Charlotte Labee

Trek elke dag een intentie kaart.

The Final Overprikkeld Brein Tour!

Bevorder een gezonde spijsvertering

Overprikkeld Brein Tour 2023

Volledig uitverkocht

In de huidige maatschappij krijgt het brein dagelijks miljoenen prikkels te verwerken. Flikkerende beeldschermen, deadlines op werk en verontrustende berichten in de media schreeuwen om onze aandacht en laten deze vervolgens niet meer los. Hierdoor krijgen ook jouw hersenen meer prikkels te verwerken dan ooit eerder het geval was in onze miljoenen jaren lange evolutie.

Het is een situatie die bij veel mensen leidt tot een overprikkeld brein. Het overprikkeld brein is een van de grootste opkomende problemen in de moderne wereld en kan tot uiting komen in stress, burn-out, depressie, vermoeidheid, angststoornissen, verslaving en geheugen- en slaapproblemen. Ook jij herkent bepaalde van deze problemen ongetwijfeld uit je eigen omgeving.

Ik was benieuwd hoe het nu écht met onze breinen gesteld staat, en vroeg jullie om de Overprikkeld Brein-test in te vullen. Om maar met de deur in huis te vallen: het is niet goed met onze breinen gesteld. De resultaten zijn schrikbarend. Meer dan de helft (51%) van de ruim 18000 deelnemers aan de test zit in de gevarenzone met hun brein, en lopen dus risico op langetermijngevolgen van de overprikkeling die zij ervaren. Bij 38 procent kwam uit de test dat ze nog niet direct risico lopen, maar dat hun brein wel aandacht nodig heeft voordat het in de problemen komt. Bij 11 procent van de deelnemers was het resultaat positief: zij hadden minimaal last van een overprikkeld brein.

Ondanks de zorgwekkende toename van deze aandoeningen blijft de onderliggende oorzaak vaak onderbelicht. Hier hoop ik met de Overprikkeld Brein Tour verandering in te brengen. Tijdens deze interactieve lezing deel ik de belangrijkste oorzaken en oplossingen voor overprikkeling met je, inclusief praktische tools en tips die je kunt inzetten om meer grip te krijgen op je brein en leven.

Klik hieronder om tickets te bestellen voor de datum en locatie van jouw voorkeur: 

 • De lezing duurt 1,5 uur en het laatste half uur is er ruimte om vragen te stellen.
 
Uitverkochte locaties:
 • Antwerpen – Bourlaschouwburg: donderdag 6 april van 19:30 – 21:30 uur
 • Rotterdam – Oude Luxor theater: maandag 6 maart van 19:30 – 21:30 uur
 • Nieuwegein – de Kom: maandag 13 maart van 19:30 – 21:30 uur
 • Venlo – Maaspoort: dinsdag 14 maart van 19:30 – 21:30 uur
 • Valkenswaard – Hofnar: woensdag 15 maart van 19:30 – 21:30 uur
 • Amsterdam – DeLaMar: maandag 20 maart van 19:30 – 21:30 uur
 • Hengelo – Schouwburg: donderdag 23 maart van 19:30 – 21:30 uur
 • Zoetermeer – Stadstheater: woensdag 29 maart van 19:30 – 21:30 uur
 • Breda – Chasse theater: dinsdag 4 april van 19:30 – 21:30 uur
 • Bergen op Zoom – Theater de Maagd: dinsdag 11 april van 19:30 – 21:30 uur 
 • Leeuwarden – Stadsschouwburg de Harmonie: vrijdag 14 april van 19:30 – 21:30 uur 
 • Rijswijk – Schouwburg: maandag 17 april van 19:30 – 21:30 uur
 • Arnhem – Musis & Stadstheater: dinsdag 18 april van 19:30 – 21:30 uur
 • Zwolle – Zwolse theaters: woensdag 19 april van 19:30 – 21:30 uur
 • Groningen – Martiniplaza: zondag 19 maart van 15:00 – 17:00 uur
 
