Charlotte Labee

Brain Balance Boosts

Vind je een stap naar een opleiding nog net te groot? Maar wil je al wel graag meer breinkennis opdoen voor jouw persoonlijke ontwikkeling? Dan zijn de Brain Balance Boosts wel wat voor jou. Iedereen kan zich namelijk voor deze opleidingsdagen inschrijven, een vooropleiding is niet nodig. Affiniteit met het onderwerp is wel gewenst.

Of ben je bijvoorbeeld al coach, therapeut of trainer en wil je je graag specialiseren? Gedurende het gehele jaar geven wij bijzondere Brain Balance Boosts: speciale opleidingsdagen rondom het brein met diverse thema’s gegeven door de beste docenten en experts.

Het is ook mogelijk om na het succesvol afronden van Level 1, 2 of 3 je kennis nog een extra boost te geven, door deze verder uit te breiden met één of meerdere van deze Brain Balance Boosts:

Hormonen en je brein

Stress

Meditatie

Burn-out

Voeding en je brein

Breinziekte- beelden

Intermittent living

Vitamines, mineralen en supplementen

Wat is er altijd inbegrepen bij de bijzondere Brain Balance Boosts:

  • Gezonde lunch
  • Brain food drinks
  • Studiemateriaal
  • Map

De 5 zekerheden:

Burn-out

1 op de 6 werkende mensen ervaart burn-out klachten, en dit gaat alleen maar meer worden als er niets verandert. Tegenwoordig is de balans tussen inspanning en herstel van het brein en lichaam zo verstoord, dat die disbalans kortsluiting veroorzaakt. Van een burn-out ben je niet van de ene op de andere dag hersteld, en we zien ook dat het risico op terugvallen heel groot is. Dit komt omdat mensen steeds weer in dezelfde valkuilen stappen.

Tijdens deze trainingsdagen gaan Charlotte en Erik met je aan de slag om ervoor te zorgen dat je preventief een burn-out kunt voorkomen. Wanneer je te maken hebt met een burn-out bevat deze training zeer waardevolle informatie om meer te leren begrijpen waarin je processen zich nu bevinden. 

Je leert onder andere het volgende:

– Wat is een burn-out?
– Wat zijn de verschijnselen?
– Wanneer weet ik of ik een burn-out heb?
– Wat gebeurt er in mijn hersenen in tijden van een burn-out?

Hormonen en je brein

Ginny heeft ruim 20 jaar medische kennis. Ze volgde haar opleiding aan het Erasmus MC in Rotterdam en heeft als gynaecologe al duizenden vrouwen geholpen. Veel hormonale klachten, bijv. rond de overgang, zijn meestal niet op te lossen met een operatie. Om die reden heeft Ginny zich gespecialiseerd in het helpen van vrouwen hun hormonen in balans te krijgen. Deze 2-daagse training geeft je inzicht in hormonen (mannen, vrouwen, kids) en hoe je deze weer in balans kunt krijgen. Met concrete tips, adviezen en inzichten. 

Je leert onder andere het volgende:

– Hoe je hormonen werken.
– Hoe je je hormonen weer in balans krijgt.
– Hoe je je hormonen in balans houdt.

Ontspanning & Meditatie

Patricia is mindfulness en zelfcompassietrainer en Do-In yoga docent coach. Ze heeft jaren ervaring en mediteerde onder andere bij de Franciscanen, Benedictijnen en Boeddhistische leraren. Ze heeft meer dan 12 jaar les gevolgd bij bijzondere Lama’s (Tibetaanse leraren) en zich volledig verdiept in allerlei verschillende studies op het gebied van Meditatie en Yoga.

Tijdens deze 2-daagse training leer je echt te ontspannen door het uitvoeren van verschillende meditatietechnieken.

Je leert onder andere het volgende:

– Hoe je kunt mediteren.
– Hoe je van meditatie een gewoonte kunt maken.
– Welke ontspanning bij jou past.

Mineralen, Vitamines & Supplementen

Het binnenkrijgen van de juiste vitamines en mineralen is ontzettend belangrijk. Helaas krijgen we dit tegenwoordig niet meer voldoende binnen door alleen voeding. Het aanvullen van je voedingsstoffen met supplementen is hierdoor onontkoombaar.

Met de juiste voedingssupplementen van de hoogste kwaliteit afgestemd op jouw persoonlijke behoeften zul je ervaren wat de positieve effecten hiervan zijn op jouw gezondheid, je energielevel, op je lichaam, maar vooral op je geest. In deze 2-daagse training leer je welke supplementen er allemaal zijn en wat de basis is om te bepalen wat de juiste inname voor jou is.

