Charlotte Labee

Balance Your Senses Sprays

ondersteun je breinbalans met de balance your senses sprays

In het leven draait alles om balans. Die balans begint in het brein, dat in nauwe verbinding staat met de zintuigen. Een krachtig zintuig zoals de reuk geeft je hersenen belangrijke informatie over de omgeving en beïnvloedt hiermee je hersengolven en gemoedstoestand. Met geur kun je dus aansturen hoe je jezelf voelt! Dit is de reden dat ik zo enorm enthousiast ben over mijn Balance Your Senses Spray. Deze heerlijke spray bestaat uit 100% natuurlijke ingrediënten en is speciaal ontwikkeld om je hersenprocessen positief te beïnvloeden. De Balance Your Senses Spray komt in 4 verschillende geuren (Mint, Lavender, Lemon & Rosemary), met elk hun eigen bijzondere kenmerken.

De 4 Weldadige Balance Your Senses-Geuren

De Balance Your Senses Spray is beschikbaar in 4 verschillende geuren. Deze zijn speciaal geselecteerd op hun unieke geurbeleving en door wetenschappers veronderstelde effecten op het brein. Dit zijn de 4 verrukkelijke geuren waarmee je zelf je breinbalans kunt ondersteunen.

Wat Geuren Doen Voor De Hersenen

Je reukzintuig behoort tot je oerinstinct en communiceert met het reptielenbrein en het limbisch systeemHierdoor kunnen geuren emoties of herinneringen oproepen. Maar ook kunnen ze je hersengolven beïnvloeden en zo bepaald gedrag of handelen stimuleren. Wil je precies weten wat geuren zoal kunnen doen met het brein? Dan adviseer ik je om dit artikel te lezen.  

Ga je eenmaal aan de slag met geuren om je breinprocessen te veranderen, dan zijn etherische oliën hiervoor een uitstekende keuze. Deze vloeibare plantenextracten vinden hun oorsprong in de natuur en worden al eeuwenlang gebruikt in de kruidengeneeskunde. Het zijn geuren die van nature voorkomen in de omgeving waarin het brein is geëvolueerd. 

Etherische oliën zijn hooggeconcentreerd en hebben hierdoor een intense, maar zeer aangename geur. Bij het ruiken van bijvoorbeeld etherische lavendelolie, waan je je voor even middenin uitgestrekte Zuid-Franse lavendelvelden. Ook zitten er in de olie stoffen, die na het inademen in je bloedbaan belanden en een specifieke uitwerking hebben op je brein en lichaam. 

De Voordelen Van Balance Your Senses Spray

  • –  Je combineert alle voordelen van etherische oliën met het gemak van een spray
  • –  Je smeert het product niet op je huid
  • –  Je kunt het makkelijk doseren
  • –  Je neemt het snel en eenvoudig mee
  • –  Je kunt in elke omgeving een geurbeleving creëren waar je je goed bij voelt
  • –  Je kunt op welk moment dan ook balans aanbrengen wanneer je het nodig hebt
  • –  Je hersenen en zenuwstelsel een stimulerende, kalmerende, ontspannende of juist cognitieve boost geven

Peppermint

MORE ENERGY

Etherische pepermuntolie kan volgens onderzoekers bijdragen aan een gezonde bloedtoevoer naar de hersenen. Hierdoor wordt de olie geassocieerd met een energieverhogend effect zoals je dat bijvoorbeeld ook kent van sport en beweging. 

De Balance Your Senses Spray Peppermint raad ik aan voor iedereen die zich wel eens futloos of vermoeid voelt. De spray prikkelt de zintuigen en kan zorgen voor een energieker en alerter gevoel. Ideaal om je door die momenten van versuftheid of vermoeidheid te helpen.

Lavender

Calming

Etherische lavendelolie heeft een kalmerend effect op het zenuwstelsel. Onderzoek laat zien dat de olie stressgerelateerde factoren zoals bloeddruk, huidtemperatuur en hartslag kan verlagen. Daarnaast kunnen de alfa-golven (8-12 Hertz) en thèta-golven (4-8 Hertz) in het brein toenemen. 

De Balance Your Senses Spray Lavender raad ik aan voor iedereen die soms last heeft van een onrustig of opgejaagd gevoel. De spray kan met zijn heerlijke geurbeleving stressvolle gevoelens verzachten en zorgen voor meer rust en kalmte op spannende momenten. 

Lemon

Relax

 Etherische citroenolie kan volgens onderzoek de aanmaak van dopamine in de hippocampus en van serotonine  in de prefrontale cortex en het striatum stimuleren. Hierdoor heeft de olie een ontspannende, antidepressiva en anxiolythische (angstremmende) werking. 

De Balance Your Senses Spray Lemon raad ik aan voor iedereen die last heeft van een overvol hoofd of negatieve gedachten. Het ontspannende effect van de spray kan je helpen om je zorgen even van je te zetten en je hoofd heerlijk leeg te maken. Gaat goed samen met meditatie!

Rosemary

Cognitive Power

Etherische rozemarijnolie bevat het belangrijke bestanddeel 1,8-cineol. Uit onderzoek blijkt dat 1,8-cineol een positieve invloed heeft op cognitieve prestaties. Ook zijn er aanwijzingen dat rozemarijnolie het geheugen kan ondersteunen en verbeteren.  

De Balance Your Senses Spray Rosemary raad ik aan voor iedereen die zijn denk- en leervermogen op een natuurlijke manier wil ondersteunen. Of het nu is voor een lezing, studeersessie of examen; deze spray kan je de boost geven die je nodig hebt om met een scherp brein optimaal te presteren. 

Aanbevolen Gebruik En Dosering

In elke Balance Your Senses Spray zijn alle ingrediënten (zelfs de alcohol) 100% natuurlijk. Ik ben er namelijk van overtuigd dat ons systeem hier het beste op reageert. 

Je kunt de spray meerdere keren per dag gebruiken; 1 tot 2 spraytjes per keer is al genoeg. Verstuif de spray rondom je hoofd en adem 4 tellen in door je neus. Hou nu 1 tel vast en adem daarna in 5 tellen weer uit door je mond. Je kunt dit proces zo vaak herhalen als je wilt. 

Het inademen van de etherische olie heeft een positief effect op je breinbalans en algehele gevoel van welzijn. Kies de geur met het effect dat jij wilt en ervaar direct de aangename stimulerende, kalmerende, ontspannende of cognitieve boost! 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg het
e-book 'Overprikkeld brein' cadeau!

Ontvang wekelijks handige tips en technieken om je denkvermogen te verbeteren
en een gezonde mentale balans te behouden!

Charlotte Labee Nieuwsbrief

Gratis e-book
"Overprikkeld brein"

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en krijg mijn e-book “overprikkeld brein” cadeau.