Charlotte Labee

Trek elke dag een intentie kaart.

Welke magnesium is het beste?

Welke magnesium is het beste?

Magnesium is een essentieel mineraal dat ook wel bekendstaat als het ‘anti-stressmineraal’. Toch zijn er nog altijd veel mensen die een tekort hebben aan deze belangrijke voedingsstof. Een tekort is relatief eenvoudig te voorkomen met een gezond voedingspatroon en eventueel aanvullend een magnesiumsupplement. Maar welke vorm van magnesium is in dat geval het beste?

Hieronder deel ik 4 veelvoorkomende klachten die kunnen voortkomen uit een tekort aan magnesium en de magnesiumvormen die hier het beste tegen werken:

Welke magnesium is het beste tegen kramp en spierpijn?

Magnesium is belangrijk voor een normale spierwerking en speelt een rol bij het behoud van sterke en soepele spieren. Daarnaast ontzuurt het mineraal spiercellen na een intensieve training, waardoor melkzuur en andere afvalstoffen zich minder snel in de spieren kunnen ophopen. Een gebrek aan magnesium en overschot aan calcium kan bijdragen aan spierkrampen en spierpijn.

Magnesium malaat is de beste magnesium tegen kramp en spierpijn, omdat de opname van deze magnesiumvorm in met name het spierweefsel uitstekend is. Deze vorm bestaat uit een verbinding van organisch appelzuur met het mineraal magnesium en is aan te raden voor onder meer sporters en mensen die spierklachten of vermoeidheid ervaren.

Welke magnesium is het beste tegen onrustige benen?

Door de werking op de spieren kan magnesium malaat ook verlichting bieden bij onrustige benen (ook wel bekend als het restless leg syndrome). Voor het beste effect is het dan wel aan te raden om vlak voor het slapengaan geen koffie meer te drinken of intensief te sporten. Daarnaast is een minimale inname van 75 mg magnesium (één capsule) aan te bevelen.

Welke magnesium is het beste tegen somberheid en depressie?

Magnesium speelt een rol in de prikkeloverdracht tussen (zenuw)cellen en draagt bij aan een heldere geest, geestelijke veerkracht en een normaal psychologisch functioneren. Ook is het mineraal goed voor onder meer geestelijke energie, het concentratievermogen, het geheugen, de leerprestatie en de gemoedstoestand.

Magnesium tauraat is de beste magnesium om ondersteuning te bieden tegen somberheid en depressie, omdat het mineraal magnesium bij deze vorm gebonden is aan het aminozuur l-taurine. Door deze unieke verbinding is magnesium tauraat in staat om de bloed-hersenbarrière te passeren en hiermee je psychologische functie te beïnvloeden.

Welke magnesium is het beste tegen angst?

Magnesium draagt bij aan hersen- en zenuwfuncties die betrokken zijn bij de redenatie en het redeneervermogen. Een goed redeneervermogen is belangrijk bij angst of negatieve gedachten door een overactieve amygdala. Dit is vaak weer het gevolg van een overprikkeld brein, zoals dat steeds vaker voorkomt bij volwassenen (en zelfs kinderen) in de moderne maatschappij.

Magnesium bisglycinaat is de beste magnesium tegen angst en negatieve gedachten, omdat deze vorm de hersenfunctie optimaal ondersteunt. Magnesium bisglycinaat is een verbinding tussen magnesium en twee moleculen van het aminozuur glycine. Hierdoor passeert deze magnesiumvorm de bloed-hersenbarrière en ondersteunt deze geestelijke en lichamelijke ontspanning.

Welke magnesium is goed voor mij?

Heb je nog vragen over bovenstaande tips of heb jij andere klachten waarvan je wilt weten of magnesium deze kan verlichten? Dan kan het interessant zijn om een persoonlijk supplement advies aan te vragen. De kosten voor dit advies bedragen € 15,95, maar bij bestelling van een supplement ontvang je dit bedrag direct terug als korting. Vraag je gratis advies hier aan.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg het
e-book 'Overprikkeld brein' cadeau!

Ontvang wekelijks handige tips en technieken om je denkvermogen te verbeteren
en een gezonde mentale balans te behouden!

Charlotte Labee Nieuwsbrief

Gratis e-book
"Overprikkeld brein"

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en krijg mijn e-book “overprikkeld brein” cadeau.