Test of jouw gezondheid extra aandacht nodig heeft

Charlotte Labee

Burn-out

1 op de 6 werkende mensen ervaart burn-out klachten, en dit gaat alleen maar meer worden als er niets verandert. Tegenwoordig is de balans tussen inspanning en herstel van het brein en lichaam zo verstoord, dat die disbalans kortsluiting veroorzaakt. Van een burn-out ben je niet van de ene op de andere dag hersteld, en we zien ook dat het risico op terugvallen heel groot is. Dit komt omdat mensen steeds weer in dezelfde valkuilen stappen.

Een burn-out voorkomen of ervan herstellen kun je alleen als je begrijpt hoe die burn-out ontstaat en hoe jouw lichaam erop reageert. Tijdens de tweedaagse burn-out training leer je wat voor processen er in je lichaam plaatsvinden bij een burn-out. Welke signalen moet je herkennen? Wat zijn de risicofactoren, en welke rol speelt voeding, omgeving en activiteit? Waarom is de ene persoon gevoeliger voor een burn-out dan de ander? Welke rol speelt ons stress-systeem? Alleen als je begrijpt hoe een burn-out werkt, kun je de juiste stappen nemen om te herstellen.

Want uiteindelijk is dat waar je naar toe wilt: volledig herstellen. Burn-outklachten zitten in je lichaam: je slaapt slechter, bent moe, hebt fysieke klachten als hoofdpijn en spierpijn, depressieve klachten, darmproblemen, menstruatieproblemen en meer. Hoe pak je deze klachten aan, en hoe kun je werken aan je mindset en individuele valkuilen? De training geeft veel informatie en praktische handvaten om meteen in het dagelijks leven in te zetten. De dagen zijn daarom zinvol voor iedereen die een burn-out wil begrijpen, voorkomen, of bezig is met het herstel.

De training vindt plaats op 1 & 2 april 2023 en wordt gegeven door Charlotte Labee en Erik Schut. Erik zal vooral ingaan op het lichaam en de klachten die je ervaart van een burn-out, het stress-systeem en hoe je stappen naar herstel kunt zetten. Charlotte gaat zich richten op het onderbewuste systeem, onze breinprogrammering en de nervus vagus (de belangrijkste zenuw in ons lichaam).

Wil je meer over een burn-out leren voor je eigen gezondheid of om anderen te helpen? Schrijf je dan snel in, want er is maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Wat leer je tijdens de 2-daagse training Burn-out:

Wat is er altijd inbegrepen bij de bijzondere Brain Balance Boosts:

  • Gezonde lunch
  • Brain food drinks
  • Studiemateriaal
  • Map

Burn-out klachten zijn meestal het gevolg van een combinatie van factoren. Zo kun je bijvoorbeeld teveel hooi op je vork hebben genomen op werk, stressvolle problemen in de privésfeer ervaren (zoals financiële of relationele moeilijkheden) of ontdaan zijn door heftige gebeurtenissen in het recente verleden (zoals een ontslag of overlijden in de familie).

Door verschillen in de hersenen gaan vrouwen en mannen beiden op een andere manier met dit soort problemen om. Mannen hebben een hoger testosteronniveau, waardoor hun rechterhersenhelft meer wordt gestimuleerd en ze conflicten in de relationele sfeer doorgaans makkelijker van zich afzetten. De meeste symptomen van burn-out of overspannenheid ontstaan bij mannen dan ook vooral door overbelasting op werk.

Vrouwen hebben een hoger oestrogeenniveau dan mannen, waardoor het langer duurt totdat een fysieke stressreactie in het lichaam wordt geremd. Ook de menstruatiecyclus heeft invloed op de snelheid waarmee vrouwen herstellen van spanning. De meeste burn-out symptomen bij vrouwen komen voort uit relationele problemen of sociale spanningen in de werksfeer. Ook diverse verantwoordelijkheden als werkneemster, echtgenote, moeder, dochter en vriendin eisen hun tol.

Een burn-out herken je aan de volgende symptomen:

Lichamelijke symptomen burn-out:
Psychische symptomen burn-out:
Overprikkeld Brein boek Charlotte Labee

Over Charlotte

Charlotte is 5 jaar geleden door haar eigen ervaringen en tegenslagen, zowel prive als zakelijk zich gaan verdiepen in de werking van ons brein. In eerste instantie voor haarzelf, om haar eigen processen te verbeteren en beter te begrijpen. Daarna werd het haar passie en missie om de kennis die zij had opgedaan en de onderzoeken die zij had gedaan te gaan delen met mensen. Dat doet Charlotte nu inmiddels 4 jaar op verschillende podia, van lezingen, seminars, congressen tot trainingen. Van 10 personen tot 2500 personen. Ook heeft ze inmiddels 6 boeken geschreven en haar eigen opleidingsinstituut. Ze kwam er steeds meer en meer achter dat er zoveel kennis is wat gedeeld zou moeten worden, vanuit de wetenschap, voedingsleer, ervaringen van mensen en experts. Zodat iedereen bekender wordt met zijn eigen brein en biologische processen.

Over Erik

Erik is Klinisch Psycho-Neuro-Immunoloog, Orthomoleculair kPNI therapeut, Acupuncturist, Fysiotherapeut (niet praktiserend), docent en spreker 

Hij houdt zich vooral bezig met waarom mensen ziek worden en nog veel interessanterwaarom worden ze lang niet altijd beter 

We leven steeds langer maar als je naar de cijfers kijkt zien we ook dat we op steeds jongere leeftijd voor het eerst chronische gezondheidsklachten krijgen. 

Wat is er aan de hand en hoe kunnen we hier iets aan doen.   

Dat is waar Erik zich mee bezig houdt. 

Alle Brain Balance Boost trainingen

Hormonen en je brein

Stress

Meditatie

Burn-out

Voeding en je brein

Breinziekte- beelden

Boost je immuunsysteem

Vitamines, mineralen en supplementen

Heb je vragen over een van onze opleidingen?

Vind je het lastig om je richting te bepalen of te kiezen uit het aanbod,
ontvang hier gratis de BreinLeerlijn, die jou support in de juiste keuze.