Charlotte Labee

Ben je vaak vermoeid, neerslachtig of heb je zelfs een burn-out? Balans in je leven begint in jouw brein.

WAT IS BRAIN BALANCE?

In het leven draait alles om het bewaken van balans. Bijvoorbeeld tussen werk en privé. Of tussen ontspanning en inspanning. Raakt deze balans verstoord, dan ondervind je hiervan vroeg of laat de negatieve gevolgen. Je zit geestelijk en lichamelijk niet lekker in je vel, loopt jezelf voorbij, hebt weinig energie, voelt je soms neerslachtig of depressief en krijgt uiteindelijk een burn-out. Herkenbaar?

Vaak wordt er geadviseerd in dit geval om een poosje rustig aan te doen. Helaas is dit geen structurele oplossing. De disbalans die je op dit moment misschien ervaart in je leven, begint namelijk in de hersenen. Brain Balance staat voor het structureel veranderen van je brein, waardoor je ook je mindset, gewoontes en gedragspatronen kunt verbeteren. Zo kun je met behulp van de Brain Balance Methode steeds meer het leven van je dromen gaan leven waarbij jij lekker in je vel zit en de prikkels van de huidige maatschappij beter kunt verdragen.

HOE KUN JE JE HERSENEN TRAINEN

Hoe dat werkt? Je hersenen bestaan uit verschillende gebieden, die in de loop van de evolutie als het ware op elkaar zijn gebouwd.  Er is hier een onderscheid te maken tussen bewuste hersengebieden, zoals de neocortex en prefrontale cortex, en onderbewuste hersengebieden, zoals het oerbrein en limbisch brein. Helaas is de balans tussen deze hersengebieden bij de meeste mensen verstoord. Dat heeft veel te maken met onze moderne maatschappij, waar deadlines, e-mails, ongezond voedsel en social media constant om onze aandacht schreeuwen. Hierdoor krijgt ons oeroude brein meer prikkels dan waar het op berekend is. ‘Even rust nemen’ is dan ook geen structurele oplossing in de praktijk van alledag: we gaan namelijk steeds weer tegen hetzelfde probleem aanlopen.

 

Met Brain Balance bied ik wél een structurele oplossing. Brain Balance betekent het anders inrichten (ook wel conditioneren of trainen) van je hersenen. Door je brein als het ware anders te bedraden en in balans te brengen, kan het makkelijker omgaan met externe invloeden die normaal voor een disbalans in je leven zouden zorgen. Met Brain Balance is het al binnen 40 tot 60 dagen mogelijk om grote positieve veranderingen te laten plaatsvinden.

 

DE BRAIN BALANCE METHODE

Wanneer je je hersenen gaat trainen met Brain Balance, ga je met de zeven pijlers aan de slag. Dit zijn:

  • Beweging
  • Ontspanning
  • Stressmanagement
  • Brain Food & supplementen
  • Omgeving
  • Breinkennis
  • Slapen


Het combineren en in balans brengen van deze pijlers zorgt ervoor dat je je sneller gelukkiger zult voelen, je persoonlijk gaat ontwikkelen en een andere mindset weet te creëren. Is één van deze pijlers niet in balans, dan heeft dit meteen effect op de andere pijlers en raakt dus je hele systeem uit balans.

Een voorbeeld: als je niet goed slaapt, dan kunnen je hersenen minder goed relativeren, waardoor je stressmanagement achterblijft. Heb je veel stress, kun je minder goed ontspannen. Dit zorgt er weer voor dat je minder goed slaapt. Met de Brain Balance Methode ga je met jouw valkuilen aan de slag om zo weer balans te creëren.

KIES JIJ VOOR MEER BALANS?

Waar moet je beginnen als je zelf aan de slag wil met Brain Balance? Je kunt beginnen met de vele gratis artikelen die ik aanbied op mijn website. Wil je ontdekken waar de disbalans in jouw brein zit, en hier persoonlijke begeleiding bij krijgen, is een 1-op-1 consult een goede keuze. Wil je meer leren over jouw brein, actief aan de slag met jouw eigen breinprocessen, en zo een levensveranderende ervaring creëren, neem dan een kijkje bij onze Brain Balance Opleidingen, waarbij alle zeven pijlers aan de hand van de laatste wetenschappelijke onderzoeken aan bod komen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg het
e-book 'Overprikkeld brein' cadeau!

Ontvang wekelijks handige tips en technieken om je denkvermogen te verbeteren
en een gezonde mentale balans te behouden!

Charlotte Labee Nieuwsbrief

Gratis e-book
"Overprikkeld brein"

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en krijg mijn e-book “overprikkeld brein” cadeau.