Onrustige darmen, overprikkeld brein

Onrustige darmen, overprikkeld brein

Pre-order nu

Brain Balance Energy Retreat

Het Brain Balance Energy Retreat is een life-changing experience die je helpt om een verdiepende connectie te maken met je lichaam, je brein en je emoties. Wacht niet te lang vol = vol.

Jij creëert jouw wereld met jouw brein energie.  

Het 5-daagse Brain Balance Energy Retreat van Nederland en België, waarin je in 5 dagen leert met je eigen energie, je fysieke lichaam concreet te voelen en activeren. Werken met je brein, je lichaam en je energie, maakt het een unieke ervaring. Je zult leren hoe je in harmonie zult leven met jezelf, de natuur, de generaties voor je en hoe je cellulaire programmeringen een upgrade zullen krijgen. Wanneer je jouw cellulaire imprint van je verleden verandert, zul je het fysieke lichaam veranderen en kun je de essentie van je leven ontdekken.

Wat als ik je nu vertel dat je in 5 dagen iets onbeschrijfelijks mee gaat maken wat niet in woorden is uit te drukken? Wat je leven verandert, niet voor 1 dag, maar voor je leven. Dat de activaties die hier plaatsvinden, maandenlang nog zorgen voor transformaties op een dieper niveau. Dat is wat het Brain Balance Energy retreat met je doet en wat onze deelnemers erover zeggen. Hoe fantastisch is het als je de connectie met jezelf terugvindt, je lichaam weer voelt, je zingeving weer terugvindt en tot je ware kern komt? Voel jij dat dit de stap is die jij mag nemen en het cadeau wat jij jezelf mag geven? Dan is het Brain Balance Energy Retreat iets voor jou!

“Verbind met elkaar, verbind met de natuur en verbind met jezelf.”

Het Brain Balance Energy Retreat is niet zomaar een retreat, maar een 5-daagse experience voor je leven waarmee je écht de diepte ingaat. Of je nu al bekend bent met Brain Balance of helemaal nieuw, het retreat is een mooi startpunt voor iedereen om dingen nu écht anders te gaan doen.

Tijdens dit 5-daagse retreat gaan we samen aan de slag met je brein, je hartcoherentie, je nervus vagus, je energie, je persoonlijke processen, gevoelens en emoties. Een retreat waarbij we gaan leren, liefhebben, creëren en leven in verbinding. Een vol en intensief programma, maar alles in de juiste balans om een life-changing experience te creëren.

Brain Balance

Energy Retreat

€ 3100,-

All inclusive

 • 2 t/m 6 oktober 2024
 • Prachtige bossen van Venwoude
 • Brain Food & Drinks
 • Overnachting
 • Volledig verzorgd programma met een mix van theorie en activiteiten
 • Studie- en werkmap
 • Certificaat na afloop
 • Persoonlijk meetrapport t.w.v. €169
 • De beste experts uit NL & BE

Snelle informatie

Herken jij jezelf in een van de onderstaande omschrijvingen?

Helaas raken veel mensen in de huidige samenleving de connectie met hun lichaam en emoties steeds verder kwijt. Verwachtingen van anderen en de zoektocht naar materieel geluk leiden tot een overprikkeld brein, fysieke klachten en een rat race die uiteindelijk geen voldoening geeft. Hierdoor verliezen veel mensen een stukje zingeving in het leven en uiteindelijk ook de verbinding met zichzelf. Met ziekte en disbalans als gevolg. Met een paar simpele veranderingen in je leven kun je dit proces bij jezelf omkeren en een positieve verandering in gang zetten. Zo hervind je de balans waar je naar op zoek bent en maak je een grote impact op je mentale, fysieke, energetische en spirituele welzijn.

 • Je hebt het idee altijd ‘aan’ te moeten staan
 • Je bent vaak bezig met wat er van je verwacht wordt
 • Je voelt je voor je geluk afhankelijk van externe factoren
 • Je zorgt beter voor anderen dan voor jezelf
 • Je gunt jezelf nauwelijks tijd om aan jezelf te werken
 • Je hebt vaker aan een retreat deelgenomen, maar valt daarna snel terug in je oude patronen
 • Je realiseert je dat je dingen anders wil in je leven
 • Er sluimert iets, fysiek of mentaal waar je je vinger niet op krijgt
 • Je voelt dat je een andere kant op kunt met je leven en zoekt naar de juiste route
 • Dat je klaar bent voor een nieuwe fase in je leven maar vastloopt in het bekende

“The most beautiful thing we can experience is the mystery of ourselves” – Einstein

Een life-changing experience die je altijd meeneemt.

