Charlotte Labee

Mineralen, vitamines en supplementen


Maar liefst twintig procent van alle voedingsstoffen die we binnenkrijgen, gaat naar ons brein. Al die gezonde vetten, mineralen en vitamines zijn essentieel voor gezonde hersenen – en je merkt het meteen aan je mentale en fysieke gezondheid er niet genoeg van binnenkrijgt. Daarom is het van groot belang dat je het juiste voedsel eet: dit noem ik ook wel brainfood. Hoe beter jij je brein voorziet van deze voeding, hoe lekkerder, fitter en blijer jij je voelt.

Mineralen & vitamines

Ongeveer 4% van ons lichaam bestaat uit mineralen en spelen een cruciale rol in het reguleren van je interne processen. Ze komen voor in onze cellen, weefsels, enzymen en hormonen. Maar je lichaam kan deze mineralen niet zelf aanmaken, en is dus volledig afhankelijk van de voeding die jij tot je neemt.

Vitamines kunnen we deels zelf aanmaken (denk maar eens aan vitamine D), en is deels afhankelijk van voeding (bijvoorbeeld vitamine B12). Vitamines spelen een essentiële rol in verschillende interne processen, maar ze hebben ook een aantal specifieke eigenschappen die ze onmisbaar maken voor een gezond brein. Ze bestrijden bijvoorbeeld symptomen als vergeetachtigheid en hersenmist, boosten je concentratie en houden je brein ook op latere leeftijd jong en gezond.

Supplementen

Hoewel vitamines en mineralen voor iedereen onmisbaar zijn, is de specifieke behoefte van ieder mens anders. Ieder brein is uniek en de opname van voedingsstoffen is ook sterk afhankelijk van onze spijsvertering en andere factoren zoals leefstijl, genetica, dieet en meer. Daarom is het verstandig om aan te vullen met supplementen die afgestemd zijn op jouw behoefte. Maar wat is jouw behoefte? Wat doen die voedingsstoffen nu eigenlijk voor je? Welke supplementen heb jij nodig? Hoe herken je een goede kwaliteit? En hoe gebruik je ze?

Dit alles leer je tijdens de Brain Food Boost: Mineralen, Vitamines en Supplementen. Op 17 en 18 februari 2023 geven Charlotte Labee en Kirsten Elsdijk deze tweedaagse training. Wil je hier meer over leren voor persoonlijke doeleinden, of wil je dit bijvoorbeeld graag toepassen in je praktijk? Schrijf je dan snel in!

Wat is er altijd inbegrepen bij de bijzondere Brain Balance Boosts:

  • Gezonde lunch
  • Brain food drinks
  • Studiemateriaal
  • Map

Wat leer je tijdens Mineralen, Vitamines en Supplementen?

Kirsten Elsdijk

Over Kirsten

Kirsten is orthomoleculair therapeut en kPNI (klinische Psycho Neuro Immunologie)  therapeut.

Kirsten zoekt graag uit wat de oorzaak achter je huidige klacht(en) is, zodat hier daadwerkelijk een blijvende oplossing voor in gang kan worden gezet. Dit is maatwerk; het ene lichaam is namelijk het andere niet.

Naast het geven van voedings- en lifestyle adviezen, vertaalt zij tijdens het consult de complexe kennis over de werking van het lichaam naar begrijpelijke taal. Dit is belangrijk om ervoor te zorgen dat jij zelf de controle over je eigen gezondheid weer terugkrijgt.

Het bijzondere aan deze aanpak is ook, dat je met een relatief klein verschil een grote verandering bereikt.

Kirsten behandelt vele uiteenlopende klachten en heeft zich door haar jarenlange ervaring vooral toegelegd op het verhogen van het energieniveau en het versterken van het immuunsysteem.

Alle Brain Balance Boost trainingen

Hormonen en je brein

Stress

Meditatie

Burn-out

Voeding en je brein

Breinziekte- beelden

Boost je immuunsysteem

Vitamines, mineralen en supplementen

Heb je vragen over een van onze opleidingen?

Vind je het lastig om je richting te bepalen of te kiezen uit het aanbod,
ontvang hier gratis de BreinLeerlijn, die jou support in de juiste keuze.
Charlotte Labee Nieuwsbrief

Gratis e-book
"Overprikkeld brein"

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en krijg mijn e-book “overprikkeld brein” cadeau.