handige tips en technieken om je denkvermogen te verbeteren
en een gezonde mentale balans te behouden!

Charlotte Labee Nieuwsbrief

Gratis e-book
"Overprikkeld brein"

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en krijg mijn e-book “overprikkeld brein” cadeau.