Charlotte labee theatertour

Charlotte labee theatertour

Tickets bestellen

Charlotte Labee / Cortisol onderzoek

Cortisol onderzoek

Cortisol is een van de belangrijkste stresshormonen. Cortisol ondersteund het lichaam bij stress en zorgt ervoor dat de belangrijke processen in het lichaam uitgevoerd kunnen worden. Wanneer er langdurige stress is en cortisol veel aangemaakt moet worden, raakt het lichaam uiteindelijk uitgeput. Het lichaam blijft in paraatheid en dat kost veel energie.

Langdurige stress kan o.a. zorgen voor een verstoorde hormoonbalans, opgejaagd gevoel, slapeloosheid, constante moeheid, darmproblemen, hoge ademhaling en gevoel van uitputting.

Tijdens het half uur consult bespreken een van onze therapeuten de uitslag met je en wordt er een persoonlijk advies gegeven over hoe jij een goed cortisol niveau kan behouden of verbeteren. Wanneer blijkt dat je iets anders of extra’s nodig hebt dan wat jouw coach of therapeut kan bieden, schakelen we daarin als team met elkaar. Allemaal om jou een gelukkiger en gezonder mens te laten zijn.

Wat gebeurt er na het inplannen van mijn afspraak?

Op het moment dat jij een Cortisol onderzoek + half uur consult boekt ziet het proces er als volgt uit:

Stap 1: Bekijk in onze agenda welk moment jij graag jouw cortisol onderzoek en half uur consult met een van onze therapeuten inplant (online/live). Houd hierbij rekening met 4 weken verwerkingstijd.

Stap 2: Na het plannen van de afspraak ontvang je een bevestiging per mail waarin je toegang krijgt tot onze online cliëntenomgeving.

Stap 3: Je ontvangt jouw online vragenlijst met vragen over jouw leefstijl, stress en voeding.

Stap 4: Vul deze vragenlijst volledig en eerlijk in voordat de afspraak plaatsvindt.

Stap 5: Je ontvangt binnen 2-3 werkdagen na aankoop de testset bij jou thuis.

Stap 6: Je volgt thuis de stappen die aangegeven worden in de testset en stuurt deze op naar het laboratorium.

Stap 7: De uitslag ontvangen wij van het laboratorium en nemen jouw uitslag voor het consult door samen met het intake-formulier.

Stap 8: Live sessie? Je kunt gratis parkeren voor de deur en je wordt ontvangen op ons kantoor.

Online sessie? Je ontvangt de link naar het videogesprek in een e-mail (cliëntenomgeving).

Stap 9: Op het moment dat jij jouw consult hebt vindt er met jouw therapeut een uitgebreid gesprek plaats waarin de adviezen en het plan samen met jou besproken worden.

Stap 10: Tijdens het consult is er ruimte voor vragen en krijg je informatie over hoe jij jouw gezondheid kan verbeteren.

Stap 11: Na het gesprek ontvang je jouw advies ook digitaal (cliëntenomgeving) zodat je het thuis nog rustig door kunt nemen en je een duidelijk overzicht hebt.

Stap 12: Met het advies ga je thuis aan de slag, als je behoefte hebt aan een vervolgsessie hebben wij daar mogelijkheden voor.

Wanneer is deze test iets voor jou?

  • Als je last hebt van stress, moeheid, hoge ademhaling en/of een gevoel van uitputting
  • Op basis van de zowel de testuitslag als een vragenlijst krijg je advies van een van onze therapeuten hoe je stapsgewijs jouw cortisol in balans kunt brengen
  • Je zou onder andere meer kalmte, energie en gezond slaapritme kunnen ervaren wanneer jouw cortisol waardes in balans zijn

Meer informatie