Charlotte Labee

Trek elke dag een intentie kaart.

Brainbalance in de bouw

Brain Balance in de Bouw

De bouw is een sector die wordt gedomineerd door technologie en deadlines. Maar hoe goed zijn onze hersenen daar eigenlijk op berekend? In mijn lezing Brain Balance in de bouw bespreek ik de disbalans in onze hersenen die ten grondslag ligt aan de toenemende werkdruk en burn-outpercentages in de bouw.

Ik ben expert op het gebied van neurowetenschappen. Tevens ben ik auteur, ondernemer en spreker. Als ervaringsdeskundige op het gebied van burn-out en stressgerelateerde gezondheidsproblemen, heb ik het unieke Golden Growth model ontwikkeld om beter in balans te raken en de hoge eisen in sectoren zoals de bouw het hoofd te kunnen bieden.

Bouw stelt hoge eisen aan werknemer

Hoewel onderzoeksbureaus melding maken van toenemende werkdruk en uitvalpercentages in nagenoeg elke sector, is de bouw een branche die van oudsher bekend staat als extra belastend voor de werknemer. Niet alleen in lichamelijk opzicht vanwege het fysiek zware werk dat de norm is, maar nu meer dan ooit ook in mentaal opzicht vanwege strakke deadlines en nieuwe technologieën.

Ons miljoenenjaren oude brein is niet bestand tegen dit soort snelle veranderingen en heeft moeite om onder invloed van al deze prikkels stressvrij te blijven. In een bouwsector waar vanuit veiligheidsoverwegingen een enorme focus wordt gevraagd en waar complexe projecten en grote bedragen gebruikelijk zijn, wordt het brein van steeds meer werknemers overbelast.

Klik hier voor meer informatie

Waarom is persoonlijke ontwikkeling vaak moeilijk?

Van dieptepunt naar droom in 60 dagen

brain balance in de bouw

Het resultaat van bovengenoemde ontwikkelingen laat zich niet moeilijk raden: dit begint met vermoeidheids- of gezondheidsklachten en eindigt uiteindelijk met een burn-out. In haar lezing Brain Balance in de bouw leg ik als Brain Balance expert op begrijpelijke wijze uit hoe een disbalans tussen ons rationele en onderbewuste brein ontstaat en hoe we deze kunnen herstellen.

Op onderhoudende wijze beschrijf ik wat ons vatbaar maakt voor werkdruk en hoe we onze stressbestendigheid op simpele wijze kunnen vergroten. Ik toon aan hoe elke medewerker in de bouw – van de werkvloer tot het management – al in 60 dagen zijn breinbalans kan herstellen, werkplezier kan terugvinden en dromen in het leven kan najagen.

Charlotte Labee lezing beelden

Deze lezing / workshop is aftrekbaar voor de belasting als ondernemer en zzp-er. Als je medewerker bent dan zijn de meeste werkgevers bereid om te investeren in hun personeel. Persoonlijke ontwikkeling en effectiviteit zijn daarin belangrijke peilers. Check of je werkgever bereid is deze investering in jou te doen.

Lezing over Brain Balance in de bouw boeken

Het inhuren van mij voor een lezing over Brain Balance in de bouw is een uitstekend idee voor elke bouworganisatie die effectief wil inspelen op actuele thema’s als werkdruk, stressmanagement en technologische verandering. Met een onderhoudende spreekstijl en concreet stappenplan weet deze bedreven spreker de zaal van begin tot eind te boeien en aan te zetten tot actie.

Ben jij benieuwd naar de voorwaarden om mij te boeken voor jouw bouwcongres of seminar? Aarzel dan niet en neem vrijblijvend contact op voor meer informatie over de presentatie Brain Balance in de bouw. In overleg is een maatwerk presentatie mogelijk.

Voor boekingen of informatie aanvragen neem contact op met Quality Bookings Yannicke van Anen, +31 (0)36 – 848 11 21

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg het
e-book 'Overprikkeld brein' cadeau!

Ontvang wekelijks handige tips en technieken om je denkvermogen te verbeteren
en een gezonde mentale balans te behouden!

Charlotte Labee Nieuwsbrief

Gratis e-book
"Overprikkeld brein"

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en krijg mijn e-book “overprikkeld brein” cadeau.