Charlotte Labee

Brain Balance methode voor jouw persoonlijke ontwikkeling

Het is nooit te laat om je te ontwikkelen!

WAT IS PERSOONLIJKE ONTWIKKELING?

Heb jij het gevoel dat er meer in het leven zit dan je er nu uithaalt? Dan heb je de eerste stap gezet richting persoonlijke ontwikkeling. Jezelf ontwikkelen begint namelijk met de wens en bereidheid om jezelf te veranderen. Bijvoorbeeld omdat je huidige privé- of werksituatie je niet bevalt. Of omdat je merkt dat je overtuigingen en gewoonten je tegenhouden bij het bereiken van je doelen.

Persoonlijke groei is nodig om over dit soort drempels heen te stappen en met een nieuwe mindset je dromen te verwezenlijken. Persoonlijke ontwikkeling is dus een bewuste keuze. Een keuze die je met je hart én je verstand moet maken. Blijf je liever in je comfortzone of durf je het avontuur aan te gaan? Ik beveel je het laatste van harte aan. Want als mens kun je ieder moment van je leven (waar je ook staat!) dingen veranderen. De enige vraag is: ben jij er klaar voor?

PERSOONLIJKE ONTWIKKELING EN HET BREIN

Elk mens is gemaakt om te bouwen en te creëren. Al vanaf onze geboorte willen we niets liever dan groeien en de wereld om ons heen verkennen. Dat gaat (letterlijk) met vallen en opstaan, maar door te leren van onze fouten bereiken we in onze kindertijd vaak onze doelen omdat we er open en vol vertrouwen in staan. Dit noemen we een growth mindset. Pas als we ouder worden, raken we angstiger om fouten te maken. We houden dan liever vast aan bekende patronen, met als gevolg dat onze persoonlijke ontwikkeling stagneert. Dit noemen we een fixed mindset.

Belemmerende overtuigingen zoals ‘Laat ik dat maar niet doen, dat pakt vast slecht uit’ of ‘Ik ben veel te oud om dat nog te leren’ houden ons tegen in het najagen van onze dromen. En dat is zonde, want dit is helemaal niet nodig. Onderzoek wijst namelijk uit dat elk mens door de aangeboren neuroplasticiteit van het brein een leven lang kan leren en groeien. Kortom: het is nooit te laat om je persoonlijk te ontwikkelen. Of het nu in je lifestyle, op privé- of werkgebied is.

In Jouw Krachtige Brein deel ik mijn persoonlijke verhaal. Ik beschrijft de heftige gebeurtenissen die mij uiteindelijk vele positieve wendingen en nieuwe inzichten hebben gebracht. Krijg door zelfliefde en meer bewustzijn, meer grip op jouw leven!

“Het beste moment om een boom te planten is 20 jaar geleden. Het op een na beste moment is nu.”
2022-cl-brain-food-tour-ex-130
Charlotte Labee

ONTWIKKELING BEGINT MET BALANS IN JE BREIN

Natuurlijk moet je wel de energie hebben om deze positieve veranderingen in gang te zetten. Die innerlijke kracht begint in je hersenen. Een brein dat stress ervaart door opstapelende deadlines en een gebrek aan rust en gezonde voeding, is te uitgeput om optimaal te functioneren – laat staan om zich te ontwikkelen en nieuwe dingen aan te leren. Pas als er balans is in de hersenen, ontstaat er ruimte voor meer dan alleen het overleven van de waan van de dag. Je kunt je dan persoonlijk gaan ontwikkelen!

Brain Balance en jouw persoonlijke ontwikkeling kun je daarom niet los van elkaar zien. Zodra je met elementen als voeding, rust, mindset en beweging gaat werken aan een betere balans in het brein, ontwikkel je je bijna als vanzelf. Ineens komen die oude doelen en dromen weer opborrelen die waren vervaagd in de hectiek van alledag. Met een gebalanceerd brein en een meer ontspannen leven blijft de nieuwe versie van jezelf zich elke dag doorontwikkelen!

Belangrijk om te weten is dat persoonlijke ontwikkeling geen lineair proces is. Net als in je kindertijd zul je dingen leren met vallen en opstaan. Fouten heb je nodig om jezelf te ontwikkelen en steeds dichter toe te werken naar je dromen. Eén van mijn belangrijkste tips is dan ook: probeer fouten niet krampachtig te vermijden, maar wees juist blij als je ze maakt. Het betekent een volgende stap in jouw persoonlijke ontwikkelproces en een volgende stap richting je dromen!