Een life-changing experience die je helpt om een verdiepende connectie te maken met je lichaam, je brein en je emoties. Dit is een fundamentele stap in jouw persoonlijke groei en ontwikkeling, want de intieme verbondenheid tussen lichaam en brein beïnvloedt in grote mate hoe we ons voelen, reageren, handelen en ons leven aansturen. Daarnaast gaan we aan de slag met de Gouden Driehoek. Het lichaam kent drie breinen: het hoofdbrein, het hart en de buik, de Gouden Driehoek van jouw lichaam. Wanneer je de verbinding van je gouden driehoek versterkt, zal er mentaal en fysiek rust, balans, weerbaarheid en flexibiliteit ontstaan.

Een uniek concept in Nederland, exclusief voor jou, met een selectief gezelschap.

Met het Brain Balance Energy Retreat gaan we dan ook voor niets minder dan next level impact op jouw leven. Tijdens deze 5-daagse experience leer je vanuit de 4 elementen mentaal, fysiek, energetisch en spiritueel eenvoudige maar levensveranderende oefeningen die je altijd en overal met je meeneemt. Wat je ook doet, waar je ook bent en in welk proces je ook verkeert. Waarbij emoties een belangrijke rol spelen, hoe deze tot stand komen, waarom ze er voor je zijn en hoe je de 4 elementen kunnen beïnvloeden én jou onbewust kunnen aansturen.

Zij gingen jou voor

Ik ben heel dankbaar dat ik dit heb kunnen doen en ik vind jullie zo fantastisch hoe alles geregeld was de begeleiding. Als ik dit schrijf kan ik wel weer emotioneel worden omdat ik het zo moeilijk vind in woorden uit te leggen. Voor nu 100000000 maal dank. Ik vond het in eerste instantie een hoop geld maar het is het dik en dwars waard geweest. Life changing. Veel liefs van de nieuwe versie Nathalie Idema ♥️

Het was een ervaring om nooit van mijn leven meer te vergeten! Ik voel me zeer dankbaar dat ik zoveel moois heb mogen ervaren en doen. Ik zou nog wel een terugkomdag willen met mijn “nieuwe mooie Familie” . Ook een waardig compliment naar het Team! Wat een fantastische vrouwen zijn jullie! Er werd zo liefdevol voor ons gezorgd.. Het voelde zo veilig en vertrouwt 💞. – Lisa

Mijn lijf moest ook echt zoeken naar een ritme, mijn stoelgang, cyclus etc. Gelukkig zijn er nu ook hele fijne momenten en de vermoeidheid raakt naar de achtergrond. Ik heb gesolliciteerd en heb de baan gekregen! Heb bijzondere gesprekken en krijg knuffels van mensen met wie ik eigenlijk nooit knuffel, onze zoon heeft een prachtig vaderdag gedicht vol liefde geschreven terwijl hij de band met mijn man eigenlijk soms best lastig vindt etc. etc. Dus ik ben me nu heel bewust van energie, liefde en frequentie en vooral heel dankbaar voor alle mooie dingen die ‘zomaar’ gebeuren. Dus er is een leven ‘voor’ en ‘na’ het retreat! Super dankbaar naar jullie toe! ❣️ – Caroline

Ik wil terug 😂 nee grapje, het is zo indrukwekkend en intensief geweest dat ik daar echt nu nog van profiteer en op terug kan pakken, ook de meditatie, de muziek , de groep geeft een houvast. Ik merk dat ik een stemmetje in mijn hart heb die zegt reminder aan retraite en dat is heel fijn. Ik had express gewacht met het lezen van het boek jouw krachtige brein, zodat ik dat na de retraite als steun kon gebruiken en dat is fijn ❤️🙏. – Nathalie