Laatste locatie
 • Den Bosch – Mainstage: maandag 23 mei 203 van 19:30 – 21:30 uur
Review
@Anoniem
Lees verder
Voor mij herkenbare besproken is dat als je jaren niet goed voor je lichaam zorgt je echt ziek word!
Review
@Anoniem
Lees verder
Hoe je geraakt kunt worden.
Review
@Anoniem
Lees verder
Eenvoudige handvaten voor meer rust en positieve instelling
Review
@Anoniem
Lees verder
Prachtige lezing ik zou er wel meer van willen en dan bijvoorbeeld steeds een ander onderwerp. Er valt zoveel over te vertellen.
Review
@Anoniem
Lees verder
Lieve Charlotte, bedankt voor je mooie, en leerzame lezing. Het is bijzonder om te zien met hoeveel passie je alle inspirerende informatie over het brein, met het publiek deelt.
Review
@Anoniem
Lees verder
Ik vond het wel erg prettig om te luisteren naar Charlotte. Een fijne rustige stem en uitstraling.
Review
@Anoniem
Lees verder
Ik vond het wel erg prettig om te luisteren naar Charlotte. Een fijne rustige stem en uitstraling.
Review
@Anoniem
Lees verder
Super interessant, werd goed gepresenteerd, onderhoudend. Leuk hoe je mensen uit comfortzone haalt.
Review
@Anoniem
Lees verder
Zeer inspirerende vrouw , vlotte babbel , ben er een stuk wijzer van geworden
Previous
Next
Review
@anoniem
Lees verder
Zeer inspirerende vrouw , vlotte babbel , ben er een stuk wijzer van geworden
Review
@anoniem
Lees verder
Ik ben door Charlotte nog meer geïnspireerd om mezelf verder te ontwikkelen en om mijn brein en lichaam nog beter te gaan begrijpen. Ik wil de beste versie van mezelf worden.
Review
@anoniem
Lees verder
Super interessant, werd goed gepresenteerd, onderhoudend. Leuk hoe je mensen uit comfortzone haalt.
Review
@anoniem
Lees verder
Ik vond het wel erg prettig om te luisteren naar Charlotte. Een fijne rustige stem en uitstraling.
Review
@anoniem
Lees verder
Compliment voor de eenvoudige uitleg van toch vrij moeilijke materie. Charlotte kan mensen ook echt goed enthousiasmeren zodat je meteen zin krijgt het toe te gaan passen. Wat ik heel goed vond wat ze zei en ook herkenbaar voor mij is dat ze veel mensen kent met heel veel kennis maar die kennis niet toepassen en dat het beter is 5% te onthouden en toe te passen dan alles onthouden en niks toepassen. Dus dat is nu mijn prioriteit: toepassen.

Hoe je een overprikkeld brein kunt tegengaan

Het tegengaan van overprikkeling kan een uitdaging zijn in deze wereld. Onder invloed van een prestatiegerichte maatschappij, jachtige levensstijl en tal van prikkels en verwachtingen om ons heen is stress nooit helemaal te voorkomen. Wel zijn er diverse dingen die je kunt doen om beter met stress en prikkels om te gaan en de kans op een overprikkeld brein aanzienlijk te verkleinen.

Tijdens deze lezing ga ik dieper in op de stappen die je kunt zetten om overprikkeling te verminderen en je innerlijke balans te bewaken of te hervinden. Zo geef ik praktische tips om zaken die je niet dienen makkelijker los te laten, meer tijd te maken voor jezelf, verslavend gedrag te stoppen, je brein te ontdoen van schadelijke gifstoffen en je stressniveau te verlagen.

Ook deel ik tijdens de Overprikkeld Brein Tour diverse tools om je brein meer te geven van wat het nodig heeft. Zo bespreek ik technieken zoals dankbaarheid beoefenen, meditatie, hartcoherentie en observatie van je eigen brein en lichaamsprocessen. Het zal je verrassen hoe snel je leven positief kan veranderen wanneer je deze door de wetenschap onderbouwde tips dagelijks toepast!

Zoals je van mijn lezingen gewend bent, komt ook de Brain Balance-pijler Brain Food aan bod. Voeding is een essentiële basisbehoefte van het brein en kan bepaalde genen letterlijk aan- en uitzetten. Ook kan voeding ontstekingen bevorderen of juist verminderen en je geluksniveau beïnvloeden door een verhoogde of juist verlaagde aanmaak van serotonine in de darmen.

 

Brain Balance als duurzame lifestyle

Een overprikkeld brein ontstaat niet zomaar en is dan ook niet zomaar opgelost. Door de kennis en tips uit deze lezing echter te integreren, kun je grote stappen zetten in je gezondheid en persoonlijke ontwikkeling. Overprikkeling is namelijk niet alleen iets wat je overkomt, maar ook iets waar je met de dagelijkse lifestylekeuzes die je maakt zelf meer invloed op uitoefent dan je wellicht denkt.

In deze lezing laat ik je zien hoe je van Brain Balance zelfs onder uitdagende omstandigheden een leuke én structurele levensstijl kunt maken. Ik sta stil bij veelvoorkomende valkuilen en manieren waarop je eigen brein je voor de gek kan houden. Eén ding is in elk geval zeker: na deze lezing kijk jij met een nieuwe blik naar je eigen gewoonten, gezondheidskeuzes en zingeving in het leven!

Wanneer is de Overprikkeld Brein-lezing iets voor jou?

 • Je wilt je kennis over het brein uitbreiden
 • Je wilt weten waarom je soms terugvalt in bepaalde negatieve patronen
 • Je wilt vanuit meer geluk, balans en ontspanning door het leven gaan
 • Je wilt een manier vinden om uit de rat race te stappen
 • Je wilt beter voor jezelf (en je gezin) zorgen
 

Na de Overprikkeld Brein-lezing ken jij de belangrijkste oorzaken én oplossingen voor overprikkeling. Aan de hand van concrete tips en praktische inzichten leer je op een toegankelijke manier hoe je een overprikkeld brein kunt voorkomen of weer in balans kunt brengen om zo gezonder, energieker en gelukkiger door het leven te gaan.

Hoe overprikkeld ben jij? Doe de test!

Wat leer je tijdens deze lezing?

Charlotte Labee Nieuwsbrief

Gratis e-book
"Overprikkeld brein"

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en krijg mijn e-book “overprikkeld brein” cadeau.