Charlotte Labee

Trek elke dag een intentie kaart.

Brain Balance in het Onderwijs

Stakende leraren en torenhoge burn-outcijfers verraden de afgelopen jaren een pijnlijke waarheid in de onderwijssector: de werkdruk is er veel te hoog. Het is dan ook essentieel dat leerkrachten zich hiertegen wapenen. In mijn lezing Brain Balance in het onderwijs legt de veelgevraagde spreker uit waarom de sleutel tot de oplossing ligt in de hersenen.

In onze huidige westerse maatschappij is er bij veel mensen sprake van een disbalans in het brein. En dat is precies wat je als docent kwetsbaar maakt voor de grote stress en verantwoordelijkheid die het leraarschap met zich meebrengt. Als gerenommeerd Brain Balance expert en ervaringsdeskundige op het gebied van stress en mindset onthul ik hoe je deze balans zelf kunt herstellen.

Burn-Outklachten In Het Onderwijs

Hoewel de burn-outcijfers onder Nederlandse werknemers in alle sectoren verontrustend zijn, geldt dat in het bijzonder voor die in het onderwijs. Uit onderzoek blijkt dat het onderwijsveld het hoogste burn-outpercentage kent van alle arbeidsmarktsectoren. Maar liefst 1 op de 5 medewerkers ervaart burn-outklachten als gevolg van teveel werkdruk en verantwoordelijkheid.

Hoewel deze klachten in de praktijk niet altijd tot tijdelijke of permanente uitval leiden, zijn de fysieke en mentale gevolgen zorgwekkend. Van chronische zenuwschade tot terugkerende paniekaanvallen en van een verminderde weerstand tot complete emotionele uitputting: de negatieve gevolgen van een burn-out laten zich voelen in alle facetten van het leven.

Klik hier voor meer informatie

brain balance in het onderwijs

Hervind Je Werkplezier In 60 Dagen

Bezoekers lezing brain balance Charlotte Labee

In mijn lezing over Brain Balance in het onderwijs vertel ik op intrigerende wijze waarom een disbalans in de hersenen ons als mens vatbaar maakt voor burn-outklachten. Maar belangrijker nog: ik reik ook een concrete oplossing aan in de vorm van een helder 6-stappenplan om binnen 60 dagen in balans te komen en werkplezier in het onderwijs te hervinden.

Want, zo stel ik je de volgende retorische vraag: hoe kun jij leerlingen een gezonde en gebalanceerde ontwikkeling bieden als je zelf niet in balans bent? In de vorm van de door mijzelf ontwikkelde Golden Growth methode bied ik mijn publiek alle benodigde handvatten om voor de klas het voorbeeld te zijn waar je van droomde toen je koos voor een baan in het onderwijs.

Charlotte Labee lezing beelden

Deze lezing / workshop is aftrekbaar voor de belasting als ondernemer en zzp-er. Als je medewerker bent dan zijn de meeste werkgevers bereid om te investeren in hun personeel. Persoonlijke ontwikkeling en effectiviteit zijn daarin belangrijke peilers. Check of je werkgever bereid is deze investering in jou te doen.

Lezing over Brain Balance in het Onderwijs boeken

Mij inhuren voor een lezing over Brain Balance in het onderwijs is een garantie voor een onderhoudende presentatie boordevol bruikbare informatie. Met een schat een kennis en ervaring op het gebied van neurowetenschappen en voedingsleer weet deze geboren spreker haar publiek eindeloos te boeien met fascinerende inzichten en praktische tips.

Meer weten over de voorwaarden voor een lezing over Brain Balance in het onderwijs? Twijfel dan niet en neem vrijblijvend contact op voor meer informatie of om me direct te boeken.

Charlotte Labee en brain balance

Voor boekingen of informatie aanvragen neem contact op met Quality Bookings, +31 (0)36 – 848 11 21

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg het
e-book 'Overprikkeld brein' cadeau!

Ontvang wekelijks handige tips en technieken om je denkvermogen te verbeteren
en een gezonde mentale balans te behouden!

Charlotte Labee Nieuwsbrief

Gratis e-book
"Overprikkeld brein"

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en krijg mijn e-book “overprikkeld brein” cadeau.