Charlotte Labee

Gezondheidstesten

Gezondheids testen

Wij bieden kwalitatief hoogwaardige testen die niet zijn bedoeld om ziektes te diagnosticeren, maar juist om ze te voorkomen. Preventie van gezondheidsklachten verdient meer aandacht en kan de kwaliteit van leven sterk verbeteren.

Meten is weten

Wij geloven daarom sterk in het testen van je eigen gezondheid. Een wetenschappelijk verantwoorde test maakt een einde aan speculaties en geeft je objectieve informatie over onder meer je genen, hormonen, intoleranties of vitaminetekorten. Hierdoor kun je doelgericht en concreet aan de slag met het optimaliseren van je levensstijl. Wij bieden kwalitatief hoogwaardige testen die niet zijn bedoeld om ziektes te diagnosticeren, maar juist om ze te voorkomen. Preventie van gezondheidsklachten verdient in onze ogen meer aandacht en kan de kwaliteit van leven sterk verbeteren. Op basis van jouw persoonlijke testresultaten geeft ons team van orthomoleculair therapeuten je waardevolle tips om je gezondheid te verbeteren.

We bieden veel interessante testen. Klik hieronder voor jouw gewenste onderzoek.

DNA-test: lactose-intolerantie, vitaminetekorten en meer

Je gezondheid wordt beïnvloed door zowel je levensstijl als genen. Ons DNA-onderzoek geeft jou inzicht in diverse genetische aspecten. Zo zijn sommige mensen lactose-intolerant of hebben ze een grotere kans op een hoog cholesterol. Weet je eenmaal meer over je eigen genetische sterktes en zwaktes, dan kun je hiermee rekening houden en ontwikkelen wij voor jou een leefstijlplan op maat.

Omega 3-6 bloedtest

Wist je dat je bij ons ook je verhouding tussen omega 3- en omega 6-vetzuren kunt testen? Veel mensen met een westers voedingspatroon krijgen in verhouding helaas teveel omega 6-vetzuren binnen. Onderzoek laat zien dat juist een hoog omega 3-niveau je risico op hart- en vaatziekten significant verlaagt. Ook zijn omega 3-vetzuren belangrijk voor onder meer je hersenfunctie, ogen en sportprestaties. 


Personaliseer je omega 3-inname

Vanwege de grote gezondheidsvoordelen gebruiken veel mensen al omega 3-vetzuren. Deze vetzuren zijn echter niet altijd hetzelfde. Zo is er een verschil in de werking van de omega 3-visvetzuren EPA en DHA en het plantaardige omega 3-vetzuur ALA. Ook de opname hiervan kan door genetische oorzaken per persoon verschillen. Sommige mensen kunnen ALA bijvoorbeeld niet goed converteren naar EPA en DHA. Met een omega 3 index test kun je zien of je inname van omega 3-vetzuren voldoende is en het gewenste gezondheidseffect geeft.

Thuistest: test je cholesterol, hormonen en meer

Een vingerprik bloedtest of hormoon speekseltest kun je makkelijk thuis uitvoeren. Hiermee ontdek je onder meer of doorgevoerde leefstijlveranderingen het beoogde effect hebben. Aan de hand van cortisol in je speeksel leren we bijvoorbeeld meer over je stressniveau. Net zoals we uit een paar druppels bloed kunnen opmaken hoe hoog je cholesterol- of vitamine D-spiegel is.

Een vingerprik thuistest staat ook wel bekend als een EMB-bloedtest of een omega 3 test. De voordelen hiervan zijn onder andere:

  • Eenvoudig zelf thuis af te nemen via een vingerprik
  • Biedt grip op veranderingen in je levensstijl
  • Geeft inzicht in je huidige bloedwaarden
  • Test vitamine- en hormoonspiegels zoals vitamine D, cortisol, testosteron en oestrogeen
  • Iedere uitslag gevalideerd door een biochemicus
  • Persoonlijk advies door een orthomoleculair therapeut op basis van jouw unieke testresultaten

Wetenschappelijk onderbouwd

Verschillende onderzoeken hebben het belang van een goede omega 3-6 ratio aangetoond. Bekend is dat het risico op cardiovasculaire aandoeningen stijgt als de omega 3-6 verhouding uit balans is. 

De professor van ons laboratorium C. von Schacky heeft een groot aantal relevante studies uitgevoerd naar de werking van omega 3 en in het bijzonder EPA en DHA. Zie hier zijn publicaties. De inzichten uit deze onderzoeken omtrent de omega 3 vetzuren index zijn gebruikt in verschillende grote studies zoals de Framingham Heart Study.

Aanvullende informatie over omega 3 kun je hier vinden.

Charlotte Labee Nieuwsbrief

Gratis e-book
"Overprikkeld brein"

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en krijg mijn e-book “overprikkeld brein” cadeau.