Ik heb bewust even gewacht met het invullen van een review, er is ontzettend veel geshift. Mijn lichaam loopt hier duidelijk nog in achter, dus ik heb een TRE sessie geboekt, daar ga ik aanstaande dinsdag naar toe. Verder merk ik echt dat ik in de spreekwoordelijke lift bent gestapt door het retreat en ervaar ontzettende veel tekens van het universum en synchroniteiten en zit duidelijk in een hoge frequentie. Met mijn nieuwe bedrijf zit ik in een heerlijke flow. Dus mega dankbaar hiervoor! Ik ga weer heerlijk verder met dit werk.. biologische tandarts (energetisch gebit uitlezen), Chiropractor inboeken en ik mijn voornemens om naar een energetisch therapeut te gaan. Maar voor nu heerlijk genieten van mijn nieuwe bewustzijnslevel. Liefs! – Roxanne 🙏✨❤ ️

Het is een rollercoaster. Met name de eerste week na het retreat moest ik echt bijkomen. Mijn hoofd zat overvol en ik had totaal geen behoefte aan radio, tv, boeken lezen, de krant of zelfs mijn notitieboekje over de info van het retreat. Maar ondanks dat overvolle gevoel, voelde het ook heel licht in mijn lijf. ❤️ – Caroline

De maatschappij gaat erg snel ervaar ik. Nu na 1,5 week ben ik weer een beetje geland. Ook voel ik dat alle processen echt doorgaan en vaak landen. Ik heb zoveel controle mogen loslaten en mezelf zo vergeven. Ik maak me niet meer zo druk en voel en ervaar echt meer vertrouwen. Ook heb ik zo goed geleerd hoe belangrijk het is naar MIJZELF te luisteren en dat gaat ook veel beter nu ❣️. Enorm dankbaar ben ik dat ik mezelf dit cadeau heb gedaan! – Jaimy

Learn – Love – Create – Live

 • LEARN: Pas wanneer je iets leert, en snapt hoe de kennis achter iets werkt, kun je dit gaan toepassen op jezelf en persoonlijk veranderen.
 • LOVE: Zelfliefde is nodig om te kunnen verbinden met jezelf, om processen te verzachten en compassie te ontwikkelen. Zonder liefde is er geen ontwikkeling maar stagnatie.
 • CREATE: Met wat magie kun je creëren wat jij nodig hebt in je leven, op jouw ontdekkingsreis. Creëren is integreren. Jij schrijft je eigen proces.
 • LIVE: Pas wanneer de eerste drie stappen volledig doorlopen zijn kun je het gaan leven, het activeren in het onderbewustzijn, het ervaren dat het anders kan en is.
Het Brain Balance Energy Retreat is een life-changing experience.

Brain Balance Energy Retreat

Wat kun je verwachten tijdens het Brain Balance Energy Retreat?

Over de inhoud van dit 5-daagse programma gaan we nog niet alles verklappen, maar wat we wél kunnen zeggen is dat deze unieke combinatie van activiteiten in Nederland zonder twijfel een nieuwe standaard zet. Met de beste experts ga je onder meer aan de slag met zaken als je brein, je brein lichaam connectie, ademhaling, meditatie, stiltemomenten, de natuur, stress release, opladen, zelfonderzoek, beweging en het herstellen van je hart-breinverbinding.

Uniek in Nederland is het gebruik van je persoonlijke meetrapport. De avond voor de start van het programma (wanneer je een dag extra boekt) of de ochtend zelf, word je doorgemeten en krijg je jouw persoonlijke rapport t.w.v. €169,-. Op basis van dit rapport kun jij aan de slag met je processen. Zo is dit retreat uniek en gepersonaliseerd op jouw behoeftes. Aan het einde van de opleiding meten wij nogmaals, om te kijken hoe je ervoor staat na aan de slag te zijn gegaan met je processen.

Daarnaast bieden we op een toegankelijke manier ook een stuk theorie achter de processen. Zo ontdek jij waarom deze activiteiten zo goed voor je werken en vergroot jij je innerlijk bewustzijn. In een omgeving die volledig is ingericht op een natuurlijke flow en connectie met gelijkgestemden, kom je dichterbij een hogere energie en energetische verbinding. Dit zorgt ervoor dat je opereert op een andere frequentie; iets wat je de rest van je leven met je meeneemt en altijd in kunt zetten.

