Charlotte Labee

Brain Balance in de Gezondheidszorg

Werken in de gezondheidszorg brengt een grote verantwoordelijkheid met zich mee. De gevolgen van een eventuele fout zijn groot, de werktijden zijn onregelmatig en de werkdruk ligt hoog. In dat kader is het geen verrassing dat steeds meer zorgpersoneel door burn-outklachten uitvalt en de personeelstekorten in de sector alsmaar verder oplopen.

Het probleem ligt echter dieper dan aanwijsbare factoren als stress en werkdruk alleen. Een veelvoorkomende disbalans in de hersenen zorgt namelijk dat zorgpersoneel – net als werknemers in elke andere sector – extra vatbaar is voor dit soort stressoren.

In mijn lezing Brain Balance in de gezondheidszorg vertel ik hoe je als zorgprofessional een optimale breinbalans kunt hervinden. Dit maakt je beter bestendig tegen zware en veranderlijke werkomstandigheden en zorgt bovendien voor een gezonder en gelukkiger leven.

Klik hier voor meer informatie

Voorkom een burn-out in 6 stappen​

Charlotte Labee brain balance

Ik ben specialist op het gebied van neurowetenschappen en voedingsleer en ervaringsdeskundige op het gebied van stress, mindset en burn-out. En laat dat laatste fenomeen nu net aan een zorgwekkende maatschappelijke opmars bezig zijn. Maar liefst 1 op de 6 werkende mensen krijgt te maken met een vorm van burn-out en in de gezondheidszorg is het risico nog eens extra hoog.

Wisselende diensten, een veranderlijke slaapcyclus en persoonlijke band met patiënten zorgen voor een bijna onmenselijke druk die vroeg of laat tot mentale en fysieke problemen leidt. In mijn lezing Brain Balance in de gezondheidszorg help ik jou om de symptomen van een burn-out vroegtijdig te herkennen en bestrijden. De sleutel daartoe ligt in de hersenen.

In onze westerse samenleving kampen veel mensen namelijk met een disbalans tussen het rationele en onderbewuste brein. In een sector als de zorg vergroot dit de kans op een burn-out aanzienlijk, zo legt Charlotte in haar lezing uit. Aan de hand van het door haarzelf ontwikkelde Golden Growth model zet ze op inspirerende wijze uiteen hoe de zorgmedewerker in 6 stappen weer in balans kan komen en de ooit zo vurige passie in de zorg kan hervinden.

Charlotte Labee lezing beelden

Deze lezing / workshop is aftrekbaar voor de belasting als ondernemer en zzp-er. Als je medewerker bent dan zijn de meeste werkgevers bereid om te investeren in hun personeel. Persoonlijke ontwikkeling en effectiviteit zijn daarin belangrijke peilers. Check of je werkgever bereid is deze investering in jou te doen.

Lezing over Brain Balance in de Gezondheidszorg boeken​

De lezing Brain Balance in de gezondheidszorg staat garant voor een boeiende bijeenkomst die aan het denken zet en stimuleert. Als bedreven spreker neem ik je mee in een fascinerend betoog dat een antwoord biedt op een prangende en actuele vraag:  hoe zorg je als je in de zorg werkt niet alleen voor anderen, maar ook voor jezelf?

Het inhuren van mij is een aanrader voor elke zorgorganisatie die zich wil laten inspireren op het gebied van actuele thema’s als werkdruk, personeelstekorten en burn-outklachten. Meer informatie over de lezing Brain Balance in de gezondheidszorg? Neem vrijblijvend contact op voor de voorwaarden of om mij direct te boeken.

Bezoekers lezing brain balance Charlotte Labee

Voor boekingen of informatie aanvragen neem contact op met Quality Bookings Yannicke van Anen, +31 (0)36 – 848 11 21

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg het
e-book 'Overprikkeld brein' cadeau!

Ontvang wekelijks handige tips en technieken om je denkvermogen te verbeteren
en een gezonde mentale balans te behouden!

Charlotte Labee Nieuwsbrief

Gratis e-book
"Overprikkeld brein"

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en krijg mijn e-book “overprikkeld brein” cadeau.