Charlotte Labee

Brain Balance Meditaties

Geleide meditaties ingesproken door Charlotte Labee

Onze meditatiepakketten

Waarom mediteren?

Alles wat je ziet, voelt, hoort en ruikt, moeten je hersenen verwerken. Bijna zonder dat je het doorhebt, wordt alles in het onderbewuste opgeslagen. Hoe meer prikkels je moet verwerken, hoe meer de prefrontale cortex (ook wel de filter van ons breinsysteem) onder druk komt te staan. Hierdoor verwerk je prikkels steeds moeilijker, raakt je hoofd steeds voller en ontwikkel je eerder stress.  Meditatie kan heel goed helpen bij het verminderen van deze symptomen.

Mediteren kun je op vele duizenden manieren doen. Het is iets wat je je brein aanleert, maar ook je lichaam. Beide zijn namelijk betrokken bij het meditatieproces. Is het makkelijk om te leren mediteren? Nee, dit kan soms heel ongemakkelijk voelen. Het is per persoon verschillend hoe je erop reageert.

Is mediteren iets voor jou?

Het belangrijkste doel van mediteren, is om de aandacht van je omgeving af te leiden. Je wilt je aandacht echt helemaal op jezelf en je interne processen richten. Hierdoor worden je voornemens, gedachten en interne gesprekken het middelpunt in plaats van allerlei externe factoren.

Net als voor alles wat je kunt leren, kun je voor meditatie een neuraal netwerk aanleggen in je brein. Hierdoor gaat mediteren van moeilijk, naar beter, naar makkelijk, naar onderbewust en automatisch. Hoe meer kennis van het brein en meditatie je bezit, hoe beter je bent voorbereid om de voordelen te ervaren.

Zelfliefde & in je kracht staan Meditatiepakket

Brain Balance Meditatiepakket

Kindermeditatie plus+

Zij gingen jou voor

De voordelen van mediteren

Mediteren is wetenschappelijk bewezen

Een studie die in 2014 in Neuroscience & Biobehavioral Reviews is gepubliceerd, wijst uit dat 8 weken lang iedere dag 30 minuten mediteren al verschil maakt in onze grijze massa. Dat komt doordat mediteren neuroplasticiteit, het gegeven dat we ons brein kunnen veranderen, stimuleert. Hierdoor hebben meditatie oefeningen een positieve invloed op bijvoorbeeld ons angstsysteem, maar ook hoe we met stress omgaan. Al met al raad ik je aan om iedere dag minimaal 10 tot 20 minuten te mediteren. Zo wen je sneller aan het proces en ga je je er eerder fijn bij voelen!

Ontvang 5 gratis kindermeditaties

Mediteren is voor iedereen. Jong geleerd is oud gedaan, dat is dan ook de reden dat ik kindermeditaties heb gemaakt. Je kunt er maar vroeg genoeg mee beginnen. Schrijf je in en ontvang gratis 5 kindermeditaties. 

Charlotte Labee Nieuwsbrief

Gratis e-book
"Overprikkeld brein"

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en krijg mijn e-book “overprikkeld brein” cadeau.