Hoewel we bepaalde activiteiten voor jouw brein en welzijn een verrassing houden, komt in elk geval de volgende informatie aan bod tijdens het retreat:

 • Brein en energetisch werk
 • Spiritualiteit en de neurowetenschap
 • Hartcoherentie; hoe werkt het proces
 • De pijnappelklier activeren
 • Het zenuwstelsel en ons brein
 • Connectie met lichaam en geest
 • Opgeslagen emoties en trauma’s in onze energielevels van het lichaam
 • Ademhaling en onze emoties
 • Zelfliefde integreren en ontwikkelen tot een onderbewust proces
 • Brain Food en eten volgens de oeroude wijsheden
 • Werken met je eigen krachtveld

Voorbeeld dagprogramma

Let op! Het programma is onder voorbehoud.

 • 7.00 – 9.00: Gezamenlijk ochtendritueel
 • 9.00 – 12.30: Sessie – theorie/ervaringsgerichte oefeningen rondom één van de thema’s
 • 12.30 – 14.00: Lunch en eigen tijd
 • 14.00 – 16.00: Sessie – theorie/ervaringsgerichte oefeningen rondom één van de thema’s
 • 16.00 – 18.30: Theorie en aan de slag met de kennis
 • 18.30: Diner
 • 20.00 – 22.00: Avondprogramma

Er is tijd en ruimte om te reflecteren en de processen te integreren. Het complete programma zal van tevoren niet volledig helder zijn en er zullen verrassingselementen plaatsvinden gedurende het retreat, om het onbekende te kunnen omarmen en te leren flexibel te zijn.

Voor wie is het Brain Balance Energy Retreat?

Het 5-daagse Brain Balance Energy Retreat is de ideale getaway voor iedereen. Waar je ook staat in je proces – of je al meerdere stappen hebt gezet of juist net begint aan het ontdekken van de onvoorstelbare mogelijkheden van je brein en lichaam – tijdens dit retreat doe je levensveranderende ervaringen op die naadloos aansluiten op jouw persoonlijke behoefte en het proces waarin jij je nu bevindt.

Trek de stekker uit je dagelijks leven, zet je telefoon 5 dagen lang uit en ga de uitdaging aan met jezelf en het verrassende onbekende! In dit vernieuwende programma zitten elementen die je zullen verrassen en laten groeien op gebieden die je niet voor mogelijk hield. Een team van ervaren professionals staat voor je klaar om je de best mogelijke experience te geven.

Bij aankomst zal jouw persoonlijke meting plaatsvinden, zodat we een startpunt hebben wanneer jij met ons team gaat werken. Bij vertrek doen we een nieuwe meting en ontdek jij het grote verschil dat door jouw hart en brein duidelijk wordt aangegeven. Waarmee je door de theorie en praktijk binnen 5 dagen voelbaar en zichtbaar bent veranderd. Ben jij klaar voor een duurzame en positieve verandering in je leven? Reserveer dan nu je plekje in deze unieke 5-daagse Brain Balance Energy Retreat!

Download de brochure

Naam(Vereist)
(Vereist)

FAQ

Wanneer is het retreat?

Het retreat is van 2 t/m 6 oktober 2024. We zullen op 2 oktober goed in de ochtend starten met het programma en het retreat is afgelopen op 6 oktober in de namiddag. De concrete tijden delen we op een later moment met je. Je kunt ook een avond eerder al aankomen. Je meetmoment plannen we dan eerder in en we hebben een kort avondprogramma voor je. De kosten hiervan zijn €60,- inclusief ontbijt.

Wat is het adres van de locatie?

We verwelkomen jou op 2 oktober graag op: Vuurse Steeg 1, 3749 AN Lage Vuursche.

Kan ik mijn auto parkeren op het terrein?

Ja, het is mogelijk om je auto gratis op het terrein te parkeren.

Kan ik met het openbaar vervoer bij jullie komen?

Ja, het is mogelijk om met het openbaar vervoer bij de locatie te komen. Het adres van de locatie is: Vuurse Steeg 1, 3749 AN Lage Vuursche. Benieuwd naar jouw reistijd? Plan jouw reis via 9292.nl.

Kan ik kiezen voor een éen- of tweepersoonskamer?

Iedereen wordt ingedeeld op een tweepersoonskamer. Mocht dit wegens omstandigheden een bezwaar zijn, denken wij graag persoonlijk met je mee voor een oplossing. Neem in dit geval contact met ons op: info@brainbalanceinstituut.com.

Kan ik samen op een kamer met mijn vriend/vriendin?

