Charlotte Labee

Breinziektebeelden begrijpen, voorkomen en behandelen

We worden met zn allen steeds ouder, maar de cijfers laten ook zien dat we als mens zijnde steeds jonger chronisch ziek worden. Aan ziek worden gaan vaak vele jaren van ontregelde mechanismes in het lijf vooraf, vooral bij chronische, niet besmettelijke ziektebeelden zoals hart- en vaatziekten, auto-immuunziekten, diabetes en neurodegeneratieve ziektebeelden (dementie, Parkinson) is een grote overlap. De onderliggende mechanismes zijn, vooral tijdens het ontstaan van deze ziektes, vaak hetzelfde. De uiteindelijke ziekte is dan een gevolg van een onderliggende vaak al lange tijd aanwezige disbalans.   

Alleen met de juiste kennis over deze onderliggende systemen kun je daadwerkelijk meer leren over jouw (brein)gezondheid.

Op 16 en 17 maart 2023 geeft Erik Schut een tweedaagse training over Breinziektebeelden. Wil je hier meer over leren voor persoonlijke doeleinden, of wil je dit bijvoorbeeld graag toepassen in je praktijk? Schrijf je snel in!

Wat leer je tijdens Breinziektebeelden?

Wat is er altijd inbegrepen bij de bijzondere Brain Balance Boosts:

  • Gezonde lunch
  • Brain food drinks
  • Studiemateriaal
  • Map

Kennis is macht als het op gezondheid aankomt. Waarom wordt de één nu eigenlijk ziek en de ander niet? Wat is er nodig om gezond te blijven of weer gezond te worden? We worden met z’n allen steeds ouder, maar de cijfers laten ook zien dat we als mens zijnde steeds jonger, chronisch ziek worden. Aan ziek worden gaan vaak vele jaren van ontregelde mechanismes in het lijf vooraf, vooral bij chronische, niet besmettelijke ziektebeelden zoals hart- en vaatziekten, auto-immuunziekten, diabetes en neurodegeneratieve ziektebeelden (dementie, Parkinson) is een grote overlap te bespeuren. De onderliggende mechanismes zijn, vooral tijdens het ontstaan van deze ziektes, vaak hetzelfde. De uiteindelijke ziekte is dan een gevolg van een onderliggende vaak al lange tijd aanwezige disbalans.

Alleen met de juiste kennis over deze onderliggende systemen kun je daadwerkelijk meer leren over jouw (brein)gezondheid. De ultieme consequentie van chronische ziekte? Het verdwijnen van onze hersenen! Wat zijn de belangrijkste risicofactoren? Waarom hebben ze een sterke impact op ons brein en wat kunnen we doen om onze hersenen zo gezond mogelijk te houden? Erik neemt jou in deze 2-daagse training hierin mee.

"Waarom worden mensen ziek en nog veel interessanter, waarom worden ze lang niet altijd beter?"
Erik Schut

Over Erik

Erik is Klinisch Psycho-Neuro-Immunoloog, Orthomoleculair kPNI therapeut, Acupuncturist, Fysiotherapeut (niet praktiserend), docent en spreker 

Hij houdt zich vooral bezig met waarom mensen ziek worden en nog veel interessanterwaarom worden ze lang niet altijd beter 

We leven steeds langer maar als je naar de cijfers kijkt zien we ook dat we op steeds jongere leeftijd voor het eerst chronische gezondheidsklachten krijgen. 

Wat is er aan de hand en hoe kunnen we hier iets aan doen.   

Dat is waar Erik zich mee bezig houdt. 

Alle Brain Balance Boost trainingen

Hormonen en je brein

Stress

Meditatie

Burn-out

Voeding en je brein

Breinziekte- beelden

Boost je immuunsysteem

Vitamines, mineralen en supplementen

Heb je vragen over een van onze opleidingen?

Vind je het lastig om je richting te bepalen of te kiezen uit het aanbod,
ontvang hier gratis de BreinLeerlijn, die jou support in de juiste keuze.
Charlotte Labee Nieuwsbrief

Gratis e-book
"Overprikkeld brein"

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en krijg mijn e-book “overprikkeld brein” cadeau.