Charlotte Labee

14 t/m 18 juni Brain Energy Retreat

Vaak vermoeid, neerslachtig of zelfs een burn-out? Balans in je leven begint in de hersenen

WAT IS BRAIN BALANCE?

In het leven draait alles om het bewaken van balans. Bijvoorbeeld tussen werk en privé. Of tussen ontspanning en inspanning. Raakt deze balans verstoord, dan ondervind je hiervan vroeg of laat de negatieve gevolgen. Je zit geestelijk en lichamelijk niet lekker in je vel, loopt jezelf voorbij, hebt weinig energie, voelt je soms neerslachtig of depressief en krijgt uiteindelijk een burn-out. Herkenbaar?

Vaak adviseren huisartsen en psychologen in dit geval om een poosje rustig aan te doen. Helaas is dit geen structurele oplossing. De disbalans die je op dit moment misschien ervaart in je leven, begint namelijk in de hersenen. Brain Balance staat voor het veranderen van je brein, waardoor je ook je mindset, gewoontes en gedragspatronen kunt verbeteren. Zo kun je door Brain Balance steeds meer het leven van je dromen gaan leven.

HERSENGEBIEDEN: WERKING EN FUNCTIES
Dit is hoe het werkt. Je hersenen bestaan uit verschillende gebieden, die in de loop van de evolutie als het ware op elkaar zijn gebouwd. Het oudste hersengebied is het reptielenbrein, ook wel oerbrein genoemd. Dit breingedeelte stuurt vitale lichaamsfuncties zoals ademhaling aan en reageert instinctief en automatisch. Hierboven bevindt zich het limbisch brein, dat emoties en gevoelens reguleert en pijn en confrontatie probeert te vermijden.

Samen zijn deze twee hersengebieden de belangrijkste drijfveren van je onbewuste systeem. Daarnaast zijn er de evolutionair gezien jongere breingedeelten. Deze zijn verantwoordelijk voor je bewuste systeem. De neocortex verzorgt ratio en logisch nadenken, terwijl de prefrontale cortex je dagelijks helpt bij beslissen en plannen. Een balans tussen deze bewuste en onbewuste systemen is nodig om in jouw leven prettig en optimaal te functioneren.

Charlotte Labee - Je brein in balans

STAPPENPLAN VOOR STRUCTURELE LEVENSVERANDERING

In mijn lezing Brain Balance in business laat ik zien hoe je met de juiste aanstuurprocessen vanuit je brein een gelukkiger leven kunt koppelen aan een hoger winstresultaat. Op verrassende wijze demonstreer ik hoe balans op de werkvloer alleen mogelijk is als een gevolg van balans in je brein. Dan pas kun je als ondernemer de juiste flow bereiken en je doelen succesvol najagen.

Op basis van de door mijzelf ontwikkelde Golden Growth methode hanteer ik een effectief stappenplan om de balans in je ondernemersleven te hervinden. Als Brain Balance expert en specialist in voeding en neurowetenschappen, reik ik als bevlogen spreker gepassioneerde ondernemers alle tools aan die nodig zijn om een positieve levensverandering te realiseren.

 

HOE KUN JIJ JE HERSENEN TRAINEN?

Helaas is de balans tussen bovengenoemde hersengebieden bij de meeste mensen verstoord. Dat heeft veel te maken met onze moderne maatschappij, waar deadlines, e-mails, ongezond voedsel en social media constant om onze aandacht schreeuwen. Hierdoor krijgt ons oeroude brein meer prikkels dan waar het op berekend is. ‘Even rust nemen’ is dan ook geen structurele oplossing in de praktijk van alledag.

Met Brain Balance bied ik wél een structurele oplossing. Brain Balance betekent het anders inrichten (ook wel conditioneren of trainen) van je hersenen. Door je brein als het ware anders te bedraden en in balans te brengen, kan het makkelijker omgaan met externe invloeden die normaal voor een disbalans in je leven zouden zorgen. Met Brain Balance is het al binnen 40 tot 60 dagen mogelijk om grote positieve veranderingen te laten plaatsvinden.

HOE BRENG JIJ JE BREIN IN BALANS?
Brain Balance hangt samen met een aantal facetten. Beweging, ontspanning, stressmanagement en brainfood zijn hier belangrijk in. Het combineren van deze zaken zorgt ervoor dat je je sneller gelukkiger zult voelen, je persoonlijk gaat ontwikkelen en een andere mindset weet te creëren: een growth mindset. Dit is een mindset waarmee iedereen geboren wordt. Als kind wil je immers al de wereld verkennen, je ontwikkelen en groeien. Je ziet overal kansen!

Bij het ouder worden komt hiervoor bij veel mensen helaas een fixed mindset in de plaats. Door conditionering van de hersenen, opvoeding en ervaringen, ontstaat het idee dat het beter is om in de eigen comfortzone te blijven en angsten uit de weg te gaan. Dat is jammer, want zonder verandering vindt ook geen groei plaats. Het ontwikkelen van een growth mindset is dan ook cruciaal om meer grip te krijgen op je leven en je dromen te verwezenlijken.

BRAIN BALANCE MET HET GOLDEN GROWTH MODEL
De balans in je brein en daarmee in je leven hervinden is niet altijd eenvoudig. Nog moeilijker is het om de veranderingen in je hersenen en gedrag structureel te maken. Om mensen zoals jij te helpen dit te realiseren, heb ik het Golden Growth Model ontwikkeld. Dit model bestaat uit 6 heldere stappen waarmee je al binnen 60 dagen tot Brain Balance kunt komen.

De resultaten zijn verbluffend: niet alleen ik zelf, maar ook duizenden anderen hebben hun leven dankzij haar model een positieve impuls weten te geven. Over Brain Balance, de werking van de hersenen en het Golden Growth Model geef ik regelmatig lezingen in binnen- en buitenland. Ook kun je mijn boeken lezen of The Golden Growth Academy® online cursus volgen. 

Hou voor meer informatie over het brein, voeding, geluk, gezondheid en optimaal functioneren ook mijn blog in de gaten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg het e-book 'Top 10 Brain Foods' cadeau!

Ontvang wekelijks tips & tricks over het vergroten van je breinkennis voor een brein in balans!