Je leert onder andere het volgende:

– Welke vitaminen en mineralen belangrijk zijn en in welke hoeveelheden je deze nodig hebt.
– Waarom alleen voeding helaas niet meer toereikend is om alle voedingsstoffen binnen te krijgen.
– Hoe je het verschil ziet tussen ‘goede’ en ‘slechte’ supplementen.

Breinziektebeelden

Kennis is macht als het op gezondheid aankomt. Waarom wordt de 1 nu eigenlijk ziek en de ander niet? Wat is er nodig om gezond te blijven of weer gezond te worden? We worden met z’n allen steeds ouder, maar de cijfers laten ook zien dat we als mens zijnde steeds jonger chronisch ziek worden.
Alleen met de juiste kennis over je lichaam en brein kun je kennis ook integreren. Het is natuurlijk onmogelijk alle details te kennen. De twee meest complexe systemen, de hersenen en het immuunsysteem, zijn al te groot om door een persoon in detail begrepen te worden. En toch kun je grip krijgen op je gezondheid door de onderliggende mechanismes te begrijpen. 

De ultieme consequentie van chronische ziekte: het verdwijnen van onze hersenen. 

Je leert onder andere het volgende:

– Wat zijn de belangrijkste risicofactoren? 
– Waarom hebben ze een sterke impact op ons brein en wat kunnen we doen om onze hersenen gezond te houden? 

Erik neemt jou in deze 2-daagse training hierin mee.

Intermittent living

Intermittent living is een veelbelovende methode voor de toekomst en bundelt allerlei zaken om op regelmatige basis onregelmatig te leven. Het integreert de nodige afwisseling en prikkels in de moderne leefstijl. Het gaat hier met name om afwisseling en prikkels die te maken hebben met honger, dorst, kou, hitte, bewegen en ademhaling.

De afwisseling en prikkels die horen bij intermittent living zijn allemaal vormen van stress. De acute stressfactoren die horen bij intermittent living zijn de oude zogenaamde hormetische prikkels, die onze gezondheid altijd hebben beschermd. In deze 2-daagse training leer je hoe je intermittent living in je dagelijks leven kunt toepassen.

Je leert onder andere het volgende:

– Wat is intermittent living?
– Hoe kun je dit zelf in je dagelijkse leven toepassen?

Voeding en je brein

Lukt het je niet vast te houden aan gezonde voeding? Heb je geen inspiratie meer? Of wil je gewoon goed voor je brein zorgen en beter in je vel zitten?  Wil je het optimale resultaat uit je brein halen en werken met de juiste voedingsstoffen die goed zijn voor jouw brein? Charlotte gaat je hierbij helpen.

Speciaal hiervoor zijn deze opleidingsdagen over Brain Food. Hoe ga je aan de slag met Brain Food? Welke voedingsstoffen heeft ons brein nodig? Waarom is gevarieerd eten zo belangrijk? Hoe zorg je ervoor dat Brain Food binnenkort ook jouw lifestyle wordt? Welke invloed hebben je darmen op je brein en hoe houd je je darmen gezond? 

Je leert onder andere het volgende:

– Welke voedingsstoffen heeft ons brein nodig?
– Waarom is gevarieerd eten zo belangrijk?
– Hoe ga je aan de slag met Brain Food?
– Hoe zorg je ervoor dat Brain Food binnenkort ook jouw lifestyle is?

Stress

Probeer jij al geruime tijd jouw stresslevel te verlagen?  Dan is deze 2-daagse training iets voor jou! 

Steeds meer mensen ervaren stressklachten. Niet gek in een wereld waarin het aantal prikkels maar blijft toenemen, terwijl ons brein niet in dat tempo mee evolueert. Als je al langere tijd stress ervaart is het soms lastiger om weer rust te ervaren. In deze training leer je dat stress niet met jouw specifieke situatie te maken heeft, maar met de manier waarop je naar jouw situatie kijkt.

Je leert onder andere het volgende:

– Hoe je symptomen van stress herkent.
– Hoe je met je stress kunt omgaan.
– Hoe je interne en externe stress kunt onderscheiden.

Brain Balance vervolgopleiding

Alle Brain Balance Boost trainingen

Hormonen en je brein

Stress

Meditatie

Burn-out

Voeding en je brein

Breinziekte- beelden

Boost je immuunsysteem

Vitamines, mineralen en supplementen

Heb je vragen over een van onze opleidingen?

Vind je het lastig om je richting te bepalen of te kiezen uit het aanbod,
ontvang hier gratis de BreinLeerlijn, die jou support in de juiste keuze.
Charlotte Labee Nieuwsbrief

Gratis e-book
"Overprikkeld brein"

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en krijg mijn e-book “overprikkeld brein” cadeau.