Charlotte Labee

Algenolie

Welkom op deze algenolie pagina. Hier vind je alles over de algenolie die een goede aanvulling kan zijn op een gezond voedingspatroon.
In ons westerse voedingspatroon krijgen de meeste mensen in verhouding meer omega 6 binnen ten opzichte van omega 3. Algenolie is een natuurlijke en makkelijke manier om je omega 3 aan te vullen. Hieronder vertel ik je meer over algenolie. En hoe mijn Pure Omega 3 Algenolie supplement het voor jou een stukje makkelijker maakt om omega 3 van hoge kwaliteit binnen te krijgen.

Wat is Algenolie precies?

Algenolie wordt gemaakt van algen, de kleine plantjes die veelvuldig voorkomen in oceanen en rivieren. Algen hebben slechts weinig voedingsstoffen nodig om te overleven en ontwikkelen zich onder de juiste omstandigheden tot een bron van omega 3.

Algenkwekers zorgen dan ook voor de optimale hoeveelheid zonlicht, glucose, CO2 en de ideale watertemperatuur. Algen die op de juiste manier zijn gekweekt, bevatten de belangrijke omega 3-vetzuren EPA en DHA.

Wat maakt de EPA en DHA in algenolie gezond?

De gezondheidsvoordelen van EPA en DHA zijn wetenschappelijk onderbouwd. Aanwezige omega 3-vetzuren zoals EPA en DHA zijn uitvoerig onderzocht en bieden uiteenlopende positieve effecten. Denk hierbij aan een normale hartwerking.*

Met name DHA wordt vaak genoemd als belangrijk omega 3-vetzuur. Dat komt onder andere door de positieve invloed op het gezichtsvermogen.** Het bekendst staat DHA als belangrijke bouwstof voor de hersenen.**

De belangrijke rol van DHA voor de hersenen (en daarmee ook jouw eigen Brain Balance) is wetenschappelijk aangetoond bij foetussen en zuigelingen. Voldoende DHA in de voeding van de moeder draagt bij aan een gezonde oog- en hersenontwikkeling bij de foetus in de baarmoeder of bij de baby die borstvoeding krijgt. DHA is simpelweg belangrijk voor de hersenen.***

* Gunstig effect wordt verkregen bij een dagelijkse inname van 250 mg EPA en DHA

** Gunstig effect wordt verkregen bij een dagelijkse inname van 250 mg DHA

*** Gunstig effect wordt verkregen bij een dagelijkse inname van 200mg DHA naast de aanbevolen dagelijkse inname voor omega-3-vetzuren voor volwassenen, dwz 250 mg DHA en EPA

Wat zijn de voordelen van Algenolie?

EPA en DHA wat in Algenolie zit, biedt alle grote gezondheidsvoordelen van omega 3. Daarnaast biedt algenolie diverse aanvullende voordelen. Zo is algenolie ideaal voor mensen met een allergie voor vis of schaal- en schelpdieren. De olie bevat bovendien geen visgelatine, is neutraal van smaak (geen visboertjes meer!) en is daarmee geschikt voor zowel vegetariërs als vegans.

Tot slot wil ik graag aanstippen dat algenolie ook een hele duurzame keuze is. Algen worden duurzaam geproduceerd en zetten CO2 om in allerlei waardevolle nutriënten. Daarnaast gaat het gebruik van algenolie overbevissing voor de productie van visolie tegen en bescherm je hiermee de kwetsbare ecosystemen in onze oceanen.

Benieuwd naar een Algenolie Omega 3 supplement?

Is Algenolie geschikt voor mij?

Algenolie is een van mijn favoriete supplementen, omdat vrijwel iedereen erbij gebaat is. Van kinderen tot volwassenen en van vegetariërs tot zwangere vrouwen. In ons westerse voedingspatroon krijgen de meeste mensen in verhouding meer omega 6 binnen ten opzichte van omega 3. Algenolie is een natuurlijke en makkelijke manier om de omega 3 aan te vullen.

Dit maakt algenolie een ideale aanvulling op een Brain Food-voedingspatroon en een van de supplementen die ik je het warmst kan aanbevelen.

Ben je op zoek naar een goede algenolie? Bestel dan hier mijn algenolie!

Alle voordelen van het pure Omega 3 Algenolie supplement

Dit supplement heeft een combinatie van diverse unieke eigenschappen:

  • DHA en EPA in dit supplement ondersteunt je hart*, DHA in dit supplement ondersteunen je hersenen** en ogen**

  • Algenolie is volledig plantaardig.

  • Algenolie is qua voedingswaarde gelijk aan mijn Omega 3 visolie, maar deze variant is vegan.

  • Geschikt voor kinderen.

  • Geschikt voor zwangere vrouwen.

  • Zachte smaak.

  • Geen oprispingen.

* Gunstig effect wordt verkregen bij een dagelijkse inname van 250 mg EPA en DHA

** Gunstig effect wordt verkregen bij een dagelijkse inname van 250 mg DHA

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg het
e-book 'Overprikkeld brein' cadeau!

Ontvang wekelijks handige tips en technieken om je denkvermogen te verbeteren
en een gezonde mentale balans te behouden!

Charlotte Labee Nieuwsbrief

Gratis e-book
"Overprikkeld brein"

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en krijg mijn e-book “overprikkeld brein” cadeau.