Dit kun je aan ons per mail doorgeven. Wij zullen dit dan met de locatie afstemmen.

Kan ik een nacht eerder komen of een nacht extra langer blijven?

Je kunt een avond eerder al aankomen. Je meetmoment plannen we dan eerder in en we hebben een fijn avondprogramma voor je. De kosten hiervan zijn €60,- inclusief ontbijt. Zo kun je alvast even landen op de locatie.

Heb ik een eigen badkamer?

De badkamer is een gezamenlijke ruimte met voldoende toiletten en douches om je op te frissen.

Wat moet ik zelf meenemen?

Zodra je ingeschreven bent voor het retreat, houden wij je op de hoogte van alle informatie. Een aantal weken voorafgaand zal je een paklijst ontvangen waarop duidelijk wordt aangegeven wat je mee moet nemen.

Ik heb een allergie/dieetwensen, wordt hier rekening mee gehouden?

Tijdens het hele retreat serveren wij Brain- Foods & Drinks. Het menu zal volledig vegan zijn. Er is een ruime keuze waarbij met alle mogelijke allergieën rekening wordt gehouden. Geef van tevoren wel je dieetwensen aan ons door. Hiervoor ontvang je t.z.t. een invulformulier. 

Kan ik in termijnen betalen?

Het is niet mogelijk om in termijnen te betalen, het bedrag dient in een keer te worden voldaan. Mocht je vragen hebben over de betaling kun je contact met ons opnemen via administratie@brainbalanceinstituut.com. We denken dan graag met je!

Hoe zit het met annuleren van het retreat?

Je kunt het retreat kosteloos annuleren binnen de 14 dagen herroepingsrecht. Binnen deze periode heb je het recht om zonder opgaaf van reden je inschrijving te annuleren en de volledige kosten terug te ontvangen. Na deze periode zijn onze algemene voorwaarden (artikel 5) van toepassing.

Kan ik deelnemen als ik medicatie gebruik?

Je kunt zeker deelnemen aan het retreat als je medicatie gebruikt. Het kan wel zo zijn dat sommige sessies niet geschikt voor je zijn. Dit zal goed worden aangegeven en in overleg met de professional kan er worden besloten om wel of niet deel te nemen aan deze sessie. We kijken hierin altijd naar de mogelijkheden per deelnemer.

Kan ik deelnemen als ik een aandoening heb zoals epilepsie?

Je kunt zeker deelnemen aan het retreat als je epilepsie hebt. Het kan wel zo zijn dat sommige sessies niet geschikt voor je zijn. Dit zal goed worden aangegeven en in overleg met de professional kan er worden besloten om wel of niet deel te nemen aan deze sessie. We kijken hierin altijd naar de mogelijkheden per deelnemer.

Kan ik deelnemen terwijl ik zwanger ben?

Je kunt zeker deelnemen aan het retreat als je zwanger bent. Het kan wel zo zijn dat sommige sessies niet geschikt voor je zijn. Dit zal goed worden aangegeven en in overleg met de professional kan er worden besloten om wel of niet deel te nemen aan deze sessie. We kijken hierin altijd naar de mogelijkheden per deelnemer. Ook moet je er rekening mee houden dat het lange dagen zijn. Schat voor jezelf goed in of dit bij je energieniveau past.

Ik zit in een burn-out/depressie. Is dit retreat iets voor mij?

Ja dit is zeker mogelijk. Dit is wel per persoon erg verschillend. Het is fijn om hiervoor een telefonisch gesprek aan te vragen met Amber, zodat we inzicht krijgen in welke situatie je momenteel zit.

Mag ik gebruik maken van mijn telefoon?

Tijdens het retreat raden wij het af om gebruik te maken van je telefoon. We willen graag dat je je helemaal losmaakt van alle dagelijkse dingen, zodat je je volledig kan focussen op jouw eigen proces. Er is een noodnummer aanwezig voor het thuisfront in geval van nood.

Is het retreat geaccrediteerd?

Brain Balance Instituut is als opleider geaccrediteerd bij de volgende beroepsverenigingen:

 • NRTO
 • CRKBO
 • VBAG
 • BALC
 • KTNO

Bovendien kun je accreditatiepunten ontvangen bij de beroepsvereniging: KTNO.

Het Brain Energy Retreat is bij de KTNO geaccrediteerd voor 16 ECTS.