Charlotte Labee

Boost je immuunsysteem en krijg meer energie

Intermittent living is een veelbelovende methode voor de toekomst en bundelt allerlei zaken om op regelmatige basis onregelmatig te leven. Het integreert de nodige afwisseling en prikkels in de moderne leefstijl. Het gaat hier met name om afwisseling en prikkels die te maken hebben met honger, dorst, kou, hitte, bewegen en ademhaling.

De afwisseling en prikkels die horen bij intermittent living zijn allemaal vormen van stress. Daarom zou je wellicht verwachten dat deze prikkels helemaal niet zo gezond zijn. Stress wil je immers vermijden. Echter, het gaat hier om acute stress en geen chronische stress. De acute stressfactoren die horen bij intermittent living zijn de oude zogenaamde hormetische prikkels, die onze gezondheid altijd hebben beschermd. Intermittent living biedt alle bewezen interventies die ons lichaam weer teruggeven wat ons mens maakt: gezondheid, bewegingslust, kracht, intelligentie, motivatie, flexibiliteit, creativiteit en weerbaarheid. In deze 2-daagse training leer je hoe je intermittent living in je dagelijks leven kunt toepassen.

Op 30 & 31 augustus 2023 geeft Siebe Hannosset een tweedaagse training over ‘boost je immuunsysteem en krijg meer energie’. Wil je hier meer over leren voor persoonlijke doeleinden, of wil je dit bijvoorbeeld graag toepassen in je praktijk? Schrijf je dan snel in! Het zullen 2 praktische dagen zijn, waar je ook zelf het concept intermittent living gaat toepassen.

Wat leer je tijdens boost je immuunsysteem?

Wat is er altijd inbegrepen bij de bijzondere Brain Balance Boosts:

  • Gezonde lunch
  • Brain food drinks
  • Studiemateriaal
  • Map

We maken deel uit van een continu veranderende wereld. Zo evolueerden we van aap naar mens en gingen we van de tijd van jagers en akkerbouwers naar de tijd van televisie en computer.

Vroeger werd de mens onder andere bedreigd door infecties, langdurige honger, dorst, kou en hitte, of stonden we oog in oog met een wild beest.

Voor al deze stressprikkels ontwikkelden we gedurende de jaren verschillende strategieën om te overleven. Zo leerden we vuur maken, ontwikkelden we koelkasten en produceerden we medicijnen.

Naar een ‘veilige’ wereld

Kortom; we ontwikkelden allerlei tools om onszelf tegen gevaar te beschermen en het dagelijkse comfort nam enkel toe..

Tegenwoordig bepaalt onze omgeving niet meer wat we doen, wij bepalen dit zelf. Aanpassen is niet meer nodig.

Op het eerste gezicht lijkt dit een verbetering, maar dat is het niet helemaal, want het wegnemen van deze natuurlijke omgevingsdruk en van bepaalde stressprikkels heeft verregaande gevolgen voor onze energie en gezondheid. We worden niet alleen luier en dikker, maar ook zwakker en kwetsbaarder. De omgeving die we hebben gecreëerd, maakt ons letterlijk ziek.

If we don’t use it, we lose it

In de veilige en comfortabele wereld waarin we leven, is alle noodzaak verdwenen. Zo verdween bijvoorbeeld de noodzaak om te bewegen: vroeger werden we gedwongen om te bewegen en voedsel te zoeken, dit was noodzakelijk om te overleven. Vandaag is een armbeweging naar onze koelkast voldoende. Zonder dat we het beseffen zijn we bezig met het afbreken van onze spieren door een tekort aan beweging. We slaan tegelijkertijd een overschot aan energie op en worden alsmaar dikker. 

Zelfs ons hersenvolume neemt af. Door de continu groeiende automatiseringen en technologieën zijn we nog amper genoodzaakt om ons brein te gebruiken. Het is dan ook frappant te zien dat sinds 1975 de algemene wereldintelligentie opnieuw achteruit aan het gaan is.

Onze evolutie naar regelmaat, veiligheid en comfort, zorgt voor minder veerkracht, maakt ons zwakker, en zieker.

Intermittent Living: dé oplossing

Willen we dus opnieuw minder kwetsbaar worden, én opnieuw gezonder worden, dan zullen we onszelf opnieuw wat vaker moeten blootstellen aan kortstondige positieve en verwachte stressprikkels. Zo komen we bij hormese. Hormese staat voor ‘what doesn’t kill you, makes you stronger’ en staat centraal binnen het intermittent living concept.

Hormese is dus een gunstige reactie van het lichaam op een lage dosis stress die in een hoge dosis schadelijk is. Het is de respons van ons lichaam op kortdurende, evolutionair bekende stressprikkels om zich te beschermen tegen de volgende keer dat die stress zich voordoet. Voorbeelden hiervan zijn kortstondige koude, hitte, dorst, honger, intensieve beweging, cognitieve uitdagingen onder tijdsdruk, en zuurstofprikkels.

Over Siebe

Als Intermittent Living mentor, begeleidt Siebe mensen op hun pad naar meer energie en een betere gezondheid, twee fundamenten die de basis vormen om succesvol en gelukkig te kunnen zijn. Siebe heeft een achtergrond als bewegingswetenschapper en was werkzaam als high performance coach bij de Belgische profvoetbalclub Club Brugge. Thuiskomen deed hij echter toen hij de klinische psycho-neuro-immunologie en het Intermittent Living concept leerde kennen. De resultaten van het integreren van deze principes bij mezelf hadden een diepe impact op zijn gezondheid en soul. Het is zijn missie om samen met kPNIBelgium de meest recente wetenschappelijke inzichten rond Intermittent Living te vertalen naar de praktijk. Als het gaat om intermittent fasting, koude, hypoxie, slaap en andere brainhacks draai ik elke steen om, zodat je de beste versie van jezelf wordt.

Alle Brain Balance Boost trainingen

Hormonen en je brein

Stress

Meditatie

Burn-out

Voeding en je brein

Breinziekte- beelden

Boost je immuunsysteem

Vitamines, mineralen en supplementen

Heb je vragen over een van onze opleidingen?

Vind je het lastig om je richting te bepalen of te kiezen uit het aanbod,
ontvang hier gratis de BreinLeerlijn, die jou support in de juiste keuze.
Charlotte Labee Nieuwsbrief

Gratis e-book
"Overprikkeld brein"

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en krijg mijn e-book “overprikkeld brein” cadeau.