Charlotte Labee

Methode

Groeien: Meer geluk, genieten en gezondheid.

Dat is waar het bij mij over gaat. In klip en klare taal zeg ik waar het op staat. Waar het om gaat. Op een positieve en aanstekelijke manier. Want ik spreek en train op een leuke en leerzame manier. Ik vertel vanuit eigen ervaring over het continue proces van doelen stellen en realiseren. Energie moet blijven stromen! Blijf bewegen. Blijf doelen stellen. Blijf ontwikkelen. Verander je breinkennis en ga met een nieuwe mindset aan de slag. Zo blijf je groeien. Zo blijf je gelukkig. Zo blijf je genieten. Zo blijf je gezond. Er bestaat niet zoiets als een stap terug. Elke stap draagt bij aan ontwikkeling. Het gaat in het leven niet over positief of negatief. Het gaat over het continue proces van leren en ontwikkelen.

Muda Muri Mura Golden Growth Model

Ik heb een concreet stappenplan ontwikkeld aan de hand van mijn Golden Growth Model. De 6 gouden regels voor een continu verander- en verbeterproces. Het succes en de effectiviteit van dit model zitten in het bewust worden van de werking van je brein en met een nieuwe mindset nieuwe doelen realiseren. Het Golden Growth Model is geïnspireerd op de Japanse filosofie van Kaizen. Wat in het Japans staat voor ‘veranderen naar beter’ of ‘verbetering’. Deze filosofie is gebaseerd op 3 pijlers die zorgen voor het continue proces van verbetering. De 3 pijlers zijn Muda, Muri, Mura.

Muda staat voor het voorkomen van verspilling. Het woord Muda betekent dan ook letterlijk vertaald ‘afval’. Zaken die geen waarde toevoegen aan het bereiken van doelstellingen dienen te worden weggedaan. Dus laat alles los wat negatieve energie oplevert en niet bijdraagt aan het realiseren van de doelen die je wilt behalen!

Muri betekent optimale inspanning. In beweging komen. Inspanning leveren zonder overbelasting. Actie! Handen uit de mouwen en energie steken in activiteiten die nodig zijn voor het bereiken van je doelen. Je energie richten. Focus!

Bij Mura moeten onregelmatigheden worden beperkt. Er dient te worden gezorgd voor een continu proces. Een afwijking in het proces kan leiden tot een grotere afwijking in het eindresultaat. Ga op zoek naar een balans. Vermijd disbalans. Zorg voor stabiliteit en regelmaat. Discipline dus! In je lichaam en in je geest.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg het
e-book 'Overprikkeld brein' cadeau!

Ontvang wekelijks handige tips en technieken om je denkvermogen te verbeteren
en een gezonde mentale balans te behouden!

Charlotte Labee Nieuwsbrief

Gratis e-book
"Overprikkeld brein"

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en krijg mijn e-book “overprikkeld brein” cadeau.