Charlotte labee theatertour

Charlotte labee theatertour

Tickets bestellen

Charlotte Labee / Darmonderzoek

Darmonderzoek

Onze darmen worden ook wel ons tweede brein genoemd. De verbinding tussen de twee is dan ook ontzettend belangrijk voor onze algehele gezondheid. Maar liefst 92% van de zenuwcellen in de hersenen is ook terug te vinden in de darmen. Dat betekent dat onze hersenen en darmen continu met elkaar communiceren.

Gezonde darmen beginnen met een gezond voedingspatroon. Een gezond voedingspatroon zorgt daarom ook voor gezonde hersenen. Maar hoe staat het er eigenlijk voor met onze darmgezondheid? Veel chronische ziektebeelden kunnen worden herleid naar ongezonde darmbacteriën. Alle bacteriën in de darmen – zowel gezonde als ongezonde bacteriën – bij elkaar noemen we onze darmflora.

Om een goed beeld te geven van de darmflora en hierop een behandelplan te maken, kan een darmonderzoek wenselijk zijn. Tijdens het 1,5 uur durende consult met een van onze therapeuten wordt de uitslag van het darmonderzoek met je besproken en krijg je een behandelplan op maat gemaakt gericht op het creëren van een goede balans in de darmen.

Wanneer blijkt dat je iets anders of extra’s nodig hebt dan wat jouw coach of therapeut kan bieden, schakelen we daarin als team met elkaar. Allemaal om jou een gelukkiger en gezonder mens te laten zijn.

Wat gebeurt er na het inplannen van mijn afspraak?

Op het moment dat jij een darmonderzoek + consult boekt ziet het proces er als volgt uit:

Stap 1: Bekijk in onze agenda welk moment jij graag jouw darmonderzoek met consult met een van onze therapeuten inplant (online/live).

Stap 2: Na het plannen van de afspraak ontvang je een bevestiging per mail waarin je toegang krijgt tot onze online cliëntenomgeving.

Stap 3: Je ontvangt jouw online vragenlijst met vragen over jouw voedingspatroon, spijsvertering, darmen, slaap, stress, etc.

Stap 4: Vul de vragenlijst volledig en eerlijk in voordat de afspraak plaatsvindt.

Stap 5: Je ontvangt binnen 2-3 werkdagen de testset na aankoop van het darmonderzoek.

Stap 6: Je volgt thuis de stappen die aangegeven worden in de testset en stuurt deze op naar het laboratorium.

Stap 7: De uitslag ontvangen van het laboratorium en nemen jouw uitslag voor het consult door samen met het intake-formulier.

Stap 8: Live sessie? Je kunt gratis parkeren voor de deur en je wordt ontvangen op ons kantoor.

Online sessie? Je ontvangt de link naar het videogesprek in een e-mail (cliëntenomgeving).

Stap 9: Op het moment dat jij jouw eerste consult hebt (1,5 u) vindt er met jouw therapeut een uitgebreid gesprek plaats waarin de uitslag besproken wordt en er een op maat gemaakt plan wordt gegeven.

Stap 10: Tijdens het consult is er ruimte voor vragen en krijg je informatie over hoe jij jouw levensstijl, slaap, ontspanning, beweging, voeding en/of supplementen kan verbeteren.

Stap 11: Na het gesprek ontvang je jouw advies en uitslag ook digitaal (cliëntenomgeving) zodat je het thuis nog rustig door kunt nemen en je een duidelijk overzicht hebt.

Stap 12: Met het advies ga je thuis aan de slag, als je behoefte hebt aan een vervolgsessie hebben wij daar mogelijkheden voor.

Wanneer is deze test iets voor jou?

  • Als je last hebt van buikpijn, huidproblemen, depressieve gevoelens en/of onregelmatige ontlasting
  • Op basis van de zowel de testuitslag als een vragenlijst krijg je advies van een van onze therapeuten hoe je stapsgewijs jouw darmflora in balans kunt brengen
  • Je zou onder andere meer helderheid, gezonde buik en weerbaarheid kunnen ervaren wanneer jouw darmwaardes in balans zijn

Meer informatie