Ik durf te zeggen dat ik tegenwoordig goed in balans ben, maar ik kende ook mindere periodes. Mijn persoonlijke reis naar meer geluk en gezondheid lees je in mijn eerste boek Brain Balance

 

DE 7 PIJLERS VAN DE BRAIN BALANCE METHODE

De Brain Balance methode kan jou hierbij helpen. Volledige balans bereik je door de zeven Brain Balance pijlers in balans te brengen. Dat begint bij de eerste pijler: kennis van het brein. Wanneer je begrijpt hoe jouw breinsysteem werkt, kun je deze kennis in gaan zetten om de rest van de pijlers in balans te brengen. De tweede pijler is jouw omgeving. Wanneer je je omringt met negatieve mensen of verleidingen, zal dit jouw eigen groei in de weg zitten. De derde pijler is ontspanning: essentieel voor het brein om prikkels te verwerken, op te laden en stress te ontladen. Want ook de mate van stress die je hebt is een belangrijke pijler. Kortstondige stressprikkels zijn goed voor je gezondheid, maar chronische stress die onderbewust sluimert is juist heel ongezond. Slaap en beweging zijn ook twee belangrijke pijlers die in balans moeten zijn. En als laatste: Brain Food. Meer dan twintig procent van alle voedingsstoffen die we binnenkrijgen gaat direct naar ons brein, en ons brein moet dan ook gevoed worden met de juiste voedingsstoffen om goed zijn werk te kunnen doen. Leer alles over voeding voor gezonde hersenen in één van mijn Brain Food boeken.

Wanneer een van deze pijlers in disbalans is, beïnvloedt dat direct de andere pijlers en kun je in je hele systeem disbalans ervaren.

KIES JIJ VOOR MEER BALANS?

Waar moet je beginnen als je zelf aan de slag wil met Brain Balance? Je kunt beginnen met de vele gratis artikelen die ik aanbied op mijn website. Wil je ontdekken waar de disbalans in jouw brein zit, en hier persoonlijke begeleiding bij krijgen, is een 1-op-1 consult een goede keuze. Wil je meer leren over jouw brein, actief aan de slag met jouw eigen breinprocessen, en zo een levensveranderende ervaring creëren, neem dan een kijkje bij onze Brain Balance Opleidingen, waarbij alle zeven pijlers aan de hand van de laatste wetenschappelijke onderzoeken aan bod komen.

In mijn boek ‘overprikkeld brein’, geef ik ook concrete handvaten om je brein en leven weer in balans te krijgen. Het boek geeft waardevolle inzichten over de werking van je brein, help ik symptomen van overprikkeling te herkennen en laat ik zien hoe je door 10 weken aan de slag te gaan met voeding, beweging, ontspanning en verbinding meer rust ervaart. Al meer dan 125.000 mensen gingen je voor.

Het boek bevat:

  • Inzichtelijke informatie over je brein en wat het nodig heeft
  • Belangrijke en bruikbare theorie over overprikkeling
  • 10-wekenplan om alle kennis toe te passen
  • Aanvullende opdrachten voor je brein via online platform

BRAIN BALANCE LIVE DAG

Charlotte Labee live in Ahoy op 25 november 2023


Tijdens de Overprikkeld Brein tour deelde ik kennis, oorzaken en oplossingen tegen overprikkeling. In mijn boek Overprikkeld Brein deelde ik inzichten en handvatten voor meer grip en balans in je leven. Allemaal om weer gezonder, energieker en gelukkiger door het leven te gaan. Alleen wat nu, hoe nu verder?

Wil jij meer grip krijgen op je eigen leven en vastgeroeste patronen leren doorbreken? Meer connectie leren voelen tussen je brein, hart en buik? Tijdens de Brain Balance live dag Overprikkeld Brein in Ahoy laat ik je zien dat het niet werkt om alleen aan één van deze drie breinen van je lichaam te werken. Zodra er een disbalans ontstaat tussen de verbinding van je brein, hart en buik ontstaat er disbalans in het hele systeem.

Het een kan niet zonder het ander. Van stress tot slechte voeding tot leven in externe afleidingen, onverwerkte emoties, belemmerende programmeringen en gewoontes tot weinig beweging. Kom van deze verstoringen af en start nu met het herprogrammeren van jouw bewuste en onbewuste processen. 

Ga tijdens de live dag aan de slag met jouw Gouden Driehoek en met het Overprikkeld Brein werkboek.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg het
e-book 'Overprikkeld brein' cadeau!

Ontvang wekelijks handige tips en technieken om je denkvermogen te verbeteren
en een gezonde mentale balans te behouden!

Charlotte Labee Nieuwsbrief

Gratis e-book
"Overprikkeld brein"

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en krijg mijn e-book “overprikkeld brein” cadeau.