Charlotte Labee

Bekijk mijn online masterclasses terug!

Overprikkeld Brein Masterclass

Iedereen heeft wel eens een overprikkeld brein. Dit hoort nu eenmaal bij de wereld en tijd waarin we nu leven. We moeten overprikkeling daarom niet alleen proberen te voorkomen, maar ook leren om ermee om te gaan als het eenmaal zover is. Hoe herken je een overprikkeld brein? Wat zijn de signalen en oorzaken van een overprikkeld brein? En hoe beïnvloeden gedachten jouw brein? Dit alles en meer komt aan bod tijdens deze online masterclass.

Darmen je tweede brein

Neurowetenschappers noemen darmen daarom ook wel het tweede brein. Dit verklaart ook de sterke connectie tussen onze mentale en fysieke toestand. Wanneer jouw darmen niet gezond zijn, zal je dit ook in de rest van je lichaam voelen. In deze online masterclass vertel ik je nog meer over hoe belangrijk het goed zorgen voor je darmen is, welke voedingsstoffen belangrijk zijn en hoe je disbalans van je darmen kunt herstellen.

Brain Food Masterclass

In de huidige maatschappij leren we overal dat we gezond moeten eten om slank en fit te zijn, maar over de invloed van voeding op onze mentale gezondheid horen we weinig. Om het optimale resultaat uit je brein te halen, heb je dag in, dag uit, de juiste voedingsstoffen nodig. Ik neem je tijdens deze masterclass mee in de wereld van Brain Food. Ik vertel je wat de invloed van goede voedingsstoffen op ons brein en onze darmen is, hoe je gezonde voeding een lifestyle maakt, en hoe je uiteindelijk lekkerder en beter in je vel kunt zitten.

Burn-out Masterclass

Een burn-out is het gevolg van een grote disbalans in het brein, waarvan je niet van de ene op de andere dag hersteld bent. Je wilt een burn-out daarom liever voorkomen dan genezen en hiervoor is kennis van de hersenen cruciaal. Want wat gebeurt er eigenlijk precies in het brein bij een burn-out? Dat vertel ik je in deze masterclass. 

Opvoeding & het kinderbrein

Voordat een baby ter wereld komt, is 30% van de hersencapaciteit al ontwikkeld. De overige 70% wordt in de eerste 3 tot 8 levensjaren aangelegd. Wil jij weten welke rol opvoeding speelt bij de ontwikkeling van het kinderbrein, wat het verschil is tussen nature nurture en welke factoren stimulerend of juist belemmerend werken? Dat vertel ik je in deze masterclass.

Magnesium Masterclass

Wanneer we stress hebben, verbruikt ons lichaam  magnesium om na stress weer te kunnen ontspannen. Hoe meer stress we hebben, hoe meer magnesium we verbruiken. Maar dat betekent ook dat we bij een tekort aan magnesium meer stress hebben, omdat we minder goed kunnen ontspannen. Hoe herken je een magnesiumtekort? Waar heb je het voor nodig? Hoe krijg je er genoeg van binnen? Dit alles en meer komt aan bod tijdens de masterclass.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg het
e-book 'Overprikkeld brein' cadeau!

Ontvang wekelijks handige tips en technieken om je denkvermogen te verbeteren
en een gezonde mentale balans te behouden!

Charlotte Labee Nieuwsbrief

Gratis e-book
"Overprikkeld brein"

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en krijg mijn e-book “overprikkeld brein” cadeau.