Charlotte Labee

Brain Balance in de Landbouw

Landbouw is wereldwijd verantwoordelijk voor een belangrijk deel van de menselijke voedselvoorziening. Door groeiende bevolkingsaantallen neemt de vraag naar voedsel nog altijd toe, maar dat geldt in het bijzonder voor de vraag naar specifieke voedingssoorten. Met name de categorie brainfood is populair en belooft de komende jaren alleen maar verder te groeien.

Naast voedings- en hersenexpert ben ik ook ondernemer, auteur en spreker en geef ik aan grote organisaties in de landbouwsector de lezing Brain Balance in de landbouw. In mijn presentatie schets ik een intrigerend beeld van de ontwikkelingen in een consumentenmarkt die steeds kritischer eisen gaat stellen aan voeding en de gebruikte landbouwmethoden. Misschien wel terecht, zo stelt ze. Want weet jij eigenlijk hoe belangrijk voeding is voor je brein?

De Invloed Van Landbouwmethoden Op Voedingswaarde

Typische brainfoods kennen we allemaal, zoals het aloude studentenhaver dat het concentratievermogen zou bevorderen tijdens het leren voor zware examens. Maar tegenwoordig zien experts brainfood in een steeds bredere context. Het gaat dan namelijk om alle voedingsmiddelen die je brein helpen om in algemene zin goed te functioneren.

Niet alleen het voedingsmiddel zelf, maar ook de manier van verbouwing heeft een grote invloed op het effect ervan op het brein. Onder invloed van factoren zoals klimaatverandering, bodemverarming, teeltprincipes, pesticidengebruik en technologische innovaties kan voeding een waardevolle bouwstof of juist een belasting vormen voor de hersenen.

Klik hier voor meer informatie

Brain Balance op de werkvloer: wat levert het op?

Brain Balance begint met Brain Foods

Charlotte Labee presentatie brain balance

In mijn lezing Brain Balance in de landbouw leg ik uit waarom de juiste voeding voor het brein nog belangrijker is dan voor het lichaam. Aan de hand van unieke voorbeelden licht ik toe hoe voeding door de manier van verbouwen toxisch kan zijn voor de hersenen. Het gevolg: een disbalans in het brein waardoor bepaalde hersenfuncties op den duur niet meer goed kunnen functioneren.

In een aansprekende presentatie betoog ik welke voeding voor stress zorgt en welke je als consument beter kunt mijden. Aan de hand van mijn zelf ontwikkelde Golden Growth model reikt ze de toehoorders 6 stappen aan om de balans in hun brein in slechts 60 dagen te herstellen.

Charlotte Labee lezing beelden

Deze lezing / workshop is aftrekbaar voor de belasting als ondernemer en zzp-er. Als je medewerker bent dan zijn de meeste werkgevers bereid om te investeren in hun personeel. Persoonlijke ontwikkeling en effectiviteit zijn daarin belangrijke peilers. Check of je werkgever bereid is deze investering in jou te doen.

Lezing over Brain Balance in de Landbouw boeken

De lezing Brain Balance in de landbouw is waardevol voor landbouworganisaties die inzien dat er in het consumentenbewustzijn en daaruit voortvloeiend de voedingsmiddelensector een duidelijke verschuiving gaande is. In de toekomst gaat brainfood een steeds grotere rol spelen in de samenleving en in landen als Japan zijn zelfs complete voedingsafdelingen speciaal ingericht voor betere hersenfuncties.

Als cruciale spil in de voedselvoorziening ligt er voor de landbouw een belangrijke taak weggelegd. Op onderhoudende wijze demonstreer ik voor welke beslissingen de sector staat en hoe je als moderne landbouworganisatie kunt inspelen op een veranderende toekomst. Meer weten over de lezing Brain Balance in de landbouw of direct boeken? Neem direct contact op voor meer informatie over de voorwaarden.

Charlotte Labee brain balance

Voor boekingen of informatie aanvragen neem contact op met Quality Bookings Yannicke van Anen, +31 (0)36 – 848 11 21

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg het
e-book 'Overprikkeld brein' cadeau!

Ontvang wekelijks handige tips en technieken om je denkvermogen te verbeteren
en een gezonde mentale balans te behouden!

Charlotte Labee Nieuwsbrief

Gratis e-book
"Overprikkeld brein"

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en krijg mijn e-book “overprikkeld brein” cadeau.